Nyt fra din lokalforening i Odense

Nyhedsbrev fra Alternativet Odense med kommende arrangementer

Kære medlemmer

Der sker mange ting i Odense for tiden. Tillidsgruppen (Bestyrelsen) har planer for hele september, og vi ønsker, at se så mange af jer som muligt. Arrangementerne er listet op nedenfor sammen med nyhederne fra lokalforeningen.

  1. september Det Fynske Folkemøde, 10 – 14
  1. september Den Politiske Baggrundsgruppe holder møde i Nørregade 71, 16.30-19.30
  1. september Debat om mangfoldighed i Vollsmose, 19-21
  1. september Ekstraordinært landsmøde i København, 16.15-21
  1. september Klimamarch i København, 12.30-16
  1. september Klimaevent, de17 Verdensmål på Storms Pakhus, 12-15
  1. september Formøde forud for budgetforhandlinger om OK’s budget 2019, 17.30-20
  1. september Generalforsamling Storkreds Fyn i Odense, Nørregade 71, 14-18
  1. september Uffe Elbæk og Michael Jellesmark – Det Næste Danmark – i Odense, 17-20
 1. Vollsmoseforhandlinger
 2. Lokalerne i Nørregade
 3. Sig velkommen til vores praktikanter
 1. Det Fynske Folkemøde løber af stablen lørdag d. 1. september; vi stiller standen op kl. 09.00 på Banegårdspladsen. Folkemødet starter kl. 10 og slutter kl. 14. Se arrangementet på Facebook: Det Fynske Folkemøde 2018 .
 1. Racismefri By - Odense for Mangfoldighed afholder en debat i Vollsmose Kulturhus tirsdag d. 4. september fra kl. 19.00 - kl. 21.00. Kom til debat med vores byrådsmedlem Abdirashid Abukar Abdi, Venstres byrådsmedlem Mark Grossmann og Fatma Tounsi fra netværket Almen Modstand og stil spørgsmål i salen. Tilmeld jer på Facebook her: Nej til diskrimination i Vollsmose - lige rettigheder for alle og se mere nedenfor i forbindelse med Vollsmoseforhandlingerne.
 1. Den politiske baggrundsgruppe, holder møde mandag den. 3. september fra 16.30 til 19.30. Vi har tre punkter på agendaen den dag:
  16.30-17.30 Vi begynder med at gennemgå de stående udvalgs dagsordener, med de punkter vi skal have speciel fokus på.
  17.30-18.30 Vi skal også bruge tid på at snakke budget OK2019.
  Vi skal gøre klar til at komme med vores ønsker til Odense Kommunes budget for 2019.
  18.30-1930 Og så sidst men slet ikke mindst skal vi have gennemgået byrådets dagsorden og skrive talepapir for Abdi.
  De forskellige dagsordener kan som sædvanlig findes her:
  Politiske udvalg
 1. I København afholdes ekstraordinært landsmøde i anledning af, at vi for første gang stiller op til Europaparlamentsvalget i foråret 2019. Arrangementet foregår i Korsgade 29, 2200 København N d. 8. september 2018 fra 16.15 – 22.00. Bemærk, at tilmeldingsfristen udløber d. 31. august kl. 23.59, så bestil din billet inden da på AlleOs // Alternativet.
 1. Samme dag foregår Folkets Klimamarch i både København og Aalborg – i Aalborg udgår den fra Toldbods Plads kl. 16.00 og slutter kl. 18.00 i Karolinelund, mens den i København begynder kl. 12.30, men med kaffe og klargøring én time tidligere i Åbenrå 33, 1124 København K, hvor vi også går fra. Find begivenhederne på Kalender // Alternativet.
 1. Global Action Day - Rise for Climate, i Storms Pakhus den 8. september fra 13-16. Afholdes af Mette Rahbek, lokal folketingskandidat for Å. Mette skriver: I forbindelse med Folkets Klimamarch, holder vi i Odense et arrangement i Storms Pakhus den 8. september hvor vi oplyser om FNs 17 Verdensmål. Arrangementet er interaktivt, dvs. man kan besøge vores stand og fx spille Bezzerwizzer, så grønt i genbrugsartikler, lave muleposer af gamle T-shirts og deltage i debat om fx ligestilling.
 1. I forbindelse med de kommende budgetforhandlinger for Odense Kommune afholdes der et formøde d. 10. september kl. 17.30 i Nørregade og kl. 20.00 på Borgmesterkontoret, hvor vores input til budgetforhandlingerne drøftes.
 1. Fyns Storkreds afholder ordinær generalforsamling lørdag d. 22. september fra 14.00 – 18.00 i lokalerne i Nørregade, hvor storkredsens bestyrelse vælges. Meld jer venligst til på AlleOs // Alternativet for at undgå kø ved indskrivningen og for at holde styr på antallet af deltagere. Vil du opstille til bestyrelsen, skal ansøgningen være modtaget af bestyrelsen senest d. 9. september kl. 24.00. Se linket.
 1. Slutteligt lægger Uffe og Michaels Danmarks tour vejen forbi Odense mandag d. 24. september 2018 fra kl. 17.00 – 20.00 , hvor Uffe Elbæk og den nye forperson i hovedbestyrelsen, Michael F. Jellesmark vil præsentere udspillet ”Det næste Danmark”, som Uffe lancerede i foråret. Arrangementerne er i form af politiske laboratorier, hvor vi som borgere mødes ansigt til ansigt for at tale om de centrale elementer i udspillet. Vi er ikke sikker på den endelige placering endnu. Du kan tilmelde dig her: Til middag med Uffe og Michael Kom og vær med!
 1. Vollsmoseforhandlingerne er i fuld gang for, at Odense kan opfylde kravene i regeringens ghettopakke. Forhandlinger der meget gerne skulle ende ud i, at borgerne, de lokale, i Vollsmose inddrages mest muligt i deres kommende fremtid.
  Der kommer til at ske mange forandringer i bydelen. I Alternativet ønsker vi os, at letbanen også kommer til at gå gennem bydelen sammen med andre nye hovedfærdselsårer, etablering af nye byrum og en sammenhængende stistruktur med fokus på tryg færdsel. Det er forhandlinger, som alle Odenses partier, og derfor også Alternativet, er en del af.
 1. Lokalerne i Nørregade er flere gange blevet grundigt rengjort på det seneste, da der har været meget beskidt efter nogen har brugt lokalerne uden de har villet give sig til kende. Derfor har bestyrelsen set sig nødsaget til at ændre koden til boksen, hvor nøglerne til lokalerne ligger – koden til lokalerne kan fås ved henvendelse til Jan Larsen. Vi håber på jeres forståelse for, at lokalerne skal rengøres efter brug og koden ikke gives ud til fremmede.
 1. Vi har i løbet af den seneste tid fået flere aktive, dejlige, dygtige frivillige og så er vi i den grad glade for, at kunne byde to praktikanter velkommen på holdet – sig hej til Marcus og Rune, der giver en hånd med i de kommende måneder. Marcus og Rune beskæftiger sig primært med, at servicere Abdi i hans virke som Å’s byrådsmedlem, men de er også en stor del af den politikudvikling der sker i vores lokalforening.

Til orientering kan hele Alternativets kalender findes på Kalender // Alternativet, hvor du kan sortere i hvilke events, du ønsker at se for hvilke måneder, der hvor du gerne vil deltage. Der er mange arrangementer at vælge imellem og der er garanteret også noget for dig!

Mange grønne hilsner

Alternativet Odense
Mail: odense@alternativet.dk
WWW: odense.alternativet.dk
Facebook-side: Redirecting...
Vores debatforum: Alternativet Odense - debatforum | Facebook
Den Politiske Baggrundsgruppe: Alternativet Odenses Politiske Baggrundsgruppe | Facebook