Nyhedsbrev uge 1 / NYTÅRSKUR / POLITISK TÆNKEBOKS / FÆLLESTUR TIL FOLKEMØDET

ÅØ_nyhedsbrev_topgrafik

Nyhedsbrev uge 1 / 2023
delestreg

grøntnytår

KÆRE ALLE
Den 1. november 2022 skrev vi historie sammen.

Den valgkampagne, der startede med et stort håb, sluttede med en kæmpe sejr. Aldrig har et parti været dømt så meget ude og kommet så meget igen.

Og pludselig virker det som så lang tid siden, at vi stod i vores skraldemadsbod på Lille Torv og langede velduftende kuverter over disken. At vi gik genbrugscatwalk ved Domkirken, og at forbipasserende gættede dyrelort ved Sankt Knuds Torv. At vi stod i utallige debatter, hyggede i partilokalet, og gik på gaden for at dele foldere og kaffe ud. Og meget andet.

Siden da har Alternativets nye folketingsgruppe holdt mange møder. Der er meget, der skal genopbygges, når vi har været nede på resurser. Både politisk og organisatorisk. Vi gør det med stor taknemmelighed. Og vores allerstørste taknemmelighed er altid rettet ud til alle jer, der var med til at gøre partiets grønne comeback til virkelighed.

Det vil jeg gerne sige et par ord om til nytårskuren i Aarhus på søndag. Og jeg vil gerne give et glas bobler eller to. Vi skal samle vores energi, vores ideer og vores fælles kraft og være et parti, som arbejder for den grønne og socialt retfærdige dagsorden - også mellem valgene - og ikke kun nationalt, men også lokalt i Østjylland.

Jeg har sagt det før og kommer til at sige det igen. Tak til alle de gamle, der blev og kæmpede da det var sværest og tak til de nye, der gav Alternativet en chance, da det var vigtigst.

Håber vi ses på søndag til nytårskur.

Kærlig hilsen
Torsten

ÅAA_nyhedsbrev_U213
ÅAA_nyhedsbrev_U214

delestreg

NYTÅRSKUR
8. januar / A-huset, Institut for X

Som I ved, er der Nytårskur 8. jan. Vi holder det i A Huset, Institut for X, Skovgaardsgade 5C, 8000 Aarhus C og udvider arrangementet med fællesspisning: kl. 14-18 er den officielle del af programmet og kl. 18-19.30 hygger vi med fællesspisning. Herefter hjælper vi hinanden med at rydde op. Da der skal laves mad, er det vigtigt, at I tilmelder jer på AlleOs i Nytårskur-eventen for Østjylland:
:point_right: https://alleos.alternativet.dk/events/view/5090

Vi har brug for et par stykker til at hjælpe med det praktiske. Vil du give en hånd så tag fat I Lissi:
:email: lissibagge@hotmail.com

delestreg

POLITISK TÆNKEBOKS
23. + 26. januar / Online

Så er der et nyt landsdækkende initiativ, som vi vil anbefale alle medlemmer at deltage i. Politisk Tænkeboks foregår i to led - først er der et forberedende onlinemøde for os i Storkreds Østjylland. Det første af sin slags er d. 23. jan. kl. 19 - 20.30. Bestyrelsen er arrangør.

Derefter kommer der et onlinemøde nationalt med premiere d. 26. jan. kl. 19 - 20.30. Her vil vores klima- og energiordfører Theresa Scavenius og tovholder for Politisk Forum Nilas Bay-Foged være arrangører. Man kan frit vælge at deltage i et eller begge møder. Du finder de detaljerede beskrivelser på AlleOs:

Lokalt formøde til Politisk Tænkeboks: https://alleos.alternativet.dk/events/view/5089

Politisk Tænkeboks Nationalt: https://alleos.alternativet.dk/events/view/5064

delestreg

FOLKEMØDET PÅ BORNHOLM
15. - 17. juni

Gode Alternative kræfter er i gang med at arrangere fælles tur til Folkemødet til sommer - Mette-Sasja (Aarhus), Anette (Hobro) og Sune (Aarhus). Der vil være fælles overnatning 7 km fra Folkemødet, hos Lisbet på Hedely. Der arrangeres fælles transport i minibus Århus - Kbh - Olsker med mulighed for fleksibel påstigning og enkelt eller retur. Hertil kommer koordinering af anden fælles transport med bus, tog og/ eller andre biler. Tag fat i Sune hvis du gerne vil med alternativet@sune.dk. Folkemødet finder sted d. 15. - 17. juni 2023.

ÅAA_nyhedsbrev_U217

til_sidst

delestreg

NYT FRA STORKREDSBESTYRELSEN

Efter valget af bestyrelsesmedlemmer på årsmødet den 12-11-2022 konstituerede Storkreds Østjylland sig den 16-11-2022 som følger:

Forperson: Thomas Frederik Kortholm
Næstforperson: Mads Damgaard Mortensen
Kasserer: Astrid Carl

Øvrige bestyrelsesmedlemmer: Lissi Bagge, Rasmus Rydahl, Martin Chemnitz Frederiksen, Trine Aslaug Hansen, Thomas Quist Mortensen, Juma Nellemann Kruse (har dog trukket sig af private årsager)

delestreg

BESTYRELSENS OPGAVER FREMADRETTET
Vi er i gang med evaluering af valgkampen og vil gøre vores bedste for at bære vores læringer med frem. Vi ønsker at fremme et aktivt og synligt Alternativet i Østjylland, så det vil være et fokuspunkt for bestyrelsens arbejde. På de indre linjer arbejdes der på at skabe overblik over vores økonomi og regnskab.

Vores lokaler i Vestergade er nu lukket - de tjente os godt. Vi har fra storkredsen indstillet til HB at samme mulighed gives ved kommende valg. Om vi så kan få Vestergade endnu en gang, må vi se til den tid.

Fremadrettet vil bestyrelsens referater blive delt på DIALOG , så alle kan følge med i bestyrelsens arbejde. I januar og februar holder bestyrelsen møde hver anden torsdag - første gang torsdag den 5. januar. Hvis man ønsker noget på dagsordenen, er seneste frist for at nå det en uge inden.

Tag fat i Thomas Kortholm, hvis du vil have noget på dagsordenen:
:email: storkreds.oestjylland@alternativet.dk

delestreg

PODCAST: “UGEPLANEN” - NYE AFSNIT
Hvis du ikke allerede er fast lytter, så vil vi anbefale, at du lytter med på podcasten Ugeplanen, som produceres af MF’er Helene Liliendahl Brydensholt og folketingskandidat Michael Monberg.

KLIK HER FOR AT GÅ TIL PODCAST >

ugeplanan

delestreg

HAR DU ET GODT INDSLAG?
Vil du gerne have dit alternativistiske initiativ, event eller noget helt tredje med i vores næste nyhedsbrev? Så send meget gerne en mail til Martin Chemnitz Frederiksen med info om dit ønskede indslag. Vi ser frem til at høre fra jer!

:email: martin@martinchemnitz.dk

delestreg

Grønne nytårshilsner
Storkreds Østjylland / Alternativet Aarhus

ÅAA_nyhedsbrev_U2116

ÅAA_nyhedsbrev_U2115