Nyt fra Alternativet Helsingør: Kom til kunstplakat-fernisering 28/10 kl. 15 på Kongevejen

Kære skønne Alternativet-medlemmer i Helsingør,

Nu er der kun lidt under tre uger til, at vi skal til stemmeurnerne og sætte vores kryds ved det parti eller den kandidat, som vi mener repræsenterer os bedst. I Alternativet Helsingør knokler de tre byrådskandidater, Morten, Mette og Helene, for at markere Alternativets politik i kommunen og få os valgt ind. Vi har blandt andet lavet et skarpt valgprogram, som vi vil opfordre dig til at læse her.

De næste par dage vil vi lægge debatarrangementer, events og møder op på hjemmesiden, som Alternativet er inviteret til eller selv arrangerer. Så kan du få et godt overblik over, hvor du kan møde kandidaterne i ugerne op til valget.

Du kan også læse kandidaternes valgoplæg her. Og til sidst kan du følge Alternativet Helsingør på Facebook, hvor vi lægger politik og informationer ud løbende. Følg os her.

Valgplakater
Vi håber, at du har lagt mærke til alle de fine Alternativet-plakater, der hænger rundt omkring i kommunen. Af hensyn til miljøet har vi ikke hængt tusindvis op - og de fleste er genbrugt fra forrige valg. Men der er et par nye plakater med billeder af Morten, Mette og Helene samt budskabsplakater med lokale mærkesager.

I stedet for at købe en masse nye valgplakater hjem, har vi i år valgt at bruge halvdelen af plakatbudgettet på at betale to lokale kunstnere for at skabe et kunstværk hver, der skal agere aktivistisk Alternativet-plakater. Ferniseringen bliver holdt i morgen, torsdag d. 28/10 kl. 15, på Kongevejen overfor Drømmeland (der hvor Kongevejen bliver til Flynderborgvej).

Vi håber, at du har tid og lyst til at kigge forbi og se kunstplakaterne til ferniseringen - eller bare i løbet af de næste par uger. Du kan læse vores pressemeddelelse, i forbindelse med ferniseringen, herunder.

"28/10 holder Alternativet fernisering på Kongevejen med unikke valgplakater kreeret af lokale kunstnere

Alternativet er kendt for sine unikke valgplakater - og i år har Alternativet Helsingør også valgt at gå alternativt til opgaven. Alternativet har hyret to lokale kunstnere til at skabe en valgplakat hver, der skal hylde naturen og sende et politisk budskab om en af Alternativets lokale mærkesager: Reduktion af luftforurening, støj og CO2- udledningen fra trafikken.

Ferniseringen af kunstplakaterne vil finde sted torsdag d. 28. oktober kl. 15 på stykket ved Kongevejen, hvor cyklister og gående kan tilgå Belvederevej. Det er også her, hvor biler og lastbiler, der kommer fra færgen, drejer til venstre og kører gennem kommunen på Kongevejen.

Kunstværkerne skal sende et tydeligt budskab til borgerne og det kommende byråd

De to lokale kunstnere, der er hyret til opgaven, er grafiker Kaspar Sivertsen og billedkunstner Eva Louise Buus. De har fået kunstnerisk frihed til at lave en kunstplakat hver, hvor lokal mos er en del af kunstværket. Grunden til at Alternativet netop vil have mos med i værkerne, er at mos både kan reducere støj og rense luften for alle de forurenede partikler, der udledes langs Kongevejen.

Plakaterne skal sende et klart budskab til det kommende byråd om, at de skal tage ansvaret på sig og sikre renere luft og mindre støj, samt arbejde for en markant reduktion af CO2-udledningen fra de tusindvis af biler og lastbiler, der hver dag kører gennem kommunen.

Vil hellere støtte den lokale kunst end at plastre hele byen til med Alternativet-plakater

Halvdelen af Alternativet Helsingørs plakatbudget er brugt på at betale de to kunstnere for at kreere de unikke kunstværker, der skal forundre, skabe debat og pryde i gadebilledet.

Dette ligger fint i tråd med Alternativets politik om en grøn og bæredygtig omstilling af samfundet, hvor samfundsøkonomien er i balance og borgerne bruger penge på f.eks. mad- og kunstoplevelser, frem for de mange materielle genstande, der tærer på jordens ressourcer.

Alternativet Helsingør har hængt omkring 400 plakater op, hvoraf ca. halvdelen er genbrugte plakater fra tidligere valg. De nyproducerede plakater er lavet helt uden plastik og er af pap og papir, der kan nedbrydes i naturen, hvis de ved en fejl skulle ende der.

Alle Alternativets byrådskandidater vil være til stede til ferniseringen på torsdag. De to kunstnere vil også være til stede og fortælle om tankerne bag deres værker.

Hvis du selv har mulighed for at tage et lille glas med, kan vi hjælpe med at fylde det, men vi vil gerne undgå en-gangs-ting – så hjælp gerne."

Vil du give et nap med i slutspurten
Hvis du gerne vil afsætte en time eller to til at hjælpe os med at komme ind i byrådet, så svar gerne på denne mail. Vi har f.eks. en masse postkort/flyers, som du kan hjælpe med at dele ud i postkasser, eller måske på arbejdspladsen eller til venner og familie.

De allerbedste og grønneste hilsner,
Bestyrelsen samt dine byrådskandidater:
Morten Hvidberg Greve, Mette Skamris og Helene Liliendahl Brydensholt

1 Synes om

Det var en rigtig god oplevelse. Virkelig en måde at lave plakater på til efterfølgelse. Se billederne på Helsingørs hjemmeside, og del, del. del.