Økologi for enhver pris?


(Anders Hansen) #1

Først og fremmest vil jeg sige, at jeg ikke er ude på at sabotere noget. Jeg køber selv masser af økologi, og jeg forstår godt at økologisk landbrug generelt er mere bæredygtigt end konventionelt.

Men vi kan vel ikke løbe fra at økologisk landbrug udleder mere drivhusgas end konventionelt, i hvert fald på nogle produktgrupper.

Ikke desto mindre kan jeg læse at vi, Alternativet, vil have 100% økologi. Og jeg forstår faktisk ikke helt hvordan vi er kommet frem til den målsætning.

Ærligt talt er begrænsning af udledningen af drivhusgasser vigtigere for mig end økologi, og det er nok derfor jeg ikke er helt enig i “økologi for enhver pris” målsætningen.

Hvis der er noget jeg overser eller tilsyneladende ikke forstår, så må I meget gerne korrigere mig.

PS: Hvis jeg kunne se CO2 ækvivalenten på alle produkter, så ville jeg styre efter det når jeg handler ind, Ø-mærket ville være sekundært.


(Kirsten Bang-Olsen) #2

Jeg kan anbefale at læse bogen:
Gabe Brown. Dirt to soil
Denne bog fortæller en landmans rejse fra konventionelt landbrug til regenerativt landbrug.
Regenerativt landbrug er den vej det økologiske landbrug skal bevæge sig hvis det skal være bæredygtigt.
bogen er skrevet i et let læseligt engelsk sprog( desværre ikke oversat til dansk endnu) .
Man kan lære en masse om hvorfor det industrielle landbrug og det økologiske kandbrug ikke er klimavenligt.
Men det vigtigste er at man her kan læse om et landbrug der på alle parametre er Bæredygtigt.
Dvs. Mht klima, dyrevelfærd, menneskevelfærd og ikke mindst velfærd for livet i jorden, således at der opbygges humus der binder kulstof.
Et landbrug der samarbejder med naturen i stedet for at nedbryde den.
Meget opløftende læsning.
kh Kirsten


(Thomas Hermansen) #3

@AndersFraAalborg, blev du nogensinde klogere på dette? Det er sikkert en fremragende bog der bliver anbefalet, men den svarer jo sådan set ikke på dit spørgsmål.