Nyhedsbrev og 3 vigtige datoer

Kære medlem i Fyns Storkreds
Vi gjorde det – 6 mandater til Alternativet og masser af positiv omtale.

Vi har lige skulle lande oven på valgkampen – puste ud efter debatter, opslag på sociale medier, gadeaktioner og samtaler, hjælpe med tage plakater ned og få styr på det organisatoriske efter et resultat, de færreste nok havde turdet drømme om for bare et halvt år siden. Det giver energi til at udvikle Alternativet på Fyn, og det håber vi, I vil være med til. Det vender vi tilbage til sidst i nyhedsbrevet.

Kort om valgkampen
Vi endte med at have et hold på ti kandidater på Fyn med en stor spredning i alder, baggrund, interesser og geografi. Sammen gav det 8476 stemmer (2,7%), hvilket desværre ikke rakte til et fynsk mandat, men trods alt var det med til at sikre det samlede gode resultat på landsplan. Du kan se de nøjagtige tal her: https://www.dst.dk/valg/Valg1968094/valgopg/valgopgStor15.htm

kandidaterfyn

Kandidaterne oplevede mange positive reaktioner på vores politik. Klima fyldte umiddelbart ikke meget i de store debatter, men alle stod fast på, at det absolut også var et klimavalg denne gang. Sundhed fyldte også meget, og her var det især nogle af de tiltag, vi har imod stress, der vakte lydhørhed. I den lidt mere kuriøse afdeling hører, at vi hang stort set alle plakater på Fyn op med snor i stedet for strips (som alle andre) og det blev bemærket i mange lokale Facebook-grupper, ikke mindst af folk der ”ellers ikke stemmer på Alternativet”.

Nu ser vi frem

Når vi ser fremad, er der mange gode ting på bedding i 2023. Først og fremmest skal vi have budt de mange nye medlemmer velkommen, og første chance bliver lige efter nytår d. 8. januar, hvor vi holder en medlemsfest i Odense. En del af arrangementet bliver Alternativets ”nytårskur”, hvor MF’erne deltager online, og så bliver der god tid til at møde nye og gamle ansigter, hygge, snakke politik og nyde noget god mad.

I det tidlige forår skal vi have årsmøde for storkredsen d. 18. marts, hvor vi vil tage god tid at drøfte og planlægge, hvordan vi kan bruge al den gode erfaring og energi, der er i partiet nu – politisk, aktivistisk og organisatorisk.
Aktuelt har vi tre lokale kredse (Odense, Svendborg og Assens), men det meste aktivitet i 2022 har været koncentreret omkring storkredsen. Måske er der medlemmer og kræfter til aktionsgrupper, nye lokalkredse, madklubber, genbrugskampagner, følgegrupper eller noget helt sjette. Det vigtigste er, at tingene får lov at gro op nedefra, og at skabelonerne bliver tilpasset til de mennesker, vi er.

Og sidst men ikke mindst er der landsmøde d. 20-21 maj. Det er den store fest, hvor vi mødes på tværs af hele landet, hører om arbejdet på Christiansborg, i byråd og på alle niveauer i partiet.

De endelige invitationer med tid og sted kommer snart, men sæt allerede kryds i kalenderen nu.

Årshjul

Storkredsen arbejder i øjeblikket på at få lavet et såkaldt årshjul med aktiviteter som enten Alternativet Fyn arrangerer eller nogle, hvor vi kobler os på. Et eksempel på sidstnævnte var da vi i september var en del af klimafolkemødet i Middelfart. Hvis du har idéer til noget vi bør arrangere eller kender til arrangementer vi skal koble os på, så skriv gerne til storkreds.fyn@alternativet.dk så får vi fyldt årshjulet op med gode arrangementer.

Derudover vil vi anbefale at blive medlem af facebooksiden ”Alternativet Fyn dialog 2.0” her kan medlemmer nemt komme i kontakt med hinanden og vi kan dele begivenheder med hinanden.

Mvh Storkredsbestyrelsen Alternativet Fyn