Nytårstale fra Uffe Elbæk

Kære medlem

Vi håber, du har haft en dejlig jul med lys, varme og masser af åndehuller, og vi håber, at du glæder dig til at fejre nytåret. Vi gør i hvert fald. Men vi glæder os også til igen at møde ind på Landssekretariatet og tage fat på et nyt år, som vi skal dele med dig.

2017 er lige ved at tage ende og dermed er det også tid til at se lidt tilbage. Det gør vi også i dette nyhedsbrev – men ikke for at blive i det gamle. Kun for at lære.
Derfor kan du læse omkring evalueringen af Folkemødet 2017, og dermed også, hvad vi vil gøre mere og mindre af på Bornholm i 2018. Du kan også læse mere om, hvordan det går med vores evaluering af vores politikudvikling, som blev besluttet gennemført på Landsmødet, 2017.

Og så har Uffe en helt speciel hilsen til dig – direkte fra Fanø, hvor vi nu kan fejre, at vi fik en borgmesterpost ved kommunalvalget 2017.
I morgen bliver den lagt på vores Facebookside, men vi synes, du skulle se den nu. Vi håber, du vil hjælpe os med at dele den i morgen.

Find vores Facebookside her.

God læsning og rigtig godt nytår!

uffenytår

(klik på billedet for at se Uffes Nytårstale)

image_1 (4)

Halvårsmøde i Ringsted d. 20. januar

Når vi rammer det nye år, er der ikke lang tid til, at vi skal mødes til halvårsmødet i Ringsted.

Dagen igennem vil vi tage de gode samtaler og afholde workshops, der skal danne grundstenen for, hvordan Alternativet skal udvikle sig i 2018. Udover dette vil der være god læring om vores fælles platforme, kommunikation og andre praktiske workshops, som gør jer (og os) klogere på, hvordan I udvikler netop jeres lokalforening eller storkreds.

I uge 2 offentliggør vi alle vores mange workshops, som du derefter kan melde dig til via vores fælles medlemsplatform, AlleOs.

Bemærk: Det er kun tilmeldte til halvårsmødet, som kan tilmelde sig workshops.

Køb billet og læs meget mere på hjemmesiden her.

image_2 (3)

Evalueringer fra Folkemødet 2017 – og frem mod 2018

Tilbage i juni skinnede solen over Allinge, hvor omkring 150 alternativister var med til at gøre Bornholms Folkemøde lidt grønnere. Det blev til fire dage, 44 events og et væld af tværpolitiske samtaler. Som et medlem udbrød på vej hjem i bussen søndag aften: “Det har været en oplevelse for livet”.

Men selvom vi bliver bedre og bedre til at organisere store events i Alternativet, har vi stadig et ansvar for at holde fast i vores integritet, værdier og grønne ånd. Med det in mente sendte vi i juli et spørgeskema ud til dem, der havde haft en aktiv rolle før og under Folkemødet (medarbejdere, frivillige og aktive medlemmer). Derudover holdt vi en række evalueringsmøder med forskellige grupper og en fin og værdifuld feedback tog form.

Læs mere om evalueringen her.

Vil du med til Folkemødet på Bornholm i 2018?
Vi er allerede i fuld gang med at planlægge Folkemødet på Bornholm i 2018. Hvis du vil være med, så hører vi meget gerne fra dig.

Læs mere her.

image_3 (3)

BESØG DEN GRØNNE GANG I 2018

En af vores værdier i Alternativet er gennemsigtighed, og vi vil derfor gerne give dig og andre medlemmer muligheden for at besøge den del af Alternativet, der holder til på Christiansborg, hvor vores vores folketingsmedlemmer vil, på skift, vise rundt. Det er en god mulighed for at få svar på en masse spørgsmål om livet på Christiansborg, vores politik, eller bare se hvordan de store mure på slottet ser ud indefra.

Datoerne er:

  • Onsdag d. 7. februar - Roger Matthisen

  • Onsdag d. 14. marts - Carolina Magdalene Maier

  • Onsdag d. 4. april - Torsten Gejl

  • Onsdag d. 5. september - Christian Poll

  • Onsdag d. 10. oktober - Rasmus Nordqvist

  • Onsdag d. 7. november - Uffe Elbæk

  • Onsdag d. 5. december - Pernille Schnoor

Rundvisningen foregår fra kl. 19 - 21.

Der er et begrænset antal pladser, så det er først til mølle.

Tilmelding sker på: medlem@alternativet.dk

image_4 (1)

Evaluering af politik og demokrati i Alternativet

I Landssekretariatet er vi i gang med en større evaluering af den måde, vi udvikler politik og demokrati på i Alternativet. Det blev besluttet på Landsmødet 2017, og vi har været i gang i et lille halvt år. Vi har nu indsamlet store mængder spændende, vigtig viden og erfaring fra mange dele af Alternativet. Ii starten af 2018 skal vi til at udarbejde anbefalinger på området.

Hvis du vil læse mere om baggrunden for og tankerne bag evalueringen, så se her.

Vi vil også gerne have dig med
Hvis du har lyst til at være med til at skabe endnu bedre politik og demokrati, så kom med til halvårsmødet d. 20. januar! Her vil der være en fælles workshop midt på dagen, hvor vi præsenterer evalueringens proces og foreløbige resultater, og hvor vi sammen skal diskutere og afprøve forskellige aktiviteter der relaterer sig til udvikling af politik og demokrati. Vi skal skabe nye og gode idéer, og vi fokuserer især på demokratisk samtale. Materiale til workshoppen bliver sendt ud inden halvårsmødet, så vi alle kan være bedst muligt forberedt til dagen.

Bemærk: Det kræver tilmelding til halvårsmødet at deltage i denne workshop.

Køb billet her.

image_5 (1)


MØD OS ELLER TAG KONTAKT

Alternativet
Åbenrå 33
1124 København K

+45 71 79 18 64

www.alternativet.dk

alternativet@alternativet.dk
medlem@alternativet.dk

1 Synes om