Nyhedsbrev, Sydjyllands storkreds, juli 2016

Bestyrelsen reber sejlene

Der skal planlægges, organiseres, koordineres, afholdes og skabes. Kandidatudvalget er nedsat og Ekstraordinært årsmøde skal afholdes. Et Sundhedsråd skal oprettes, kandidater til konfliktmæglingsråd og ombudsråd indstilles. Dette er blot en bid af det måltid, som kredsbestyrelsen smagfuldt skal servere for jer medlemmer indtil primo oktober.

Hov, sommerferie. Hvad er det? :slight_smile:

I juli måned har storkredsbestyrelsen i samarbejde med bl.a. aktive lokalforeninger oprettet et kandidatudvalg, som skal forestå arbejdet med valget af vores lokale folketingskandidater fra storkredsen. De havde første møde 5. juli 2016. Næste møde bliver virtuelt over Skype 19. juli 2016.

Lørdag d. 20. august 2016 afholdes Ekstraordinært årsmøde i Sydjyllands storkreds. Primært fokus vil være medlemmernes accept af kredsens nyligt opdaterede vedtægter samt valg til Politisk Forum (POFO). Her skal vælges én repræsentant og én suppleant blandt medlemmerne.

September kommer til at stå i opstillingsmødets tegn: Forberedelser til opstillingsmødet, hvor vi sammen skal vælge vores kandidater til folketingsvalg.

Mange lokalforeninger vil af praktiske årsager givetvis holde Ekstraordinært årsmøde i denne måned, for at implementere nye vedtægtskrav i forlængelse af landsårsmødet.

Oktober måned vil byde på opstillingsmøde, hvor folketingskandidaterne vælges. Det vil ske 1. oktober 2016 på et endnu ukendt sted i kredsen.

Der vil være mange flere events og aktiviteter, som du som medlem kan deltage i. Hold derfor meget gerne øje med kalenderen, som altid er opdateret med de kommende begivenheder.

Antal medlemmer i Sydjyllands storkreds er i skrivende stund 545.

Lokal repræsentant i hovedbestyrelsen, Tina Brixen har været et stort aktiv for kredsen og vil fremover også være det. Nu er Tina også blevet et stort aktiv for Alternativet i hele landet, via hendes tillidspost i Hovedbestyrelsen.

Hanne Schøn og Birthe Toft er udtrådt af kredsbestyrelsen og Rikke Vinterberg vender efter endt orlov tilbage pr. 1. august 2016.


Forpersonens beretning

Vi har fået taget godt og grundigt hul på 2016. Alternativet har vokseværk - både fysisk og mentalt. Vi udvikler os som organisation, som bestyrelse, som frivillige; og som medlemmer.

Alternativet har for mange af os medlemmer åbnet en dør til det samfundsmæssige politiske værksted. Enten ved at man for første gang i sit liv er medlem af et politisk parti eller en bevægelse, eller at man for første gang involverer sig i den politiske del af samfundet ved at være politisk aktiv. Det kan være ved at skænke kaffe til et medlemsarrangement, gå med i et optog, deltage i medlemsarrangementer eller melde sig til de mange bestyrelser, der skyder frem i kredsen.

I Sydjyllands storkreds har vi i dag lokalforeninger og spirende medlemsaktiviteter i Esbjerg, Varde, Sønderborg, Vejle og Kolding kommune. Tønder, Aabenraa, Fredericia, Vejen og Billund begynder også så småt at røre på sig. Det fysiske vokseværk holder ved, og medlemstallet vokser hver eneste dag. Mentalt er der flere og flere medlemmer, som våger sig afsted til arrangementer og sammenkomster, og finder sig selv som deltagende i vores fysiske fællesskab. Det tager tid at åbne nye døre i livet.

Lad dette være en opfordring til dig, som ikke har mødt Alternativet “live”. Tage et skridt videre frem mod Alternativets politiske platform. Kom og vær med!

Kærlig hilsen

Morten

<img src=“/uploads/default/original/2X/9/9f4d6e587acc37ce1ed081ea8204259f106b6803.jpg” width="690"height=“339”>

Foto: Concentrated Photovoltaics

2 Synes om

Det oser af høj energi og begejstring dette nyhedsbrev. Hurra !!! Hvor er det dog et dejligt stykke arbejde der bliver udført.

Kan man se et lignende kort over medlemmer på landsplan, fx på hjemmesiden?

I forhold til opstillingsmødet den 1. Oktober! Hvor længe skal man have været medlem af Alternativet for at kunne stemme på en folketingskandidat denne dag? Og kan der brevstemmes, eller bruges fuldmagter?

2 Synes om