Nyhedsbrev

Kære alle medlemmer af Alternativet Storkreds Bornholm

store%20%C3%85

Der er bare gang i den! Glæd dig til et nyhedsbrev der handler om:

 • Workshop for alle – Ind i Maskinrummet til Alternativet Bornholms kommende valgkamp
 • Maria Hach, ny kandidat til folketinget for Alternativet Bornholm
 • Tilholdssted for Alternativet Bornholm – Multihuset Østerlars
 • Nyt fra bestyrelsen: Inddragende struktur og forbindelse til landssekretariatet
 • AlleOs – brug af et meget nyttigt redskab
 • Gåtur PÅ SØNDAG :blush:

Stor workshop på Bornholm, for alle medlemmer d. 10. januar 2019, kl 17-21, Multihuset Østerlars (tidligere Mosaikskolen, Stavsdalsvej)

Kom ind i maskinrummet - Hvad kan du lave i Alternativets valgkamp!

Folketingsvalget nærmer sig, og nu får du en unik mulighed for at blive klædt på til at understøtte Alternativet Bornholms valgkampagne - alle er velkomne. Vi har masser af roller og opgaver til dig, uanset hvor aktiv eller afslappet du gerne vil være.

Alt efter hvilken rolle man har op til/og under valgkampen er der følgende 2 workshops:

Workshop A: Engagement og kommunikation – For ALLE medlemmer
Faciliteret af Maiken Meedom og Karen-Maria Slente Stubager

Workshop B: Kandidattræning og pressehåndtering - For kandidater, og deres kampagneledere
Faciliteret af Esben Sloth og Mattias Høj Kristensen

Maria Hach kandidat til det kommende folketingsvalg.

På kandidatmøde afholdt d. 8/11 på biblioteket i Rønne blev Maria Hach valgt som kandidat til at stille op for Alternativet Bornholm, ved det kommende folketingsvalg. Vi har således nu to kandidater, da Poul Block Jensen tidligere er blevet valgt.

Maria har skrevet om sig selv på AlleOs - Link

Hun har også i sidste uge fået en flot kronik i Information - Link Tænk, hvis det var dig, der ikke kunne tygge din mad eller smile til naboen | Information

Vi glæder os meget til at føre valgkampagne sammen med Poul og Maria :blush:

Alternativet Bornholm har fået et tilholdssted – Multihuset i Østerlars

Alternativet Bornholm er nu medlem af Multihuset i Østerlars. Det giver os et fast sted som alle medlemmer der ønsker at lave arrangementer i partiets øjemed kan benytte. Der kan benyttes lokaler i flere størrelser, så har du lyst til at arrangere en debataften, eller bare en hyggelig lørdag eftermiddag med pebernøddebagning sammen med dine med-medlemmer, kan det lade sig gøre her.
For at booke et lokale, så kontakt mig (undertegnede) på AlleOs – (og hvis du ikke er helt sikker på hvordan du gør det, så læs videre til punktet om AlleOs)

Nyt fra bestyrelsen: Inddragende struktur og forbindelse til Landssekretariatet

Bestyrelsen som blev valgt ved årsmødet i september er kommet rigtigt godt fra start. Vi har arbejdet med at konkretisere alle de enkelte opgaver og at fordele dem imellem så mange som muligt – også gerne medlemmer uden for bestyrelsen. Dette fordi flere som bekendt kan mere, fordi at vi bliver mindre sårbare når opgaverne ligger på mange skuldre, og fordi der kommer mere forbindelse i vores storkreds når vi får engageret flere. Vi er slet ikke færdige – og bliver det jo heller aldrig. Hvis du kunne tænke dig at være med i større eller mindre emner, fx valgkampagne men også hvis det er andet du brænder for, er du meget velkommen til at tage fat i Sus Sørensen eller Tom Grove, via AlleOs (og hvis du er lidt i tvivl om, hvordan du gør det, så hæng på lidt endnu…)

Bestyrelsen afholder møde en gang månedligt, dagsordener og referater vil fremadrettet blive arkiveret på googledrev, så de er tilgængelige for alle at læse. Link til dette i næste nyhedsbrev.

Bestyrelsen har været i København for at blive linket bedre sammen med landssekretariatet. Vi talte om og med:

 • Hovedbestyrelsesformand Michael Jellesmark satte os ind i et arbejde der foregår i øjeblikket efter sidste landsmøde, omkring sammensætningen af hovedbestyrelsen fremover. Der bliver d. 3. februar 2019 afholdt ekstra ordinært landsmøde omkring dette emne. Bestyrelsesmedlem Tom Grove tager til Odense på søndag d. 9/12 for at komme ind i sagerne.
 • IT (Noah)– bedre brug af AlleOs mm.
 • Regnskab (Birte)
 • Maiken Meedom, som er vores primære kontakt i landssekretariatet, om rollen som storkreds bestyrelse og meget mere.

Opdatering og brug af AlleOs:

AlleOs er en nem platform at få kontakt til hinanden på, og holde sig orienteret. Og helt ærligt, jeg syntes det var alt for rodet og et bombardement der faldt mig i hovedet da jeg startede med at gå derind. Men her får du et par få steder vi meget gerne vil have dig ind og se, og som kan være ankerpunkter til en videre færd ud i det store hav:

Din ”mail-boks” og din profil.

Hvis du går til

og logger dig ind kan du oppe i højre hjørne klikke dig til din INDBAKKE. Er du et nyt medlem har vores to medlemsansvarlige Sus og Tom formentlig sendt dig en rigtig hyggelig mail. Du kan også klikke på START NY BESKED. Hvis du så i modtager feltet skriver ”Caroline Meyer White” – ja så kan du sende en besked til mig. Du kan også skrive Sus Sørensen eller Tom Grove, og så kan du kontakt de to glade folk.

Din profil

Vi vil super gerne have at du går ind på din profil. Det gør du ved at klikke på enten dit billede (hvis du har lagt et op) eller det ikon der skal forestille at du er et menneske, og klikker ”ret profil”.

 • Meget gerne et billede
 • Meget gerne noget om dine kompetencer og områder du har viden om/interesse for
 • Din bopæl hvis du er flyttet – også hvis du er flyttet fra Bornholm…

Gåtur PÅ SØNDAG :blush: kl. 13.

Det er på søndag at det er 2. søndag i måneden, og derfor er der den nu traditionelle gå-tur, hvor Anne Thomas deltager sammen med alle de andre der er mødt op.

Starter ved P-pladsen for enden af Springbakkevejen, ved starten af Almindingen.

Lune december-hilsner

Caroline, forperson