Nyhedsbrev uge 36 / HVORFOR STEMME Å? / HIGHFIVES / WORLD CLEAN UP DAY

ÅØ_nyhedsbrev_topgrafik

Nyhedsbrev uge 36 / 2022
delestreg
Velkommen til en lidt sen udgave af ugebrevet. Vi hopper direkte ud i det og giver ordet til Torsten Gejl. Velkommen.

torsten

KÆRE ALLE
Folk spørger, hvorfor skal man stemme på Alternativet, når vi bare er et lille parti, der kæmper for at blive i Folketinget?

Mit svar er: Det skal man fordi, vi gør alle de andre partier lidt grønnere.

En stemme på Alternativet påvirker hele Folketinget. For når Alternativet får et godt valg, ved enhver, at danskerne anser den grønne dagsorden som uhyre vigtig og alle partierne vil derfor gøre sig ekstra umage for at lave seriøs grøn klima- natur og miljøpolitik.

Så enkelt er det for mig.

Torsten Gejl, MF, Å

ÅAA_nyhedsbrev_U213
ÅAA_nyhedsbrev_U214

PÅ GADEN NU PÅ MANDAG
Vi står på gaden igen på mandag. Vil du være med, måske bare en time eller to, er der altid plads til flere. Og det er ikke kun for kandidater. Der er brug for alle hænder – det er nu vi skal kæmpe vores sag. Kom frisk!

Vi står ved Magasin i Aarhus fra ca. kl. 15.
Kontakt Rasmus Rydahl for mere info.

:email: rasmus@nomade.dk

på gaden

delestreg

PÅ GADEN IGEN TIRSDAG MORGEN: HIGHFIVES MED TORSTEN
Torsten står morgenfrisk i Aarhus og highfiver løs med “Tak fordi du cykler” plakater og andre budskabsplakater. Kom og støt op! Vi starter kl. 8.00.

Skriv til Martin Chemnitz for mødested: :iphone: 30 56 77 46

duersmuk

delestreg

TROMMEGRUPPEN "DRUMS FOR LIFE"
Har du lyst til at styrke aktivismens stemme i Aarhus? Vil du være med til at skabe stemning og liv ved vigtige demonstrationer? Så meld dig til dette nye initiativ “Drums for Life”. Der er trommer klar til et gadeband og initiativtager Carsten Borup inviterer interesserede til en prøvesession. Kontakt Carsten Borup hvis du vil være med eller bare er nysgerrig på at høre mere. (Du behøver ikke at være medlem af Alternativet for at deltage).

Op på stikkerne!

:iphone: 20 80 69 00
:email:carsten.borup.alternativet@gmail.com

ÅAA_nyhedsbrev_U215DET SKER : AKTIVITETER

delestreg

WORLD CLEAN UP DAY
17. september / Vælg selv stedet
Arrangeret af Plastic Change

Det er World Cleanup Day, som er verdens største civile begivenhed. Sidste år deltog mere end 13,5 millioner mennesker fra 191 lande som tilsammen fjernede 53 millioner kilo skrald.

Alle kan være med. Du bestemmer hvor og hvor længe du vil rydde op, og om du vil gøre det alene eller sammen med andre.

SÅDAN DELTAGER DU: Gå ind på worldcleanupday.dk og tilmeld din oprydning, eller find en åben oprydning i nærheden af dig, som du kan tilslutte dig.

Gå til Facebook-begivenheden -> World Clean Up Day

cleanup

delestreg

KLIMAKAFFE
18. september kl. 14
Marie Belows vej 4c, Lisbjerg, Århus

Nye og “gamle" kræfter skal mødes og hilse på hinanden og skabe lidt gejst og kampånd op til valget men ikke kun grundet valg, da vi jo også kæmper den grønne sag mellem valgene. Noget om kaffe og kage og evt. noget om klima oplæg, hvis vi kan finde en oplægsholder :green_heart:

Kender du en oplagt klimaperson som kan berige os kontakt da endelig:
:email: Sune 26731373 / Alternativet@sune.dk

kopper

PS: Husk at flashe din kampagnekop! :coffee:

delestreg

VI CYKLER FOR KLIMAET
21. september / Vælg selv stedet
Arrangeret af Cyklistforbundet og VI CYKLER TIL ARBEJDE

Cyklistforbundet inviterer dig til sammen med os at fejre cyklen og dens mange gevinster for klimaet. Prik til dine kollegaer, din familie, dine venner og kør med, når vi 21. september cykler for klimaet.

SÅDAN GØR DU:

  1. Ta’ cyklen lige så meget, som du kan den dag. Lad bilen stå - ta’ cyklen til arbejde, skole, venner, til biografen, ud på date, til sport. Selvom vi cykler hver for sig, så gør vi en forskel sammen!
  2. Del et foto af din cykeltur og din cykelglæde på din Instagram / din Facebook med #ViCyklerForKlimaet
    Vis din familie og venner, hvor dejlig en hverdag med cyklen kan se ud.
  3. Er din arbejdsplads optaget af at bidrage til en mere klimavenlig hverdag - så er det oplagt, at I som arbejdsplads cykler med den 21. september.

Læs mere på www.cyklistforbundet.dk/klimaet
Gå til Facebook-eventsiden >

ÅAA_nyhedsbrev_U217

til_sidst

FOLK FRA BL.A. ALTERNATIVET BAG NY BOG

I juni udkom “På vejen mod et balancesamfund”, som er en hybrid af forskellige bidrag, essays, boguddrag, politiske indlæg, billeder, sangtekster og et enkelt interview. Bogen er inspireret af og står i gæld til Alternativets “Love is in the air”, som kom i 2015, men har et noget anderledes udtryk. For nogle uger siden fik bogen en rigtig god lektørudtalelse. Bogens tema er selvfølgelig, at en seriøs bæredygtig omstilling af samfundet er en nødvendighed, hvis vi skal nå et balancesamfund.

Men vejene til det er mange. Det gælder både undervisningen i folkeskolen, det gælder vores forhold til dannelse, frihed og fællesskab. Skal BNP skiftes ud som styringsredskab? Hvordan inkluderer samfundet handicappede? Hvordan kan man overhovedet tænke bæredygtigt, hvis man er opfyldt af en stresset hverdag med familie og børn? Er borgerløn den vigtige forudsætning? Har folkekirken mon også en rolle i klimakampen?Alle disse væsentlige spørgsmål får en vinkel i denne bog, der har bidrag af folk, både indenfor og udenfor Alternativet.

Den kan tilmed bruges som både praktisk og filosofisk inspiration, og kan (snart) lånes på biblioteker over hele landet, hvis man ikke vil købe den selv.

Se mere og køb bogen her: www.flerevedmere.dk

nybog

delestreg

SØGES: VALGKONTOR I AARHUS
Vi skal bruge et godt valgkontor og samlingssted til en rimelig leje. Så kender du et sted som kunne være et super oplagt samlingspunkt i valgkampen giv endelig lyd!

:email:rasmus@nomade.dk

delestreg

HAR DU ET GODT INDSLAG?
Vil du gerne have dit alternativistiske initiativ, event eller noget helt tredje med i vores næste nyhedsbrev? Så send meget gerne en mail til Martin Chemnitz Frederiksen med info om dit ønskede indslag. Vi ser frem til at høre fra jer!

:email:martin@martinchemnitz.dk

delestreg

Ha’ en super god uge!
Storkreds Østjylland / Alternativet Aarhus

ÅAA_nyhedsbrev_U2116

ÅAA_nyhedsbrev_U2115