Nyhedsbrev: Sensommerfest med Uffe Elbæk, budgetforhandlinger mm

Sensommerfest d. 9 september m. Uffe Elbæk

Alternativet Århus afholder sensommerfest. I kan her møde den nye bestyrelse, spise sammen og feste med alle de andre medlemmer samt deltage i dialog med vores politiske leder, Uffe Elbæk.

Der kan købes drikkelse ved arrangementet!

Hvornår, hvor og hvad?

 • Tilmeld dig på AlleOs eller Facebook.

 • Medbring en ret til fællesspisning: det kan være brød, dessert, hovedret, forret osv.

 • Mandag d. 9. september kl. 17.00-23.00

 • Alternativet Århus’ lokaler, Jægergårdsgade 164A, 1.

Programmet er som følger:

 • 17.00 Dørene åbner.

 • 18.00-19.30 Fællesspisning - alle medbringer noget til bordet.

 • 20.00-21.00 Åben dialog med Uffe.

 • 21.00 Musik og fest.

 • 23.00 Fælles oprydning.

Tilmelding via begivenheden på Facebook eller AlleOs:

AlleOs:
https://alleos.alternativet.dk/events/view/3897

Århus’ budgetforhandlinger

Mandag d. 9 september kl. 17.00-20.00 er der for første gang arrangeret en “budgetmesse” på Rådhuset. Her kan man høre om de budgetforslag som de forskellige partier valgte og ikke valgte. Foreningen har ligeledes en stand, hvor man kan komme forbi og høre om foreningens 25 budgetforslag.

Se begivenheden her:

Alternativet har fremlagt et ambitiøst og finansieret budgetforslag til de kommende budgetforhandlinger i Aarhus Kommune for perioden 2020-2023.

I den forbindelse vil vi gerne sige 1000 tak til jer medlemmer, der har været med til at skabe mange af forslagene. I det vedhæftede dokument kan I se hele udspillet. Der er forslag på vores helt væsentlige mærkesager som klima, børn, natur og det sociale - og det er finansieret og ambitiøst.

Et af vores væsentligste forslag er, at Aarhus skal være forsynet med ”ægte” vedvarende energi i 2030. Kommunen har i dag et mål om at være CO2-neutral, men kommunen har ikke en fast målsætning for, hvornår Aarhus skal få al sin energi fra vedvarende kilder. I dag kommer størstedelen af varmen fra afbrænding af træ og flis, hvilket på sigt ikke er bæredygtigt. For at opnå det har vi et forslag om at vi hvert år afsætter 38 mio. kr. til en klimapulje, der kan bruges til klimainvesteringer og på sigt til at klimasikre vores by for klimakrisens uundgåelige konsekvenser.

Vi har også afsat 52 mio. kr. over en fireårig periode til at finansiere cykelhandleplanen, der blandet andet skal skaffe flere cykelstier til aarhusianerne. Og mange andre forslag, der skal gøre vores kommune mere grøn og social ansvarlig. Budgetforslagene er vedhæftet dette nyhedsbrev.

Alternativet budgetforslag 2020-2023.pdf (446.9 KB)

Det er vigtigste for os er, at vi hæver ambitionen for fremtiden og samtidig anviser, hvor pengene kan komme fra.

Region midtjylland - budget 2020 v. Rasmus Foged

Hvornår?

 • Mandag d. 26. august kl. 18.30-20.30

Hvor?

 • Alternativet Århus’ lokaler, Jægergårdsgade 164A, 1.

Der er medlemsmøde om Alternativets ønsker til Region Midtjyllands budget for 2020 og om Alternativets arbejde i Region Midtjylland i det hele taget - herunder om muligheden for at deltage i baggrundsgrupper mv.

Se begivenheden her:

Se begivenheden her: