Nyhedsbrev - Slutspurt

Kære medlemmer af Alternativet

Så er vi i den sidste uge af valgkampen, og allerede nu kan vi fejre en kæmpe sejr for Alternativet, der sammen med flere grønne organisationer har fået udvidelsen af Aarhus Havn stoppet!

Klager fra Alternativet Østjylland og en række foreninger var direkte medvirkende til, at Planklagenævnet erklærede plangrundlaget for udvidelsen af havnen for ugyldigt. Det var en usædvanlig klar afgørelse, hvor vi fik medhold i, at der hverken var redegjort for miljøpåvirkningen ved anlægget eller dokumentation for, at der overhovedet skulle være behov for at udvide havnen. Det er en kæmpe sejr, som vi glæder os over sammen med de mange grønne foreninger, der i årevis har kæmpet for at stoppe havneudvidelsen, men som igen og igen er blevet overhørt og ignoreret.

Vi kæmper nu videre med fornyet gejst for en udvikling af havnen, som bliver til gavn for både borgerne og naturen. Allerede dagen efter fejringen af planklagenævnets afgørelse deltog Alternativet Østjylland m.fl. i en fælles debat- og aktionsdag mod de store fossile anlægs- og infrastrukturprojekter, som var arrangeret af Det Grønne Netværk. Hvis du vil hjælpe til i det kommende arbejde, så kontakt Alternativet Østjylland: storkreds.oestjylland@alternativet.dk

Fejring Aarhus Havn

Ugen der gik

Udover debatter og flyeruddelinger har vores kandidater og frivillige været aktive til forskellige arrangementer rundt omkring i landet. Som I kan se på billederne nederst i nyhedsbrevet, har Alternativet blandt andet været repræsenteret til Europæisk Folkemøde i Mariager, Frederiksberg Dage og Klimamarch i forskellige byer.

Vores valgplakater får en del opmærksomhed, og allerede nu her midt i valgkampen er Valentina Crast blev kontaktet af valgplakatmuseet i Aarhus. De vil gerne have lov til at forevige en af Valentinas kreative dyrplakater i deres udstilling.

Valentina Crast

Kampagneteamet har også udgivet en ny musikvideo. Nu er det ÅUs spidskandidat, Karoline Lindgaard, der synger vores næste sommerhit - her på Instagram: Jeg vil have et grønt parti.

Ugen der kommer

På søndag skal vi til valg, og som vi har vidst fra start, bliver der kamp til stregen for at opnår et grønt mandat til Alternativet. Det er nu vi skal overbevise familie, venner og kolleger om at sætte deres kryds ved os.

I kan finde en oversigt over vores fantastiske kandidater og vores valgprogram HER.

Hvis I vil se Jan Kristoffersen live in concert inden valget, så kan I gøre det på onsdag og på fredag. Mere info på Facebook HER.

Lad os sammen fejre valgdagen til den grønneste valgfest. Du kan tilmelde dig festen i København på AlleOs HER.

Tak for jeres kæmpe indsats og gode energi i valgkampen!

Jonathan Ries, forperson
På vegne af Hovedbestyrelsen

Broen

Europæisk Folkemøde i Mariager

Frederiksberg Dage

Folkets Klimamarch Kbh

Folkets Klimamarch Aarhus I

Folkets Klimamarch Aarhus II

Vi skal ikke glæde os for tidligt. Århus byråd mener bare at der er sket en procesfejl, så nu vil de lave en ny lokalplan, og forsøge sig igen: Politisk flertal vil puste nyt liv i kæmpe havneudvidelse | Indland | DR.

Tak for det nye brev : )