Nyhedsbrev

Kære medlemmer i Alternativet Københavns Omegn (KOS)

Masser af muligheder for at deltage i det politiske arbejde

Der er forårsfløjt og gang i det politiske arbejde i Alternativet. Hvis du har lyst til at deltage, er alle døre åbne. Det kan være gennem Storkredsens aktiviteter, via fagråd og interessenetvæk eller til de mange arrangementer, som du finder i den fælles eventkalender: AlleOs // Alternativet .

Her er en bred palette af politiske tænkebokse med de folkevalgte, check in-møder med Hovedbestyrelsens forperson, læseklubber, walk & talk, politiske laboratorier og gadeaktiviteter i forbindelse med Europaparlamentsvalget.


WÅLK & TÅLK

Tøv heller ikke med at tage fat i Sofie Groth, som er omegnens EP- kandidat, hvis du vil støtte hende. Du finder alle kandidaterne her https://alternativet.dk/personer/eu-kandidater

D. 1.3 holder Alternativets unge introbar, det event finder du her: AlleOs // Alternativet

unnamed

Dit lokale engagement

Har du lyst til at skabe forandring i din egen kommune.
Er du aktiv i et forældresamarbejde, med i en gruppe der arbejder på en konkret miljøudfordring, eller er der et byggeri på vej, som kræver politisk stillingtagen? Så tag fat i Alternativet i din storkreds på storkreds.kbh.omegn@alternativet.dk eller på 30951156. Vi koordinerer det politiske arbejde i lokalområderne rundt om København.

Måske vil du bare vide mere, eller give os noget viden. Eller du har lyst til at gå ind i lokalpolitik. Der er Kommunalvalg igen i efteråret 2025, så nu er et godt tidspunkt at begynde det lokale engagement.

unnamed

Folketingsarbejdet

Der er også masser af aktivitet i Folketingsarbejdet. Regeringen har valgt at støtte Alternativets forslag om at gøre partnerægdonation lovligt. Det betyder, at et par kan bruge den ene partners æg og lade den anden bære barnet. Forslaget er stillet på baggrund af et borgerforslag fra 2023. Mere om forslaget her: Notat om partnerægdonation - Google Documenten

Og på Christiansborg konferencen i januar om 4-dages arbejdsuge, debatterede vi fremtidens arbejdstid - med plads til en bedre balance for det enkelte menneske, for klimaet og for arbejdspladsen. Konferencen var åben for alle.

Flere kommuner arbejder med ideen om en kortere arbejdsuge. I Alternativet arbejder vi for, at vi som samfund forholder os til arbejdstiden. Til gavn for den enkeltes trivsel og samfundet - som helhed.

Tre spændende møder i Københavns Omegn

Vi eksperimenterer med åbne bestyrelsesmøder i Storkredsen. Næste møde er d. 5.3, kl. 17-17.30. Er du nysgerrig, så deltag. Link til til mødet: https://us05web.zoom.us/j/84693993632?pwd=dFQIwB3ag0cF2RstHajX3qAuvzFltt.1

D. 17.3 er der fælles opstillings- og informationsmøde om Kommunal- og Regionsrådsvalget i 2025. Det er det første af flere. Har du lyst til at høre mere om, hvordan du kan deltage, blive kandidat, eller er du bare politisk nysgerrig, så kom til mødet. Det begynder kl. 11 og slutter kl. 14. Har du kun en time så kom alligevel. Vi lægger ud med et online fællesmøde med Alternativets øvrige storkredse og kommuner. Mødet giver et godt indblik i, hvordan vi er organiseret, og hvordan vi arbejder.

D. 9.4, kl. 19-21, holder Storkredsen Års- og opstillingsmøde. Her kan du stille op til Storkredsens bestyrelse, til Politisk Forum, Dialogrådet og til Hovedbestyrelsen. Der kommer en særskilt indkaldelse til det.

Begge møder afholdes i Lyngby Frivilligcenter, Rustenborgvej 2A, 2800 Lyngby.

unnamed

Her kan du søge midler til bæredygtige projekter

I Alternativet har vi kontakt til en lang række organisationer i ind- og udland. Kig fx forbi https://www.lbforeningen.dk/ her finder du LB Foreningen i Region Hovedstaden. De vil i 2024 uddele en million kroner til projekter inden for bæredygtighed. De søger derfor efter organisationer og ildsjæle i Region Hovedstaden, der ønsker at realisere projekter, som gennem fællesskaber kan gøre en forskel. De ser gerne ansøgninger, der kan være med til at skabe endnu flere engagerende aktiviteter, som giver den enkelte borger muligheden for at være med til at gøre en forskel og være en del af samtalen om bæredygtige løsninger – særligt indenfor klima og/eller biodiversitet.

unnamed

Vi glæder os til at se jer alle sammen til fremtidige events og til sammen at skabe et grønt bæredygtigt samfund på alle bundlinjer.

Alternativets bestyrelse i KOS 🍀

Anders Kyst, Johnny Westh, Jesper Callesen, Thomas Holbech Anker og Irina Bjørnø: