Nyhedsbrev - Valgkampsupdate

Kære medlemmer af Alternativet

Der er mindre end to uger til valget, og det er fantastisk at se, hvor synlig Alternativet er i valgkampen. På de sociale medier deler mange af jer billeder af flyeruddelinger, vælgermøder og andre større arrangementer som Naturmødet.

Samtidig vil jeg også gerne orientere jer om, at Irina Bjørnø har trukket sit EP-kandidatur

Irina Bjørnø har af flere omgange været kandidat for Alternativet - både lokalt, til Folketinget og nu senest til Europa-Parlamentsvalget. Det har flere gange affødt presseopmærksomhed - senest i de forgangne dage, hvor fokus har været på Irinas formandskab af en kulturforening, der har været inaktiv siden Rusland påbegyndte sin fuldskalainvasion af Ukraine.
Alternativets Hovedbestyrelse gik ind i sagen og har været i kontakt med en relevant myndighed om sagen, som ikke fandt anledning til bekymring. Hovedbestyrelsen udtalte herefter fuld tillid til Irina og hendes kandidatur. Alligevel har Irina nu selv valgt at trække sig som EP-kandidat for Alternativet, idet hun mener, at hendes kandidatur uagtet den manglende substans, kan skade Alternativet.
Vi tager Irina Bjørnøs beslutning til efterretning, og samtidig vil jeg gerne på vegne af hovedbestyrelsen takke hende for de mange kræfter, hun har lagt i vores fælles projekt.

Ugen der gik

Som I kan se på de nedenstående billeder, har vi blandt andet været repræsenteret på Naturmøde i Hirtshals, på torvet i Viborg og til Karneval i Aalborg.
Derudover har vores kandidater været til adskillige debatter rundt omkring i landet og delt flyers ud på gaden.

JANMAND er desuden kommet med en ny video relateret til valgplakaten JANMAND søger herlighed. Hvis I ikke har set videoen endnu, så kan jeg kun anbefale jer at se Jan ridende gennem forårs-landskabet. I kan finde videoen på de sociale medier, fx på Jans Instagramprofil.

Vores plakater er faktisk så populære, at de stjæles fra lygtepælene. Vores valgplakater er blevet et samlerobjekt. Selvom det er træls, at vi har brugt tid på at hænge plakaterne op, så prøver vi at omfavne det positivt og skabe en historie om det. Så I må gerne dele beretninger og billeder af steder, hvor plakater har hængt før og er blevet fjernet. Skriv gerne direkte til vores kampagneansvarlige Toke: toke.lotz@ft.dk

Ugen der kommer

På søndag arrangerer flere organisationer en klimamarch forskellige steder i landet. Det er efterhånden blevet en tradition at afholde klimamarch den sidste søndag inden et valg. Flere tusinde borgere vil være på gaden. Det er både hyggeligt at gå sammen med gode Alternativet-folk, og en god mulighed for os til at møde potentielle vælgere. Flere storkredse organiserer lokale arrangementer, som I kan finde på AlleOs og Facebook.

Desuden kan I hjælpe helt konkret i valgkampen med at dele opslag på de sociale medier og være med til flyeruddelinger. Mange kandidater har grupper, som organiserer morgen- og eftermiddags-flyeruddelinger, som I kan blive en del af. Det er en stor hjælp, hvis I kan være med en eftermiddag eller to.
I vores kalender på AlleOs er der også mulighed for at se arrangementer, som vi selv organiserer eller deltager i. Som eksempel holder vi EP-Update møder om tirsdagen og torsdagen de kommende to uger , hvor I kan blive opdateret om valgkampen. Link til møder finder I på AlleOs.

Kontakt også gerne vores kandidater eller jeres lokale storkreds for at høre, om I kan give en hjælpende hånd. De fleste vælgere har nemlig ikke besluttet endnu, hvor de kommer til at sætte deres kryds. Det er vores chance.

Fortsat god valgkamp!

Jonathan Ries, forperson
På vegne af Hovedbestyrelsen

Altinget

Biodiversitet

Janmand

Naturmødet

Nilas

Karneval

1 Synes om