Nyhedsbrev

:seedling: NYHEDSBREV FOR ALTERNATIVET VORDINGBORG :seedling:
:seedling::seedling::seedling::seedling::seedling::seedling::seedling::seedling::seedling::seedling::seedling::seedling::seedling::seedling::seedling::seedling::seedling::seedling::seedling::seedling::seedling:

:seedling: Status i bestyrelsen
Siden den nye bestyrelse blev valgt på årsmødet d. 25 februar 2017, har vi haft rigtig meget at se til.
Bestyrelsen skulle finde samarbejdsformen samtidig med at vi stod over for optakten til vores første kommunal valg, en proces Alternativet ikke har været i før. Vi skulle lægge vejen mens vi gik den, med alt hvad det indebærer af op og nedture. Og dem har vi haft, både op og nedture.
Vi lagde godt ud med begejstring og store planer fx om hvordan vi skulle inspirere medlemmerne til at blive mere aktive ved at cykle rundt med personlige indbydelser til medlemmernes postkasse, men hverdagen indhentede os og vores forskellige måder at kommunikere og samarbejde på blev tydeligere og tydeligere. Misforståelser opstod, konflikter opstod og trods vores forsøg på at finde vej med hjælpe fra sekretariatet og forpersonen for hovedbestyrelsen, lykkedes det ikke uden tab.
Vi måtte først sige farvel til Sörine Gejl der desværre trak sig både fra bestyrelsen, sit kandidatur og sit regionsråd kandidatur. Vi er kede af at det gik som det gik og ønsker Sörine held og lykke fremover.
Dernæst trak Lene Ezzaff sig. Lene var forperson og da det at være forperson krævede flere ressourcer end Lene kunne finde på daværende tidspunkt gav hun stafetten videre. Vi håber at komme til at se mere til Lene ved kommende aktiviteter og arrangementer.
Den sidste vi har sagt farvel til er Oliver der skal Uganda til oktober, mere om det nederst i nyhedsbrevet.
Mens vi prøvede at finde vores ben er det lykkedes os at få valgt et par kandidater og være repræsenteret på Folkemødet Møn, både med stand og som aktiv deltager i debatterne rundt omkring. Vores kandidater er kommet godt i gang med deres valgkamp og vi går forhåbentlig en mere rolig tid i møde nu, hvor vi kan bruge vores ressourcer til at stable nogle gode aktiviteter på benene. En af de helt store bliver Uffes besøg d. 10 november.
Bestyrelsen består nu af: Filicia Larsen forperson, Dorthe Reinholdt kasser, Lars Bakke Olsen og Dan Johansson.

:seedling: Hygge og politik på den fede måde:
Folkemødet Møn var en skøn oplevelse, ikke nok med at vejret var med os, men om fredagen vrimlede det med Danmarks fremtid på Unge Folkemødet. Fremmødet om lørdagen var dog mere begrænset, men mon ikke der arbejdes på at trække flere folk til næste år.
Der var mange interessante politiske debatter og både bestyrelsen og vores to kandidater brugte en del kræfter på at forberede og deltage i dem vi kunne nå.
Alt i alt et par skønne og berigende dage og det kan varmt anbefales at enten deltage eller besøge det næste år. Vi er klar igen, det er helt sikkert.

Vi fik en meget fin omtale i Sydsjællands Tidende af vores stand og nogle af aktiviteterne: http://www.sydtid.dk/folkets-møde-på-møn

:seedling: Nu til endnu mere hygge:
Den 13. oktober holder vi sensommer hygger for Alternativister og deres familier i Colourlove i Vordingborg. Det bliver noget med at spise sammen til billige penge, maden bliver lavet og man betaler ved tilmelding. Vi slår det op snarest som en begivenhed i vores interne gr., med alle de praktiske oplysninger mm. Vi glæder os til at se så mange alternativister som muligt.
Følg med på den interne så du ikke går glip af en hyggelig og festlig aften

:seedling: Aktivitetsmøderne:
Vi har i bestyrelsen talt lidt om formen på vores aktivitetsmøder og om hvordan vi får mere aktivitet og kreativitet ind. Først har vi valgt at rykke det 30 min så det fremover starter kl. 18.30, så bliver det måske muligt for flere at deltage. Dernæst har vi aftalt at vi skal lave noget aktivt hver gang, det være sig som næste gang hvor der skal males et bord til valgkampen, eller vi på et tidspunkt skal lave nye guirlander til vores stand til næste års Folkemøde, eller dialoger med afsæt i forumteater øvelser, det er kun fantasien der sætter grænser og man bestemmer selvfølgelig selv om man vil deltage i aktiviteterne, det skal ikke afholde nogen fra at komme, at de ikke har lyst til at male eller klippe grønne guirlander. Det betyder ikke at vi ikke skal vende tanker og overvejelser, det gør vi samtidig, det betyder bare at vi oplever det bliver for kedeligt for de fleste kun at snakke.
Vores aktivitetsmøder bliver slået op som begivenhed på vores interne side.

:seedling: Miljøpolitik:
Vores miljøgrupper er færdig med at udarbejder miljøpolitikken for Vordingborg. Bestyrelsen har godkendt den og på næste aktivitetsmøde skal de fremmødte medlemmer taget stilling til om de ønsker den godkendt. Så mød op onsdag d. 20 september kl. 18.30 på Colourlove i Vordingborg og giv din mening til kende. Aktivitetsmødet bliver slået op som begivenhed på vores interne side.
Miljøpolitikken ligger som 5 filer på vores interne side

:seedling: Kandidater:
Vores to kandidater har fået deres politiske facebook sider op at kører og du kan se mere om deres aktiviteter ved at følge linkene til deres side.
Lars Bakke Olsen Redirecting...
Ann Busch Redirecting...

to kandidater

:seedling: Andre arrangementer:
Vores naboer i Guldborgsund har arrangeret en teaterforestilling som er ganske gratis at overvære.
Da vi blev til flere er en forestilling om flygtninge der vises på Maribo gymnasium Redirecting...

Et andet skønt initiativ er Den grønne stafet der løber af stablen fra d. 27. september til d. 3. oktober. Den lander efter planen i Vordingborg ved Gåsetårnet d. 28. september og skal videre igen d. 29. Vi opfordres til at lave nogle aktiviteter i den forbindelse og har brug for så mange som muligt kommer med ideer og giver en hånd med hvis vi i Vordingborg skal løfte denne opgave.
Vil du gå for den grønne omstilling så kom og vær med, nærmere oplysninger finder du ved at følge linket.

:seedling: Efterårets aktiviteter for alternativister:
Der kommer her en række datoer hvor Alternativet har arrangementer rundt omkring i landet i løbet af efteråret.
Datoerne og temaerne er:
29/9 afleverer vi stiller lister Det er vores første gang så det skal fejres
1/10 International vegetardag
11/11 Plant et træ
17/11 Tillids dag hvor vi sætter fokus på kontanthjælp uden modkrav
Det vil være skønt hvis vi kan bakke op om disse arrangementer ved at have nogle aktiviteter her i Vordingborg.
Så har du lyst til at være med? Har du nogen ideer til hvordan vi kan skabe fokus på temaerne? Op til? Under? Efter? Hold dig endelig ikke tilbage, kom frit frem, ingen ideer er for skøre/kreative/sjove mm. vi kan altid tage udpluk fra dem.
Flere ved mere og flere kan mere
Du kan bringe dine ideer i spil ved fx at fortælle om dem til aktivitetsmøderne eller skriv til bestyrelsen på Vordingborg@alternativet.dk

Sæt allerede nu kryds i kalenderen d. 10 november, Uffe kommer på besøg i Vordingborg. Han tager på en tour rundt i landet for at skabe håb op til kommunalvalget.
Det bliver et offentligt arrangement og stedet holder vi lige hemmeligt lidt endnu.
Du kan følge med på vores aktivitetsmøder og/eller på vores interne Facebook side. DEN INTERNE - Alternativet Lokalkreds Vordingborg | Facebook

:seedling: Til aller sidst
Oliver Nani har trukket sig fra bestyrelsen. Det var planlagt til at skulle ske i efteråret når Oliver rejste til Uganda, og skete dermed lidt tidligere. Det betyder at bestyrelsen får mulighed for, i længere tid inden han rejser, at trække på Olivers viden fra Alternativet, hvor han både har været forperson og kommunikationsansvarlig. Det er vi rigtig glade for.
Alternativet Vordingborg har nydt utrolig godt af Olivers gode positive energi, og måde at være på. Han har med sit væsen, sin energi og sin tid givet vores lokalforening et ordentligt los, så vi næsten er kommet i mål. Det er vi meget taknemmelige for.
Vi håber på og ser frem til at se Oliver igen i lokalforeningen, når han vender hjem og vi må indrømme at vi også håber på han får lyst til fx at være med til at få den unge Å gruppe stablet på benene.

De bedste hilsner

Filicia Mejse Leeanne Larsen
FORPERSON
Alternativet / Lokalkreds Vordingborg
TLF +45 20 66 00 96

:seedling::seedling::seedling::seedling::seedling::seedling::seedling::seedling::seedling::seedling::seedling::seedling::seedling::seedling::seedling::seedling::seedling::seedling::seedling::seedling::seedling::seedling::seedling::seedling::seedling::seedling::seedling::seedling::seedling::seedling::seedling::seedling::seedling::seedling::seedling::seedling: