Nyhedsbrev | Oktober | Nordjylland

grønt håb

Grønt og demokratisk Håb i Nordjylland.

Valgkampagnen er for alvor gået i gang, og der er kun godt 5 uger til valget. Vores 41 dygtige kandidater i Nordjylland har fyldt kalenderen med debatmøder, interviews og spændende aktiviteter rundt om i landsdelen. De vil meget gerne høre, hvad folk tænker omkring det nære demokrati, og de vil også gerne sprede et grønt og demokratisk håb ud i de enkelte kommuner og i regionsrådet.

Mange medlemmer er allerede i fuld gang med at støtte op om kandidaterne, og vi vil rigtigt gerne have dig med også. I dette nyhedsbrev vil du finde forskellige muligheder for at deltage, og vi lover, at du vil blive varmt modtaget, hvor end du får lyst til at dukke op.

Bente Holm Villadsen
forperson


I dette nyhedsbrev kan du læse om

  • Uffe og Tour de Håb besøger Thy og Aalborg – og der er stor fest om aftenen.

  • Nyt fra Alternativets Unge: Ungt Håb i Nordjylland – politisk laboratorium for og om unge.

  • Hvordan indretter vi et sundhedsvæsen, hvor det hele menneske er i fokus? Politisk Laboratorium om Sundhed og Helhed.

  • Valgplakatophængning

  • Valgkampagne på Facebook

  • Referat fra bestyrelsesmøde


Uffe indleder Tour de Håb i Thy

Iværksætteri, innovation og økologi er på dagsorden, når Uffe Elbæk indleder Tour de Håb i Thy.

Den 30. oktober indleder Uffe Elbæk Tour de Håb rundt til 31 kommuner, hvor Alternativet opstiller kandidater til kommunalvalget. Første stop er Thy, hvor lokalkredsen tager imod hos Cowork Klitmøller og det økologiske landbrug Gyrup på kanten af Nationalpark Thy. Emnerne for besøget er iværksætteri, innovation og økologi.

-I Alternativet Thy har vi stort fokus på at styrke den grønne omstilling og den grønne fortælling om Thy og Hannæs. Vi mener, at egnens mange fortrin indenfor klima, økologi, vedvarende energier og natur kan og bør bruges meget mere fokuseret og strategisk til at skabe iværksætteri, innovation og flere arbejdspladser, siger Joachim Plaetner Kjeldsen, spidskandidat for Alternativet til KV17 i Thisted Kommune, og fortsætter:

-Vi glæder os til at tage imod Uffe og til at vise ham, hvordan forskellige thyboer – indfødte til tilflyttede - har udnyttet de stedbundne ressourcer til at skabe jobs og innovation. Cowork Klitmøller er ramme for en snak med lokale surfere, iværksætter og ildsjæle om tilblivelsen af Cold Hawaii og et stærkt iværksættermiljø på kanten af Nordatlanten. På Gyrup skal vi se økologisk landbrug i særklasse og høre om international anerkendt whisky, økologisk malt og kvæg i nationalparken.

Thisted kommune har det største øko-areal af de nordenfjordske kommuner, og vi ønsker at anvende omlægning til mere økologi og økologiske råvarer i kommunale køkkener som en del af en grønnere fortælling om vores kommune.

Besøget finder sted fra middag til kl. 15.00, hvorefter Uffe fortsætter til Aalborg.
Du kan se hele Alternativet Thy’s valgprogram med 20 konkrete, politiske forslag her – bl.a. om økologi, klima og grøn innovation.


Uffe og Tour de Håb besøger Aalborg

Der er mulighed for at møde Uffe og de nordjyske kandidater to gange, når Uffe og Tour de Håb karavanen gæster Aalborg mandag den 30. oktober

Alternativet lyser en grå efterårsdag op med fakler og serverer økologisk suppe, der giver varme til hænder og mave, når kampagne-campingvognen ankommer til Nytorv i Aalborg mandag den 30. oktober kl. 15.30 - 18.

Der vil være mulighed for at få god snak med kandidaterne til Aalborg Byråd om Grønt Håb, Demokratisk Håb, Ny Politisk Kultur, mærkesager og lokale temaer. Anne-Dorrit Harris, Jørgen Folkvang, Camilla Bundgaard og Lene Andersen lægger alle et øre til de forbipasserendes håb om og ønsker til at gøre Aalborg Kommune til et endnu bedre sted at bo.

Uffe slår følge med de lokale kandidater omkring kl. 16.30. Han vil ligeledes tage del i snakken med de forbipasserende.

Musik og talkshow om aftenen

Om aftenen inviteres alle medlemmer til en festlig aften i Kling Klang Studiet. Her vil baren være åben, og der vil være musik med Ole Frimer og Olav Poulsen samt talkshow, hvor Uffe Elbæk samtaler med journalist og foredragsholder Jeppe Søe.

Aftenen skal på festlig vis markere startskuddet for Uffes tre ugers Danmarksturné,Tour de Håb, op til valget. Alle Nordjyllands kandidater er indbudt til at deltage, og vi kan hermed sende et stærkt signal om, at vi er klar til valg her i storkredsen.

Begivenheden finder sted 30. oktober kl. 19-22 i Kling Klang Studiet, Kirkegårdsgade 3, 9000 Aalborg.Alternativets Unge

Ungt Håb i Nordjylland

Vil du være med til at sætte fokus på, hvad unge i Nordjylland synes er allervigtigst? Og udvikle konkrete politiske forslag? Så kom til Vesterbro 57, 9000 Aalborg mandag den 23/10 kl. 18-21.

Der afholder Alternativets Unge politisk laboratorium med folketingspolitiker Torsten Gejl. Du har mulighed for at komme med dine drømme og visioner og være med til at skabe konkrete politiske idéer, der kommer med ind på rådhusene landet over.

Alle unge er velkomne - hvad enten du stemmer på Alternativet, et andet parti eller slet ikke kan stemme endnu, vil vi meget gerne høre dine idéer!

Se begivenheden på Facebook.


Hvordan indretter vi et sundhedsvæsen, hvor det hele menneske er i fokus?

Alternativet er på trapperne med en vision på området Helbred og Helhed.

Alternativet Nordjylland inviterer alle, der interesserer sig for sundhed, til en politik-udviklende workshop om, hvordan vi ændrer styring, kultur og struktur i Sundhedsvæsenet og får fokus over på det hele menneske - igennem hele livet. Lige nu er det fortrinsvist effektivitet frem for kvalitet, der belønnes.

Ved dette Politiske laboratorium om Sundhed og Helhed graver vi dybt og udvikler sammen egentlige løsningsmodeller, som vi skal bruge, når vi trækker i arbejdstøjet rundt om i kommunerne og regioner og skal i gang med at prioritere midler og indsatser.

Tid og sted: tirsdag den 31. oktober kl. 18.30 – 21.30 i Huset, Hasserisgade 10, 9000 Aalborg.
Læs mere på Facebook


Valgplakatophængning

Lørdag den 28. oktober kl. 12 skal der hænges valgplakater op i hele landet. Vil du hjælpe dine lokale kandidater til kommunal- og regionsrådsvalget?

Meld dig ind i Facebook-gruppen Frivillige i Alternativet Nordjylland og tilmeld dig, hvor du ønsker at hjælpe.
Hvis du ikke er på Facebook, kan du finde din lokalforenings bestyrelse på Alternativets nationale hjemmeside/Find os lokalt


Valgkampagne på Facebook

Vær med til at skabe en grønnere fremtid for din kommune og din region.
Hjælp med at sprede budskabet på de sociale medier.

Find os på Facebook her:

Alternativet Nordjylland
Frederikshavn kommune
Hjørring kommune
Brønderslev kommune
Jammerbugt kommune
Aalborg kommune
Thisted kommune
Rebild kommune
Mariagerfjord kommune

Morsø, Vesthimmerland og Læsø kommuner har ingen kandidater, men du er velkommen til at hjælpe til i de andre kommuner og regionens valgkampagne.

Hvis du vil følge med i alt, og ikke kun det Facebook bestemmer, så tryk på knappen ”Følger” og vælg muligheden ”Se først”.
”Synes om” er godt, ”Kommentér” er bedre og ”Del” er det bedste.


Referat fra storkreds-bestyrelsesmøde

2.10.2017 referat