Nyhedsbrev uge 3 / BORGERKONFERENCE OM AARHUS HAVN / DOUGHNUT-ØKONOMI MØDE / CHECK-IN

ÅØ_nyhedsbrev_topgrafik

Nyhedsbrev uge 3 / 2023

delestreg

nytårskur

KÆRE ALLE
Tak et vellykket nytårskur arrangement, og tak til alle som deltog!

Til nye læsere af nyhedsbrevet her, byder vi velkommen og gør opmærksom på at nyhedsbrevet er udsendt på vegne af Aarhus Lokalforening og Storkreds Østjylland. Vi prøver at samle og opdatere om alle tiltag her i Alternativet Østjylland, samt at orientere om relevante informationer fra bestyrelserne. Og vi giver også eventuelle tips til arrangementer eller andre ting som kunne have interesse for alle os alternativister i Aarhus og Østjylland.

Vi håber I vil føle med, og evt. bidrage med indholdsstof hvis I kender til noget. Tip også meget gerne jeres Å-venner om at abonnere på nyhedsbrevet hvis de ikke allerede gør. Man abonnerer på nyhedsbrevene via Alternativets hjemmeside: www.alternativet.dk

Velkommen!

ÅAA_nyhedsbrev_U213
ÅAA_nyhedsbrev_U214

delestreg

BORGERNES KONFERENCE OM HAVNEUDVIDELSEN I AARHUS
17. januar / Aarhus Rådhus

aarhushavn

I morgen fra kl. 19.00 - 22.00 kan du deltage i Borgernes Konference om Havneudvidelsen i Aarhus.

HVILKEN BY OG BUGT ØNSKER VI, OG HVORDAN PASSER HAVNEN IND I DE VISIONER?

Havneudvidelsen i Aarhus er måske byens største beslutning nogensinde, som for altid vil forandre Aarhus. Men på så vigtige områder som klima, miljø, bugtens liv, byens identitet, projektets økonomi, byens demokrati har projektet voldsomt negative konsekvenser, som hverken er belyst eller ordentlig undersøgt.

En række organisationer der tilsammen repræsenterer omkring 100.000 af Aarhus borgere, ønsker et nyt udgangspunkt for drøftelsen af planerne om en udvidelse af Aarhus Havn.

Modsat de "borger"konferencer som kommunen har afholdt, vil dette være et sted med borgernes, klimaets og naturens interesser i fokus frem for havnens.

Tag dine alternativist venner eller bare ligesindede under armen og lad din stemme blive hørt.

Se mere her: Klik her for at gå til Facebook-begivenheden >

delestreg

MEDLEMSMØDE OM DOUGHNUT-ØKONOMI (Syddjurs)
18. januar / Rønde Skole

Onsdag d. 18. januar kl. 19 - 21 afholder vi medlemsmøde. Mødet bliver afholdt på Rønde skole, nr 57, mat 1. Temaet er denne gang Doughnut-økonomi. Eller nærmere bestemt hvordan vi ønsker at arbejde med det emne i Alternativet Syddjurs. Skal vi lave et POLA (politisk laboratorium) om emnet? Skal vi lave et borgerforslag til Syddjurs kommune om at de skal arbejde med Doughnut-økonomi? Eller vil vi bare gerne selv blive klogere på emnet.

Du kan bl.a. blive klogere på Doughnut-økonomi i denne TED-talk :point_right: KLIK HER for at se video

Tilmed dig og læs mere på AlleOs: https://alleos.alternativet.dk/events/view/5092

Vi håber at se jer. Evtuelle spørgsmål kan stilles til Mette.
:email: mette@mettefoged.dk

delestreg

POLITISK TÆNKEBOKS
23. + 26. januar / Online

Så er der et nyt landsdækkende initiativ, som vi vil anbefale alle medlemmer at deltage i. Politisk Tænkeboks foregår i to led - først er der et forberedende onlinemøde for os i Storkreds Østjylland. Det første af sin slags er d. 23. jan. kl. 19 - 20.30. Storkredsbestyrelsen er arrangør.

Derefter kommer der et onlinemøde nationalt med premiere d. 26. jan. kl. 19 - 20.30. Her vil vores klima- og energiordfører Theresa Scavenius og tovholder for Politisk Forum Nilas Bay-Foged være arrangører. Man kan frit vælge at deltage i et eller begge møder. Du finder de detaljerede beskrivelser på AlleOs:

Lokalt formøde til Politisk Tænkeboks: https://alleos.alternativet.dk/events/view/5089

Politisk Tænkeboks Nationalt: https://alleos.alternativet.dk/events/view/5064

delestreg

CHECK-IN MØDE – alle medlemmer er velkomne
30. januar / Online

Er du interesseret i hvad der sker generelt i Alternativet er der Check-in møde for alle medlemmer hver måned – altid den sidste mandag i måneden kl. 20.00 - 21.00. Således er næste møde altså mandag den 30. januar, og her vil hovedbestyrelsens forperson, som vanligt til give en update på, hvad der er sket siden sidst.

Møderne er opstået efter erfaringerne fra valgkampens Check-in møder, hvor vi oplevede en god sammenhængskraft på tværs af landet. Hop med ind, det er et godt forum for at følge med i hvad der rør sig i partiet.

Tilmeld dig på AlleOs via dette link :point_right: https://alleos.alternativet.dk/events/view/5058

delestreg

FOLKEMØDET PÅ BORNHOLM
15. - 17. juni

Gode Alternative kræfter er i gang med at arrangere fælles tur til Folkemødet til sommer - Mette-Sasja (Aarhus), Anette (Hobro) og Sune (Aarhus). Der vil være fælles overnatning 7 km fra Folkemødet, hos Lisbet på Hedely. Der arrangeres fælles transport i minibus Århus - Kbh - Olsker med mulighed for fleksibel påstigning og enkelt eller retur. Hertil kommer koordinering af anden fælles transport med bus, tog og/ eller andre biler. Tag fat i Sune hvis du gerne vil med alternativet@sune.dk. Folkemødet finder sted d. 15. - 17. juni 2023.

ÅAA_nyhedsbrev_U217

til_sidst

delestreg

HAR DU BILAG VEDR. STORKREDS ØSTJYLLAND?

Hvis du skulle ligge inde med bilag vedrørende Storkredsen for kalenderåret 2022 bedes du indsende dem på denne mailadresse snarest:

:money_with_wings: :email: regnskab.oestjylland@alternativet.dk

Vi gør også, for en god ordens skyld, opmærksom på, at alle bilag fremover kun refunderes hvis refusionsblanketten er udfyldt. Se hvordan dette gøres inde på AlleOs:
:point_right: https://alleos.alternativet.dk/handbook/view/219

delestreg

PODCAST: “UGEPLANEN” - NYE AFSNIT
Hvis du ikke allerede er fast lytter, så vil vi anbefale, at du lytter med på podcasten Ugeplanen, som produceres af MF’er Helene Liliendahl Brydensholt og folketingskandidat Michael Monberg.

KLIK HER FOR AT GÅ TIL PODCAST >

ugeplanan

delestreg

HAR DU ET GODT INDSLAG?
Vil du gerne have dit alternativistiske initiativ, event eller noget helt tredje med i vores næste nyhedsbrev? Så send meget gerne en mail til Martin Chemnitz Frederiksen med info om dit ønskede indslag. Vi ser frem til at høre fra jer!

:email:martin@martinchemnitz.dk

delestreg

Grønne hilsner
Storkreds Østjylland / Alternativet Aarhus

ÅAA_nyhedsbrev_U2116

ÅAA_nyhedsbrev_U2115