Nyhedsbrev uge 25 / sommerferie / kommende fredagsbar / podcast anbefaling

ÅAA_nyhedsbrev_U219
Nyhedsbrev uge 25 / 2022

VELKOMMEN TIL NYHEDSBREVET FOR ALTERNATIVET AARHUS

Sommeren er over os, og vi påbegynder så småt den årlige folkelige træden ud af hamsterhjulet. For mange er det en stor tilvænningssag de første par dage, og det kan gøre en helt rundtosset ovenpå en hektisk hverdag. Og nu kan man så vælge at tage fat på nogle af alle de ting og initiativer, som man drømte om, mens man havde travlt med hverdag og arbejde. Men nu handler det jo om at slappe af. Og det velfortjent. Men hvad nu hvis vi havde mere tid til drømmene, ideerne og de gode initiativer mens vi passede vores job og familieliv? Det kan vi i Alternativet godt se mange fordele i på sådan set alle bundlinjer i samfundet.
Men husk nu at få slappet af i ferien, tank op, og giv evt. en tanke eller to til hvordan man kunne arbejde for et systemskift der lagde op til et mindre hektisk liv uden for sommerferien.

Alternativet Aarhus tager også en slapper ift. nyhedsbrevet her, som tager sig en varme pause. Men vi vender selvfølgelig stærkt tilbage på den anden side af sommerferien. Velkommen.

ÅAA_nyhedsbrev_U213
ÅAA_nyhedsbrev_U214

FREDAGSBAR EFTER FERIEN
I Alternativet Aarhus vil vi rigtig gerne mødes med ALLE jer medlemmer, nye som gamle. Derfor vil vi efter sommerferien holde en fredagsbar for at samles om og kickstarte arbejdet og mulighederne som ligger foran os – måske op til et efterår i valgkampens tegn.

Så har du lyst til at give en hånd med, eller har ideer til sjove indslag, så skriv endelig til Rasmus Rydahl.

:email: rasmus@nomade.dk

ÅAA fredagsbar

Vi glæder os til at vi ses til hygge og en god snak efter ferien! Vi melder selvfølgelig ud, så snart vi har en dato, og håber I vil støtte op!

delestreg

MOESGAARD ALLE
Der er en svær sag på vej, som kræver omtanke for at finde en god løsning. Der er offentligt borgermøde den 24. august og vi vil gerne sørge for at Alternativets holdning til projektet er synkroniseret og velovervejet, så vi har brug for din hjælp. Har du noget specifik viden om sagen – har du lyst til at starte/deltage i en arbejdsgruppe som skal arbejde på sagen – eller vil du bare gerne dele en holdning?

Så skriv til Katrine-Skov Hansen som meget gerne vil høre fra dig.

:email: katr.sh05@gmail.com

Du kan læse mere om sagen her

delestreg

ET GRØNNERE AARHUS
Vi forsøger at samle en arbejdsgruppe til at bevare Aarhus grøn – og ikke mindst gøre Aarhus GRØNNERE! Har du lyst til at deltage så bliv en del af arbejdsgruppen der kigger på hvordan vi helt konkret kan gøre noget ved det - så det ikke bare bliver ved snakken.

Kontakt Niels Christiansen hvis du vil være med.

:email: niels.christiansen25@gmail.com
delestreg

KUNST OG KULTURGRUPPEN
Det er stadig muligt at tage del i Alternativet Aarhus’ Kunst og Kulturgruppe. Der arbejdes på ideer og planer for en Alternativ kampagne i efteråret. En Alternativ Podcast, Tværpolitisk kultur-samtalesalon og Alternative budskaber på SoMe. Ønsker du at bidrage eller er du bare nysgerrig på gruppens arbejde så send en mail til Bodil Burian for at høre mere.

:email: bb@burian.dk
kaanst

delestreg

TROMMEGRUPPEN "DRUMS FOR LIFE"
Har du lyst til at styrke aktivismens stemme i Aarhus? Vil du være med til at skabe stemning og liv ved vigtige demonstrationer? Så meld dig til dette nye initiativ “Drums for Life”. Der er trommer klar til et gadeband og initiativtager Carsten Borup inviterer interesserede til en prøvesession. Kontakt Carsten Borup hvis du vil være med eller bare er nysgerrig på at høre mere. (Du behøver ikke at være medlem af Alternativet for at deltage).

Op på stikkerne!

:iphone: 20 80 69 00
:email: carsten.borup.alternativet@gmail.com

delestreg

BLIV KANDIDAT
Folketingsvalget er lige om hjørnet og vi har pt. fem kandidater i storkreds Østjylland, så der er plads til flere. Har du overvejet at stille op og styrke Alternativets kommende folketingsvalgkamp så tag fat i Rasmus Rydahl som kan hjælpe dig i gang.

WE WANT YOU!

:email: rasmus@nomade.dk

ÅAA_nyhedsbrev_U215
det_sker

HOP I HAVET
26. juni / Vælg selv stedet
Arrangeret af Danmarks Naturfredningsforening

hop i havet2

Vores hav er under pres. Det trues af forurening, skadeligt fiskeri, havbrug, klapning, råstofindvinding og ja, mulige havneudvidelser. Danmarks Naturfredningsforening og engagerede havelskere sætter fokus på vores fantastiske hav og behovet for, at der bliver passet bedre på det, og gentager derfor det landsdækkende event “Hop i havet”.

Sidste år blev der hoppet i havet ved omkring 100 events ved Danmarks strande, fjorde og havne. Lige nu er der oprettet et event på Grenå Strand - det lyder også hyggeligt, men skulle vi ikke også få lavet et event her i Aarhus?

Det kan du gøre samt læse mere om eventet her: www.hopihavet.dk

delestreg

GROBUND BYGGEFESTIVAL
Dato: 10. - 16. juli / Sted: Ebeltoft

Klør det i kontorfingrene? Så kom til byggefestival i et af Danmarks mest spændende grønne leve- og byggefællesskaber. Syv dage pakket med byggeglæde koncerter workshops camping strand fest farver sjov ballade gode mennesker natur kærlighed og masser af hygge!

Læs mere på www.byggefest.dk

Gå til Facebook-begivenheden >

delestreg

KULTURMØDET PÅ MORS
25 - 27. august / Nykøbing Mors

Et længere stykke væk fra Aarhus kan du blive klogere på kunsten og kulturen. Kulturmødet er tre dage med mere end 500 arrangementer med musik, debatter og samtaler med inspirerende kunstnere, tænkere og politikere.

Læs mere og se programmet www.kulturmoedet.dk

ÅAA_nyhedsbrev_U217
til_sidst

ANBEFALING: PODCAST TIL SOMMERFERIEN
Hvis du mangler noget i ørene til dagene på langs, kan du kaste dig over Alternativets nye podcast “Ugeplanen - med Monberg & Brydensholt”. Podcasten er et kig ind i Folketingets arbejde, hvor der hver uge vælges og gennemgåes to (eller flere) kommende lovforslag.

Find podscasten på de forskellige platforme, fx her: Ugeplanen - med Monberg & Brydensholt

ugeplanan

.

BOLIGMANGEL I AARHUS
Alternativet Aarhus har som de fleste ved haft adresse i Jægergårdsgade, Aarhus C. Det har vi ikke længere, og har derfor brug for et nyt sted vi kan kalde hjem, og dyrke vores fede fællesskab. Så kender du til et oplagt sted så giv os endelig et praj. Send Karsten Fyhn en mail med dit tip.

:email:kfyhn1@gmail.com

delestreg

HAR DU ET GODT INDSLAG?
Vil du gerne have dit alternativistiske initiativ, event eller noget helt tredje med i vores næste nyhedsbrev? Så send meget gerne en mail til Martin Chemnitz Frederiksen med info om dit ønskede indslag. Vi ser frem til at høre fra jer!

:email:martin@martinchemnitz.dk

delestreg

RIGTIG GOD SOMMER (OG SOMMERHØJSKOLE) :sunny:
Alternativet Aarhus / Bestyrelsen
ÅAA_nyhedsbrev_U2116
FØLG ALTERNATIVET AARHUS / AARHUS.ALTERNATIVET.DK / FACEBOOK / INSTAGRAM

ÅAA_nyhedsbrev_U2115