NYHEDSBREV UGE 24 / Borgerkonferencen for havneudvidelsen udsat / Å tilbyder hjælp til at lave video / Hop i havet og andre tip

ÅAA_nyhedsbrev_U219

Nyhedsbrev uge 24 / 2022

VELKOMMEN TIL NYHEDSBREVET FOR ALTERNATIVET AARHUS

Hos Alternativet Aarhus er vi tydeligvis tilfredse med seneste nyhed om at der midlertidigt er lagt låg på projektet for en ny Kattegatforbindelse. Og selvfølgelig vil vi gerne have projektet dømt helt ude!

Endnu en kamp som er blevet udsat i denne uges løb er vedr. udvidelsen af Aarhus havn. Seneste udmelding er nemlig at borgerkonferencen for havneudvidelsen, der skulle have været afholdt på tirsdag den 21. juni, bliver udskudt til den 5. september.

Det tyder på at de massive reaktioner fra borgere og fagfolk mv. er kommet bag på kommunen of folkene bag og har dermed ført til en grundigere gennemgang af projektet. Så tak til alle jer som har protesteret og sendt høringssvar. Men der er stadig meget at kæmpe for, og lad endelig ikke udsættelsen tage pusten af modstanden. Derfor lader vi her COWIs visualisering, set fra Standvejen, tale sit eget sprog.

havneudvidelse

Læs mere om projektet her >
Du kan også melde dig til Facebookgruppen Beskyt Aarhusbugten Nu

Ja så er vi igang. Velkommen :slight_smile:

ÅAA_nyhedsbrev_U213
ÅAA_nyhedsbrev_U214

MOESGAARD ALLE
Der er en svær sag på vej, som kræver omtanke for at finde en god løsning. Der er offentligt borgermøde den 24. august og vi vil gerne sørge for at Alternativets holdning til projektet er synkroniseret og velovervejet, så vi har brug for din hjælp. Har du noget specifik viden om sagen – har du lyst til at starte/deltage i en arbejdsgruppe som skal arbejde på sagen – eller vil du bare gerne dele en holdning?

Så skriv til Katrine-Skov Hansen som meget gerne vil høre fra dig.

:email:katr.sh05@gmail.com

Du kan læse mere om sagen her

delestreg

ET GRØNNERE AARHUS
Vi forsøger at samle en arbejdsgruppe til at bevare Aarhus grøn – og ikke mindst gøre Aarhus GRØNNERE! Har du lyst til at deltage så bliv en del af arbejdsgruppen der kigger på hvordan vi helt konkret kan gøre noget ved det - så det ikke bare bliver ved snakken.

Kontakt Niels Christiansen hvis du vil være med.

:email:niels.christiansen25@gmail.com
delestreg

KUNST OG KULTURGRUPPEN
Det er stadig muligt at tage del i Alternativet Aarhus’ Kunst og Kulturgruppe. Der arbejdes på ideer og planer for en Alternativ kampagne i efteråret. En Alternativ Podcast, Tværpolitisk kultur-samtalesalon og Alternative budskaber på SoMe. Ønsker du at bidrage eller er du bare nysgerrig på gruppens arbejde så send en mail til Bodil Burian for at høre mere.

:email:bb@burian.dk
kaanst

delestreg

TROMMEGRUPPEN "DRUMS FOR LIFE"
Har du lyst til at styrke aktivismens stemme i Aarhus? Vil du være med til at skabe stemning og liv ved vigtige demonstrationer? Så meld dig til dette nye initiativ “Drums for Life”. Der er trommer klar til et gadeband og initiativtager Carsten Borup inviterer interesserede til en prøvesession. Kontakt Carsten Borup hvis du vil være med eller bare er nysgerrig på at høre mere. (Du behøver ikke at være medlem af Alternativet for at deltage).

Op på stikkerne!

:iphone: 20 80 69 00 / :email:carsten.borup.alternativet@gmail.com

delestreg

BLIV KANDIDAT
Folketingsvalget er lige om hjørnet og vi har pt. fem kandidater i storkreds Østjylland, så der er plads til flere. Har du overvejet at stille op og styrke Alternativets kommende folketingsvalgkamp så tag fat i Rasmus Rydahl som kan hjælpe dig i gang.

WE WANT YOU!

:email:rasmus@nomade.dk

ÅAA_nyhedsbrev_U215
det_sker

CAMP “CLOSE THE CAMPS” (PROTEST)
19. juni / Kærshovedgård, Ikast
Arrangeret af Racismefri By - Aarhus for Mangfoldighed og Mellemfolkeligt Samvirke Aarhus

Det er umenneskeligt, at afviste asylansøgere anbringes i udrejsecentre på ubestemt tid og uden rettigheder. Er du enig kan du være med til at markere FN´s Internationale Flygtningedag med en PROTEST-CAMP på P-pladsen ved Kærshovedgård. På programmet er bl.a. Stine Isaksen fra Alternativet Viborg der vil holder tale.

Vil du vide mere om arrangementet er du meget velkommen til at kontakte Lissi Bagge.

:email:lissibagge@hotmail.com

Gå til Facebook-begivenheden >

delestreg

HOP I HAVET
26. juni / Vælg selv stedet
Arrangeret af Danmarks Naturfredningsforening

hop i havet2

Vores hav er under pres. Det trues af forurening, skadeligt fiskeri, havbrug, klapning, råstofindvinding og ja, mulige havneudvidelser. Danmarks Naturfredningsforening og engagerede havelskere sætter fokus på vores fantastiske hav og behovet for, at der bliver passet bedre på det, og gentager derfor det landsdækkende event “Hop i havet”.

Sidste år blev der hoppet i havet ved omkring 100 events ved Danmarks strande, fjorde og havne. Lige nu er der oprettet et event på Grenå Strand - det lyder også hyggeligt, men skulle vi ikke også få lavet et event her i Aarhus?

Det kan du gøre samt læse mere om eventet her: www.hopihavet.dk

delestreg

GROBUND BYGGEFESTIVAL
Dato: 10. - 16. juli / Sted: Ebeltoft

Klør det i kontorfingrene? Så kom til byggefestival i et af Danmarks mest spændende grønne leve- og byggefællesskaber. Syv dage pakket med byggeglæde koncerter workshops camping strand fest farver sjov ballade gode mennesker natur kærlighed og masser af hygge!

Læs mere på www.byggefest.dk

Gå til Facebook-begivenheden >

ÅAA_nyhedsbrev_U217
til_sidst

Å HJÆLPER DIG IGANG MED VIDEO-INDHOLD
Er du kandidat med en vision, eller har du bare et godt budskab? Så lad os få det ud på video!

TVÅ

Det er nu muligt at booke Michael Monberg til en tur i studiet, i naturen eller hvor I nu finder den bedste setting. Du kan skrive en lang monolog og læse op fra teleprompter, eller du kan skyde fra hoften. Det er kun fantasien der sætter grænser (og tiden i klipperummet efterfølgende). :sweat_smile:

Michael holder til på Sjælland men skriv alligevel. Måske kommer Michael ud i landet på et tidspunkt, eller kan guide dig til at lave gode optagelser, som du kan sende ham efterfølgende.

Så det er bare at komme igang. Book Michael nu på: :email: michael.monberg@alternativet.dk

Hør mere i præsentationsvideoen her >

Tilbage til studiet!

delestreg

BOLIGMANGEL I AARHUS
Alternativet Aarhus har som de fleste ved haft adresse i Jægergårdsgade, Aarhus C. Det har vi ikke længere, og har derfor brug for et nyt sted vi kan kalde hjem, og dyrke vores fede fællesskab. Så kender du til et oplagt sted så giv os endelig et praj. Send Karsten Fyhn en mail med dit tip.

:email:kfyhn1@gmail.com

delestreg

HAR DU ET GODT INDSLAG?
Vil du gerne have dit alternativistiske initiativ, event eller noget helt tredje med i vores næste nyhedsbrev? Så send meget gerne en mail til Martin Chemnitz Frederiksen med info om dit ønskede indslag. Vi ser frem til at høre fra jer!

:email: martin@martinchemnitz.dk

delestreg

De bedste hilsner
Alternativet Aarhus / Bestyrelsen
ÅAA_nyhedsbrev_U2116
FØLG ALTERNATIVET AARHUS / AARHUS.ALTERNATIVET.DK / FACEBOOK / INSTAGRAM

ÅAA_nyhedsbrev_U2115