Nyt fra Alternativet

Kære medlem af Alternativet i Gentofte

Vi går et nyt spændende politisk år i møde. Inden næste sommer skal der være folketingsvalg. Alternativet fremlagde i forbindelse med Landsmødet d. 5.-6. maj en række visioner for ”Det næste Danmark”. Dem kan du læse mere om her:

https://alternativet.dk/politik/politiske-udspil/det-naeste-danmark

I forlængelse af sommergruppemødet præsenterede Alternativet i fredags et helt nyt syn på det parlamentariske arbejde og den måde vi ønsker at ”tage magten for at dele den”, hvordan vi kommer videre med den ”venlige revolution” og baner vejen for de store forandringer der er nødvendige for klimaet, demokratiet og den økonomiske og sociale ulighed. Se hele udspillet her:

https://alternativet.dk/der-er-et-alternativ

Det har allerede skabt en omfattende debat i medierne og den vil vi gerne være med til at løfte videre i Alternativet i Gentofte. Hvad skal der til af konkret politik og politiske målsætninger for at nå visionerne, herunder FN’s verdensmål og hvordan forankrer vi dem i de lokale og regionale behov.

D. 19. marts blev der valgt en ny bestyrelse i Alternativet i Gentofte. Hensigten er at fortsætte det gode arbejde og vi har en ide om at tiden er inde til at organisere os på en ny måde. En måde der bekræfter den nyskabelse Alternativet står for. Vi vil holde den formelle del af foreningsarbejdet på et minimum og arbejde på at skabe mere handling, meningsfulde fællesskaber, politiske diskussioner på tværs af blokkene og række hånden ud til samarbejde med alle der ønsker det.

Så hvis du vil sætte noget i gang sammen med os, har en særlig interesse eller kompetence så tag fat i en af os. Har du lyst til at arbejde med kommunikation og vidensdeling, fx, opdatere vores Facebookside, er der masser af muligheder.

Arbejdet drives af motivation og lyst. Vi er selv gået ind i det for at skabe et stærkt handlekraftigt netværk og som alle andre må vi prioritere vores hverdag og det er afgørende at møder og begivenheder er meningsfulde.

Har du lyst til at deltage i en bestemt begivenhed, med en særlig viden eller en god ide så kontakt os. Vi ser sådan på det at al deltagelse, stor eller lille har en værdi for fællesskabet. På den måde tror vi at flere vil pendle ind og ud af spændende sammenhænge og bidrage til at løfte helheden.

Næste arrangement: Mød Uffe Elbæk i Gentofte d. 22.8. kl. 17. Vi går en tur fra indgangen til forstbotanisk have bag Charlottenlund station. Folketingskandidat Marianne Victor Hansen står for arrangementet.

https://alleos.alternativet.dk/team/67 kan du se alle medlemmerne af bestyrelsen. Du kan selv oprette en profil, se hvad andre arbejder med og interesserer sig for. Her er også en kalender hvor du kan følge med i aktiviteter i hele Alternativet.

Kontakt os på Gentofte@alternativet.dk

Kh

Alternativet - dit grønne netværk i Gentofte

Jesper Callesen

Næstforperson i Hovedbestyrelsen og

suppleant til Kbh’s omegns storkreds bestyrelse