Nyhedsbrev november 2023

Kære medlemmer

Efterårets gule, orange og røde farver topper netop nu. Der er en helt særlig sanselig intensitet i tiden inden vinterens ro. I Alternativet følger vi naturen tæt, men vi går ikke i vinterhi, det summer af liv og aktivitet hele året. Det gælder ude i alle 10 storkredse, blandt de byrådsvalgte, i Folketingsgruppen, i Hovedbestyrelsen, i Politisk forum, hos medarbejdere, blandt vores EP- kandidater og ikke mindst lokalt i alle de spændende politiske projekter og aktiviteter der bygger bro i civilsamfundet og værner om det lokale miljø. Det er hele den palette af farverig mangfoldighed, der er Alternativet!

Halvårsmødet

Først og fremmest, tusind tak for et forrygende Halvårsmøde 4. november. Vi var 120 energifyldte medlemmer, der i den grad trængte til at ses fysisk og tørstede efter den brede, fælles samtale i hele partiet. Der blev taget hul på de store spørgsmål om vores politiske og parlamentariske muligheder, men også samtalen om, hvordan vi bedst organiserer os og konkret handler på at indfri målet om det bæredygtige samfund. Tak til alle jer, der deltog i mødet og gjorde det til endnu et højdepunkt i udviklingen af parti og bevægelse. Vi ved at endnu flere gerne havde deltaget og lover, at samtalen fortsætter i flere spændende formater frem med Landsmødet næste år. Så bliv på kanalen. Alternativet er og skal fortsat være stedet for den åbne fordomsfrie samtale. Halvårsmødet var kun begyndelsen. Al maden var forresten vegansk og smagte vidunderligt.

Ekstraordinaert landsmode_nb

Valg til Europaparlamentet

For mange borgere er valg til Europaparlamentet d. 9. juni 2024 langt ude i fremtiden. Men det er det ikke for de 16 kandidater, der kandiderer på Alternativets liste. De har gennem mange måneder forberedt sig på at skulle repræsentere os. Den 16. november kl. 19-21 er der Ekstraordinært Landsmøde, hvor vi vælger spidskandidat og sætter den endelige liste. Der bliver mulighed for at stille spørgsmål til spidskandidaterne, og Folketingsgruppen er repræsenteret ved Helene Liliendahl Brydensholt. Hun giver sit bud på, hvordan vi skaber sammenhæng mellem EU og vores stærke grønne og sociale profil.

Nogle storkredse arrangerer lokale møder, og vest for Storebælt er der fælles fysisk landsdelsmøde i Silkeborg. God fornøjelse, vi glæder os til et par spændende timer sammen. Find kandidatvideoer, tilmelding til afstemningerne med deadline samme dag kl. 14 og al info om det ekstraordinære landsmøde her.

Tour de Storkreds

Politisk leder Franciska Rosenkilde og Forperson for Hovedbestyrelsen Trine Aslaug Hansen har været rundt i landet på besøg i en række storkredse. Det er medlemmerne der har sat dagsordenen, og vi er kommet vidt omkring. Samtalerne har budt på masser af inspirerende politisk indhold, gode ideer til aktivisme og det parlamentariske arbejde og ikke mindst konkrete forslag til, hvordan vi kan styrke vores organisation. Vi glæder os til at mødes med endnu flere engagerede medlemmer. Næste etape på Touren er Sjællands Storkreds, hvor der er arrangement hele dagen fra kl 14.00 og, hvor vi også taler regenerativt landbrug med Steen Nørhede og bæredygtig udvikling i landdistrikterne med MF Sascha Faxe. Tilmelding er nødvendig aht. planlægningen. Find de to sidste stop på Touren her.

Kommunalvalg og Politisk Tænkeboks

Næste Politisk Tænkeboks, den 28. november kl. 19-20.30 byder på en spændende samtale med medlem af Københavns Borgerrepræsentation Birgitte Kehler Holst.

Efter en kort indflyvning til kommunalpolitik, debatterer vi to konkrete lokalpolitiske forslag til inspiration for hele landet. Og vi slutter af med en brainstorm, hvor vi vender idéer og forslag, der kan bruges frem mod kommunalvalget i 2025. Så, hvis du ser frem til at deltage i kommunalvalget og måske har en kandidat i maven, så tag med til en spændende kommunalpolitisk aften. Link til Tænkeboksen samt menukort til samtalen finder du på AlleOs, hvor du også kan holde øje med evt. formøde i din storkreds.

Opstilling af kandidater

Ved seneste Kommunal- og Regionsvalg i 2021 blev Alternativet valgt ind i Thisted, Viborg, Skanderborg og København. Her arbejder vores gode byrådsmedlemmer utrætteligt for den grønne omstilling. I 2025 er der valg igen. Fremgang ved valget er betinget af synlighed i det lokale arbejde og aktive kandidater, som går i gang i god tid inden valget. Så tag fat i din storkreds eller lokalforening, hvis du har lyst til at prøve kræfter som kandidat.

Hvis I i storkredsene har spørgsmål omkring opstilling af kandidater til Kommunal- og Regionsvalget (KV/RV25) så kontakt Rasmus Rydahl fra Det Nationale Kandidatudvalg på rasmusrydahlalternativet@gmail.com Det gælder også Folketingskandidater. Med den aktuelle parlamentariske situation ved man aldrig, hvornår der bliver udskrevet Folketingsvalg. Lad os sørge for, vi har et godt beredskab i alle storkredse.

Lokale netværk

Alternativets lokale netværk spiller en vigtig rolle i at fremme vores politik. I Nyborg har en gruppe lokale netop startet en ny lokalforening. Velkommen til jer og tak for jeres initiativ. Der er mange måder at organisere sig på og gøre sig politisk relevant på. Så hvis du er optaget af et projekt, du tænker har brug for støtte og medvind, eller du bare vil dele det med os andre, så tag fat i din storkreds eller lokalforening. Vi opfordrer alle gode kræfter til at organisere sig på den måde, I bedst kan, og som giver mest energi.

Green Friday Giveaway

Fredag d. 24. november er det Black Friday.

Bliv inspireret til at arrangere Green Friday Giveaway-aktivisme. Hvad det kræver, kan du se på Facebook, hvor både drejebog og grafik er stillet til rådighed af MF Sascha Faxe.

Sascha laver selv et arrangement i Roskilde, det finder du her.

Green Friday Giveaway Alternativets Unge Instagram

ÅU - Alternativets unge

Alternativets Unge i København har også et arrangement på Green Friday. Det finder du her:

GREEN FRIDAY: Tøjbyttemarked, cykelvask, reparationsbar og talks

Derudover knokler de med at mobilisere endnu flere unge, så vi kan få støtte fra Dansk Ungdoms Fællesråd til at løfte det politiske arbejde. Læs om sidste nyt fra ÅU - fx deres nyligt afholdte Landsmøde her

Datoer

  • Ekstraordinært landsmøde: 16/11 kl. 19-21 (Fysisk + digitalt)
  • Check in-møde - sidste nyt fra Christiansborg og organisationen: 20/11 kl. 20-21 (Digitalt)
  • Green Friday Giveaway 24/11 (ÅU, Roskilde og arranger evt. noget selv)
  • Politisk Tænkeboks med Birgitte Kehler Holst: 28/11 kl. 19-20.30 (Digitalt)
  • Nytårskur 7. jan. 2024 (Fysisk + digitalt) Nærmere info kommer snart.

Vi ønsker alle medlemmer et fortsat skønt og aktivistisk efterår. Hvis du overvejer, hvordan du kan bidrage så meld dig ind i et interessenetværk. Her finder du andre medlemmer med samme politiske interesse. Tilmeld dig via AlleOs.

Mange grønne hilsner,
Trine Aslaug Hansen, Forperson

På vegne af Hovedbestyrelsen

1 Synes om