Nyhedsbrev uge 38 / INDVIELSE AF V69 / SKRALDEMAD / PÅ GADEN IGEN

ÅØ_nyhedsbrev_topgrafik

Nyhedsbrev uge 38 / 2022
delestreg

T

KÆRE ALLE
Nedtællingen til valget er i fuld gang.

Der sker meget godt i alternativet – sommergruppemødet var en politisk fest, Uffe Elbæk er kommet tilbage og Grøn Alliance har meldt sig ind i Alternativet.

Det giver et godt afsæt til valgkampagnen og det er vigtigt for det er der, vi skal kæmpe de sidste stemmer hjem, så Folketinget beholder sit grønne Å.

Men den er slet ikke hjemme endnu. Det kræver en kraftanstrengelse, hvis det skal lykkes. Derfor vil jeg opfordre alle medlemmer til at tænke over, hvordan vi kan bidrage i valgkampagnen. Også selvom det måske kræver, at vi kommer lidt ud af vores komfortzone.

Ring eller skriv til Rasmus Rydahl :email: rasmus@nomade.dk / :iphone: 21 44 35 28 , hvis du vil spille en større eller mindre rolle her i den afgørende finale. Der er brug for hjælp til masser af ting. Vi mangler folk til at hænge plakater op. Vi mangler folk til at lave bytteboder sammen med mig på gaderne, vi mangler folk til at dele foldere ud til vores mange events, vi mangler folk til at hilse og hylde cyklisterne om morgenen. Vi mangler folk, der er trænet i at skrive debatindlæg. Og vi mangler altid folk til at dele vores opslag og events på de sociale medier.

Kom og vær med til at gøre den kæmpe forskel, det bliver, når Folketingets grønneste parti genvinder sit fodfæste i Folketinget og fortsætter med at gøre alle de andre lidt grønnere.

Torsten Gejl, MF, Alternativet

ÅAA_nyhedsbrev_U213
ÅAA_nyhedsbrev_U214

delestreg

VESTERGADE 69
Vores nye valglokale på Vestergade 69 er en realitet, og det begynder allerede at tage form. Det første arrangement bliver 27. september hvor vi afholder supplerende opstillingsmøde, hvor vi skal have valgt flere gode kandidater. Officiel indvielse bliver den 8. oktober, så skriv endelig datoen i kalenderen!

Der er også mange andre muligheder for at bruge vores lokale. Vi kunne arrangere debatter, invitere politikere, arrangere livemusik og meget mere.

Hvis du har ideer eller bare vil hjælpe, kontakt da Katrine Skov-Hansen.
:email: katr.sh05@gmail.com

V69

delestreg

PÅ GADEN I MORGEN
Vi står på gaden igen på mandag. Vil du være med, måske bare en time eller to, er der altid plads til flere. Og det er ikke kun for kandidater. Der er brug for alle hænder – det er nu vi skal kæmpe vores sag. Kom frisk!

Vi står ved Magasin i Aarhus fra ca. kl. 15.
Kontakt Rasmus Rydahl for mere info.

:email: rasmus@nomade.dk

på gaden

delestreg

SKRALDEMAD TIL FOLKET
Vi laver og uddeler skraldemad, og datoerne lige nu er den 14/10, 15/10, 20/10, 21/10, 27/10, 28/10. Alle dage fra kl. 14.00-18.00 inkl. opstilling/nedtagning. Lissi har bolden og sørger for at det kommer på benene. Vil du give en hånd med så tag fat i Lissi.

Ligge Bagge :email: lissibagge@hotmail.com

delestreg

TROMMEGRUPPEN "DRUMS FOR LIFE"
Har du lyst til at styrke aktivismens stemme i Aarhus? Vil du være med til at skabe stemning og liv ved vigtige demonstrationer? Så meld dig til dette nye initiativ “Drums for Life”. Der er trommer klar til et gadeband og initiativtager Carsten Borup inviterer interesserede til en prøvesession. Kontakt Carsten Borup hvis du vil være med eller bare er nysgerrig på at høre mere. (Du behøver ikke at være medlem af Alternativet for at deltage).

Op på stikkerne!

:iphone: 20 80 69 00
:email:carsten.borup.alternativet@gmail.com

ÅAA_nyhedsbrev_U215DET SKER :AKTIVITETER

delestreg

306770350_617523193144778_6974762435210464689_n

INTROMØDE XR AARHUS
26. september / Mejlgade 53, 8000 Aarhus C
Arrangeret af: Extinction Rebellion Aarhus

Extinction Rebellion (forkortet XR) er en verdensomspændende aktivistisk klimabevægelse.
Velkomstmøde for alle, der er bekymrede for klimaet og for fremtiden. Under mødet introduceres bevægelsen. Du får al den information som du har brug for til at blive en aktiv del af bevægelsen, så du kan være med til at gøre en forskel ift. klima- og biodiversitetskrisen.

Gå til Facebook-begivenheder >

delestreg
Indre udvikling, bæredygtighed og global krise
2. oktober / Domen i Aarhus
Arrangeret af: Domen og Simon Vittus Jasper Hansen

Eventet bliver en kombination af teoretiske oplæg, meditation, refleksion, og dialog. Et hovedformål med begivenheden er, at man vil kunne tage de meditations-former og øvrige værktøjer, vi arbejder med, med sig hjem og arbejde videre med.

Gå til Facebook-begivenheder >

ÅAA_nyhedsbrev_U217

til_sidst

delestreg

FIK DU SET?
14. september afholdte Alternativet pressemøde ude på Margretheholms Havn. Franciska, Torsten og Cristina gjorde det super godt og var alle var knivskarpe. Nåede du ikke at se det?

Se pressemødet på DR her >

pressemøde

delestreg

FOLK FRA BL.A. ALTERNATIVET BAG NY BOG

I juni udkom “På vejen mod et balancesamfund”, som er en hybrid af forskellige bidrag, essays, boguddrag, politiske indlæg, billeder, sangtekster og et enkelt interview. Bogen er inspireret af og står i gæld til Alternativets “Love is in the air”, som kom i 2015, men har et noget anderledes udtryk. For nogle uger siden fik bogen en rigtig god lektørudtalelse. Bogens tema er selvfølgelig, at en seriøs bæredygtig omstilling af samfundet er en nødvendighed, hvis vi skal nå et balancesamfund.

Men vejene til det er mange. Det gælder både undervisningen i folkeskolen, det gælder vores forhold til dannelse, frihed og fællesskab. Skal BNP skiftes ud som styringsredskab? Hvordan inkluderer samfundet handicappede? Hvordan kan man overhovedet tænke bæredygtigt, hvis man er opfyldt af en stresset hverdag med familie og børn? Er borgerløn den vigtige forudsætning? Har folkekirken mon også en rolle i klimakampen?Alle disse væsentlige spørgsmål får en vinkel i denne bog, der har bidrag af folk, både indenfor og udenfor Alternativet.

Den kan tilmed bruges som både praktisk og filosofisk inspiration, og kan (snart) lånes på biblioteker over hele landet, hvis man ikke vil købe den selv.

Se mere og køb bogen her: www.flerevedmere.dk

nybog

delestreg

HAR DU ET GODT INDSLAG?
Vil du gerne have dit alternativistiske initiativ, event eller noget helt tredje med i vores næste nyhedsbrev? Så send meget gerne en mail til Martin Chemnitz Frederiksen med info om dit ønskede indslag. Vi ser frem til at høre fra jer!

:email:martin@martinchemnitz.dk

delestreg

Grønne hilsner
Storkreds Østjylland / Alternativet Aarhus

ÅAA_nyhedsbrev_U2116

ÅAA_nyhedsbrev_U2115