Nyhedsbrev uge 4 / LÆSERBREV FRA KULTURGRUPPEN / SØNDAGS-BRÅNCH / IRAN I FOKUS

ÅØ_nyhedsbrev_topgrafik

Nyhedsbrev uge 4 / 2023

delestreg

kulturgruppe

LÆSERBREV FRA KULTURGRUPPEN

Kulturgruppen i Alternativet Aarhus arbejder for en tydeliggørelse af kulturens betydning og værdiskabelse i vores samfund på mange forskellige bundlinjer. Og derfor blandede gruppens sig også i debatten omkring det seneste sparekatalog fra Aarhus Kommune. Processen omkring besparelserne er slut, men her kan du se eller gense gruppens indlæg i Stiften d. 28. november, med Nikoline Erbs Hillers-Bendtsen som afsender. TRYK HER FOR AT LÆSE ARTILKEL >

Det afledte en debat i TV2 Øst d. 29. november, med Henrik Hjortshøj fra Kristendemokraterne.
TRYK HER FOR AT SE ET KLIP FRA DEBATTEN >

Er du mere interesseret i Kulturgruppens arbejde kan du skrive til Christoph Lodemann.
:email: lodemann@gmail.com

Velkommen!
ÅAA_nyhedsbrev_U213
ÅAA_nyhedsbrev_U214
delestreg

POLITISK TÆNKEBOKS
23. + 26. januar / Online

Så er der et nyt landsdækkende initiativ, som vi vil anbefale alle medlemmer at deltage i. Politisk Tænkeboks foregår i to led - først er der et forberedende onlinemøde for os i Storkreds Østjylland. Det første af sin slags er d. 23. jan. kl. 19 - 20.30. Storkredsbestyrelsen er arrangør.

Derefter kommer der et onlinemøde nationalt med premiere d. 26. jan. kl. 19 - 20.30. Her vil vores klima- og energiordfører Theresa Scavenius og tovholder for Politisk Forum Nilas Bay-Foged være arrangører. Man kan frit vælge at deltage i et eller begge møder. Du finder de detaljerede beskrivelser på AlleOs:

Lokalt formøde til Politisk Tænkeboks: https://alleos.alternativet.dk/events/view/5089

Politisk Tænkeboks Nationalt: https://alleos.alternativet.dk/events/view/5064

delestreg

CHECK-IN MØDE – alle medlemmer er velkomne
30. januar / Online

Er du interesseret i hvad der sker generelt i Alternativet er der Check-in møde for alle medlemmer hver måned – altid den sidste mandag i måneden kl. 20.00 - 21.00. Således er næste møde altså mandag den 30. januar, og her vil hovedbestyrelsens forperson, som vanligt til give en update på, hvad der er sket siden sidst.

Møderne er opstået efter erfaringerne fra valgkampens Check-in møder, hvor vi oplevede en god sammenhængskraft på tværs af landet. Hop med ind, det er et godt forum for at følge med i hvad der rør sig i partiet.

Tilmeld dig på AlleOs via dette link > https://alleos.alternativet.dk/events/view/5058

delestreg

brånch

SØNDAGS-BRÅNCH
5. februar / Landcafé, Aarhus C

Kom til søndagsbrunch på Landcafe, Studsgade 6 i Aarhus den 5. februar og mød andre lokale alternativister, du kan få en snak med. Det er helt uforpligtende at deltage - det handler kun om at være sociale og hygge og måske lære hinanden bedre at kende.

Vi har booket et bord på 1. sal.
OBS. Mad og drikke er på egen regning.

delestreg

FOLKEMØDET PÅ BORNHOLM
15. - 17. juni

Gode Alternative kræfter er i gang med at arrangere fælles tur til Folkemødet til sommer - Mette-Sasja (Aarhus), Anette (Hobro) og Sune (Aarhus). Der vil være fælles overnatning 7 km fra Folkemødet, hos Lisbet på Hedely. Der arrangeres fælles transport i minibus Århus - Kbh - Olsker med mulighed for fleksibel påstigning og enkelt eller retur. Hertil kommer koordinering af anden fælles transport med bus, tog og/ eller andre biler. Tag fat i Sune hvis du gerne vil med alternativet@sune.dk. Folkemødet finder sted d. 15. - 17. juni 2023.

delestreg

TIPS : ANBEFALINGER

delestreg

IRAN I FOKUS

IRAN I FOKUS PÅ DOKK1
27. januar kl. 18.30 / DOKK1

Kom og vær med til et støttearrangement for Iran på dokk1. Det bliver en aften med foredrag og live musik. Foredraget vil beskrive den aktuelle situation i Iran ud fra et historisk og sociologisk perspektiv.

Arrangementet er gratis, men pladserne bliver fordelt efter først til mølle princippet.
Alternativet har dog fået mulighed for at få reserveret pladser. Dette gøres ved at sende en mail til arrangør og gæstetaler Sara Sajadian :email: sara.sajadian@gmail.com. Dem med reserverede pladser, skal møde før 18:30 (gerne 18:15). Efter 18:30 bliver pladserne fordelt efter først til mølle princippet.

TRYK HER FOR AT SE PROGRAMMET OG LÆSE MERE >

TRYK HER FOR GÅ TIL FACEBOOK-BEGIVENHEDEN >

delestreg

PODCAST: “UGEPLANEN” - NYE AFSNIT
Hvis du ikke allerede er fast lytter, så vil vi anbefale, at du lytter med på podcasten Ugeplanen, som produceres af MF’er Helene Liliendahl Brydensholt og folketingskandidat Michael Monberg.

TRYK HER FOR AT GÅ TIL PODCAST >

ugeplanan

delestreg

ÅAA_nyhedsbrev_U217
til_sidst

VIL DU I BESTYRELSEN I AARHUS?
Der er snart årsmøde i Lokalforening Aarhus og der skal vælges ny bestyrelse. Så går du med tanker om at opstille kan du allerede sende dit opstillingsgrundlag nu til forperson Lissi Bagge.
:email: lissibagge@hotmail.com

Du kan også blot starte med at kontakte Lissi for at høre mere om arbejdet i bestyrelsen.

delestreg

HAR DU BILAG VEDR. STORKREDS ØSTJYLLAND?

Hvis du skulle ligge inde med bilag vedrørende Storkredsen for kalenderåret 2022 bedes du indsende dem på denne mailadresse snarest:

:money_with_wings: :email: regnskab.oestjylland@alternativet.dk

Vi gør også, for en god ordens skyld, opmærksom på, at alle bilag fremover kun refunderes hvis refusionsblanketten er udfyldt. Se hvordan dette gøres inde på AlleOs:
:point_right: https://alleos.alternativet.dk/handbook/view/219

delestreg

HAR DU ET GODT INDSLAG?
Vil du gerne have dit alternativistiske initiativ, event eller noget helt tredje med i vores næste nyhedsbrev? Så send meget gerne en mail til Martin Chemnitz Frederiksen med info om dit ønskede indslag. Vi ser frem til at høre fra jer!
:email: martin@martinchemnitz.dk

delestreg

Grønne hilsner
Storkreds Østjylland / Alternativet Aarhus

ÅAA_nyhedsbrev_U2116

ÅAA_nyhedsbrev_U2115