Pålægge medier dokumentations krav

Aviser og medier, har i dag hårde deadlinekrav, og det sætter pres på kvaliteten af indhold, men allermest pres på dokumentation af indholdet, som fra mediernes side, lige nu slet ikke tages højde for.
Det kan ikke passe at medier bare kan videregive misinformation, eller citerer politikere der taler falsk, uden nogen konsekvenser, fordi det ødelægger den demokratiske debat. Derfor bør alle aviser og medier pålægges et ansvar om ordentligt baggrundssøgning inden offentliggørelse. Hvis der eks tales om statistikker og tal, så skal der være en henvisning til div. rapport hvor tal eller statements er taget fra.

Dermed foreslår jeg at det skal det være ulovligt at sende falsk viden hovedløst videre, og bør straffes med bøder til medier, hvis der videregives information som er usandt.
Hvis i er uenige eller har andre vinkler er i velkommen til at kommentere. Men information er en vigtig del af ny politisk kultur, hvis medierne ikke bare giver politikeres information videre, og skribenterne sætter sig ordentligt ind i sagerne, kan det slet ikke betales sig for politikerne at lyve mere.

1 Synes om