Nyhedsbrev uge 16 / BRUG PENGE / NY OPSTART: BYRÅDSGRUPPEN / FREDAGSBAR

aarhus_østj_top

Nyhedsbrev uge 16 / 2023

delestreg
Å-money

ALTERNATIVET AARHUS HAR MIDLER – HAR DU SAGEN?
Ja, det virker lidt omvendt. Men vi søger faktisk efter gode Å-folk i Aarhus / Østjylland som gerne vil bruge nogle penge. Og vores formål med vores nyhedsbreve her er jo bl.a. at lokke medlemmerne ud af busken – så her er det jo oplagt at starte med at søge.

Så har du en god idé til noget merchandise eller et spændende projekt som har behov for hjælp til virkeliggørelse, så send endelig dine ideer og tanker til os → :email: aarhus@alternativet.dk

Vi glæder os til at høre fra jer!

Velkommen!
ÅAA_nyhedsbrev_U213
ÅAA_nyhedsbrev_U214

ÅRSMØDE I SYDDJURS
19. april / Ravnen 4, Feldballe

Er du bosat i Syddjurs kan du komme til årsmøde med fællesspisning d. 19. april fra kl. 17.30.
→ Tryk her for at tilmelde dig på AlleOs

delestreg

NY GRUPPE OPSTARTET: BYRÅDSGRUPPEN
Der er startet en ny spændende gruppe - Byrådsgruppen - som er en gruppe af engagerede medlemmer, der følger med i byrådets arbejde i Aarhus. Gruppens formål er at lære mere om de beslutninger, der bliver truffet i byrådet, og at blive mere involveret i det lokale samfund. Vi mener, at dette er en fantastisk mulighed for at lære mere om det politiske system og blive bedre rustet til bl.a. at engagere dig i kommunalvalget i 2025. Du vil få mulighed for at møde andre engagerede medlemmer og potentielle kandidater til kommunalvalget, og du vil lære mere om, hvordan du kan bidrage til din lokale kommune.

Hvis du er interesseret i at deltage i BYRÅDSGRUPPEN, eller ønsker at høre mere om, hvad gruppen indebærer, kan du kontakte: Lissi Bagge :iphone: 61859339 / :email: lissibagge@hotmail.com eller Verner Vest :iphone: 21962260 / :email: vest2000@live.dk

De vil være mere end glade for at besvare eventuelle spørgsmål, du måtte have.

delestreg

CHECK-IN MØDE – alle medlemmer er velkomne
24. april / Online

Er du interesseret i hvad der sker generelt i Alternativet er der Check-in møde for alle medlemmer hver måned – altid den sidste mandag i måneden kl. 19.30 - 21.00 hvor hovedbestyrelsens forperson, som vanligt til give en update på, hvad der er sket siden sidst.

Møderne er opstået efter erfaringerne fra valgkampens Check-in møder, hvor vi oplevede en god sammenhængskraft på tværs af landet. Hop med ind, det er et godt forum for at følge med i hvad der rør sig i partiet.

→ Tryk her for at tilmelde dig på AlleOs

delestreg
ÅAA fredagsbar

ÅRETS FØRSTE FREDAGSBAR
28. april / Haveforeningen Oldhaven, Aarhus

Vi mødes helt uformelt til en snak og hyggelig samvær. Har du noget på hjertet, gode ideer eller bare lyst til at møde andre medlemmer fra Alternativet, så er her en mulighed!

Vi mødes i Alternativet Aarhus forpersons kolonihavehus, i Haveforeningen Oldhaven, nr. 45.
Se kort her: Haveoversigt | Oldhojen.dk

Der er åbent fra 16.30, men man kan droppe ind når man kan.
Har man svært ved at finde stedet kan man kontakte Lissi Bagge på tlf.nr. 61859339 og blive guided.

→ Gå til eventet på AlleOs

delestreg

MEDLEMSMØDE OG FORMØDE TIL ‘POLITISK TÆNKEBOKS’
9. maj / Folkestedet, Aarhus C

Der er Medlemsmøde og Formøde til Tænkeboks - Storkreds Østjylland - Det foregår d. 9. maj kl. 19.00 - 21.00 i lokale 2.1 på Folkestedet, Carl Blochs Gade 28, 8000 Aarhus C.

→ Tryk her for at tilmelde dig på AlleOs

delestreg

TIPS : ANBEFALINGER

KLOG PÅ KLIMA - med Klimakysset og Grøn samtalemiddag
22. april / DOKK1, Aarhus
Arrangeret af Aarhus Omstiller, Dokk1 og FO-Aarhus

Synes du også, at klimakrisen er en uoverskuelig mundfuld? Det er du ikke alene om! Gratis satireshow leveret af “Klimakysset” gør det nemmere at fordøje. Arrangementet slutter af med en hyggelig, grøn samtalemiddag! (Koster 50 kr.)

Dokk1 har inviteret Klimakysset til Aarhus for at give os den nyeste viden om krisen, og hvordan vi kan være med til at løse den – formildet gennem sjovt og tankevækkende skuespil. Krisen er alvorlig, men vi må gerne grine, mens vi bliver kloge på klimaet. Tag med, og få et ordentligt Klimakys!

→ Læs mere om begivenheden på Facebook

delestreg

338006364_234840912275704_4507230575960042020_n

AARHUS-AKTIVISTERNES 1. MAJ
1. maj / Mølleparken, Aarhus
Arrangeret af ‘Århus mod Krig og Terror’, ‘Racismefri By - Aarhus for Mangfoldighed’ m.fl.

Aktivisternes 1. maj for klimahandling, fred, solidaritet og nærdemokrati. Den 1. maj er traditionelt dagen, hvor bevægelserne markerer deres synspunkter. Sammen skaber vi et rum for dette i Aarhus. Organisationer kan komme med deres budskaber og materiale, og græsrodsbevægelserne kan præsentere deres synspunkter med korte taler.

→ Læs mere om begivenheden på Facebook

delestreg

OPLEV GROBUND 2023
27. maj / Ebeltoft

Foreningen Grobund inviterer til et heldagsarrangement med rundvisninger, foredrag, workshops og oplæg, mad, musik, dans, latter og sang. Grobund åbner dørene en hel dag for, hvad Grobund er nu og hvad Grobund har af fremtidsvisioner. Grobund er et projekt, som bygger på principper om balancen mellem et levefællesskab, et rigt erhvervsliv og lokal kulturskabelse. Visionen er at skabe et bæredygtigt kraftcenter, hvor hjertet er affaldsfrihed, gældfrihed og off-grid.

→ Tryk her for at læse mere og tilmelde dig Facebookbegivenheden

delestreg

folkemødet

FOLKEMØDET PÅ BORNHOLM
15. - 17. juni / Allinge-Sandvig

Folkemødet skabes af 800 organisationer med 2500 events. Alternativet deltager med 18 m2 telt på Cirkuspladsen. Udover dagens mange debatter, foredrag, happenings og aktiviteter så har aftenerne deres eget liv. Kan du tænke dig at opleve dette magiske mix, så kom med til Folkemøde!
Vil du være frivillig eller hoppe med på fælles transport, overnatning mv så:
→ Tryk her for at tilmelde Facebookbegivenheden

Du kan også skrive direkte til Sune.
:email: alternativet@sune.dk

ÅAA_nyhedsbrev_U217

til_sidst

! RETTELSE !
I vores sidste nyhedsbrev fik vi skrevet ifm. Østjylland Storkreds’ opstillingsmøde at Torsten Gejl blev valgt som spidskandidat. Torsten er kandidat, men et valg blev ikke afholdt. Spidskandidatsvalg kommer formentligt på et senere tidspunkt.

delestreg

WEB-VISEVÆRT SØGES
Vores hjemmeside aarhus.alternativet.dk har brug for, med jævne mellemrum, at blive opdateret. Så sidder der nogle derude som har lyst til at være visevært for hjemmesiden tager vi imod med kyshånd. Det vil dreje sig om maksimum en opdatering om måneden. Skriv til Martin Chemnitz hvis du kan hjælpe.

:email: martin@martinchemnitz.dk

delestreg

HAR DU ET GODT INDSLAG?
Vil du gerne have dit alternativistiske initiativ, event eller noget helt tredje med i vores næste nyhedsbrev? Så send meget gerne en mail til Martin Chemnitz Frederiksen med info om dit ønskede indslag. Vi ser frem til at høre fra jer!

:email: martin@martinchemnitz.dk

delestreg

Grønne hilsner
Storkreds Østjylland / Alternativet Aarhus

ÅAA_nyhedsbrev_U2116

ÅAA_nyhedsbrev_U2115