Nyhedsbrev uge 22 / SØNDAGSBRÅNCH / GRØN GRUNDLOVSHYGGE / Å SOMMERHØJSKOLE

aarhus_østj_top

Nyhedsbrev uge 22 / 2023

delestreg

Pinsen er forhåbentligt vel nydt og veloverstået i det gode vejr. Foråret ringer på sine sidste solstråler og vi går sommeren raskt i møde. Men tøv ikke - vi har et sommerprogram klar til jer, med rig mulighed for at gå fuldt Alternativistisk ind i sommeren 2023, med en masse fede Å-arrangementer og gode tips til aktiviteter.

Velkommen!
ÅAA_nyhedsbrev_U213
ÅAA_nyhedsbrev_U214

delestreg

SØNDAGSBRÅNCH I KOLOEN
4. juni / Haveforeningen Oldhøjen 45

Vær velkommen til SøndagsBrÅnch i Storkreds Østjylland, som nu er rykket ud i Lissis kolonihave i Haveforeningen Oldhøjen 45. (Du finder det fra Fenrisvej lige overfor Statsgymnasiet.)

SøndagsBrÅnch er et helt afslappet arrangement, hvor vi hygger og snakker med hinanden og evt. vender ting, som I medlemmer er optagede af.

→ Tryk her for at tilmelde dig via AlleOs

(Har man lyst til at give en hånd med, må man gerne komme en time før og hjælpe til)

brånch

delestreg

GRØN GRUNDLOVSHYGGE PÅ KLOSTERTORV
5. juni / Klostertorvet, Aarhus

Kom og vær med til at fejre Grundlovsdag!

Der bliver festlige musikalske indslag fra KLIMABANDET med Vitus Pine og Mia Loua og, tør vi godt love, stærke taler fra Torsten Gejl, Alternativets politiske ordfører, og Mark Berg, Sund Jord. Debat via konferencier Mette-Sasja Elkjær Krogsdal.

Borgernes og naturens rettigheder er under pres. Vi lader håbet spire, mens vi hygger, snakker og fortsætter kampen for en sund jord og for at vende demokratisk underskud til overskud.

Der er boder med mulighed for at købe kaffe/te og kage.

Alle er velkomne!

Vi håber, du har lyst til at kigge forbi og være med.

→ Tryk her for at tilmelde dig via AlleOs

→ Gå til eventet på Facebook

grongrundlovsdag

delestreg

NY GRUPPE OPSTARTET: BYRÅDSGRUPPEN
Der er startet en ny spændende gruppe - Byrådsgruppen - som er en gruppe af engagerede medlemmer, der følger med i byrådets arbejde i Aarhus. Gruppens formål er at lære mere om de beslutninger, der bliver truffet i byrådet, og at blive mere involveret i det lokale samfund. Vi mener, at dette er en fantastisk mulighed for at lære mere om det politiske system og blive bedre rustet til bl.a. at engagere dig i kommunalvalget i 2025. Du vil få mulighed for at møde andre engagerede medlemmer og potentielle kandidater til kommunalvalget, og du vil lære mere om, hvordan du kan bidrage til din lokale kommune.

Hvis du er interesseret i at deltage i BYRÅDSGRUPPEN, eller ønsker at høre mere om, hvad gruppen indebærer, kan du kontakte: Lissi Bagge på tlf. 61859339 / lissibagge@hotmail.com eller Verner Vest på tlf. 21962260 / vest2000@live.dk

De vil være mere end glade for at besvare eventuelle spørgsmål, du måtte have.

delestreg

CHECK-IN MØDE – alle medlemmer er velkomne
26. juni / Online

Er du interesseret i hvad der sker generelt i Alternativet er der Check-in møde for alle medlemmer hver måned – altid den sidste mandag i måneden kl. 19.30 - 21.00 hvor hovedbestyrelsens forperson, som vanligt til give en update på, hvad der er sket siden sidst.

Møderne er opstået efter erfaringerne fra valgkampens Check-in møder, hvor vi oplevede en god sammenhængskraft på tværs af landet. Hop med ind, det er et godt forum for at følge med i hvad der rør sig i partiet.

→ Tryk her for at tilmelde dig på AlleOs

delestreg

DEN ALTERNATIVE SOMMERHØJSKOLE 2023
23. – 29. juli / Kalø Højskole

Alternativet inviterer alle unge, gamle, singler, par, familier og børn, til en inspirerende uge i højskoleånden og det politiske engagements tegn.

Tag med på sommerhøjskole på Kalø. Stedet er naturskønt og tæt på skov og strand. Der er 30 km til Aarhus og 20 km til Ebeltoft, så det er let at komme til i eget transportmiddel eller med bus fra Aarhus eller færge og bus fra Sjælland.

Der er nu åbnet for tilmelding ved mail til sommerhoejskolen@alternativet.dk

→ Tryk her for at læse mere om sommerhøjskolen på AlleOs

→ Tryk her for at læse mere om sommerhøjskolen på Facebook

sommerhojskole

delestreg

TIPS : ANBEFALINGER

delestreg

BYGGEFESTIVALEN
10. – 16. juli / Kaarsbergsvej 2, Ebeltoft

Oplev seks hele dage spækket med skaberglæde og kærlighed på Grobund Fabrik ved Ebeltoft, som danner rammerne for læring, samarbejde, interkulturelle møder, dans, musik og ikke mindst byggeri for store og små.

→ Tryk her for at gå til eventet på Facebook

→ Tryk her for at gå til www.byggefest.dk

byggefestivalen

delestreg

FOLKEMØDET PÅ BORNHOLM
15. - 17. juni / Allinge-Sandvig

Folkemødet skabes af 800 organisationer med 2500 events. Alternativet deltager med 18 m2 telt på Cirkuspladsen. Udover dagens mange debatter, foredrag, happenings og aktiviteter så har aftenerne deres eget liv. Kan du tænke dig at opleve dette magiske mix, så kom med til Folkemøde!
Vil du være frivillig eller hoppe med på fælles transport, overnatning mv så:
→ Tryk her for at tilmelde Facebookbegivenheden

Du kan også skrive direkte til Sune for mere info.
alternativet@sune.dk

folkemødet

ÅAA_nyhedsbrev_U217

til_sidst

Å-money

ALTERNATIVET AARHUS HAR MIDLER – HAR DU SAGEN?
Ja, det virker lidt omvendt. Men vi søger faktisk efter gode Å-folk i Aarhus / Østjylland som gerne vil bruge nogle penge. Og vores formål med vores nyhedsbreve her er jo bl.a. at lokke medlemmerne ud af busken – så her er det jo oplagt at starte med at søge.

Så har du en god idé til noget funky merchandise eller et spændende projekt for Alternativet som har behov for hjælp til virkeliggørelse, så send endelig dine ideer og tanker til os!
aarhus@alternativet.dk

delestreg

WEB-VISEVÆRT SØGES
Vores hjemmeside aarhus.alternativet.dk har brug for, med jævne mellemrum, at blive opdateret. Så sidder der nogle derude som har lyst til at være visevært for hjemmesiden tager vi imod med kyshånd. Det vil dreje sig om maksimum en opdatering om måneden.

Skriv til Martin Chemnitz hvis du kan hjælpe.
martin@martinchemnitz.dk

delestreg

HAR DU ET GODT INDSLAG?
Vil du gerne have dit alternativistiske initiativ, event eller noget helt tredje med i vores næste nyhedsbrev?

Så send meget gerne en mail til Martin Chemnitz Frederiksen med info om dit ønskede indslag.
martin@martinchemnitz.dk

Vi ser frem til at høre fra jer!

delestreg

Grønne hilsner
Storkreds Østjylland / Alternativet Aarhus

ÅAA_nyhedsbrev_U2116

ÅAA_nyhedsbrev_U2115