Nyhedsbrev november 2022

Kære alternativister i Storkreds København

Efter en meget vel overstået valgkamp ser vi nu endelig se frem til en tid hvor Alternativet kan fokusere på politiske initiativer frem for vores egen overlevelse. Der bliver masser af spændende arbejde for medlemmerne at engagere sig i. Her i Københavns Kommune/Storkreds, er vi nu igen privilegeret med folkevalgte alternativister både på Rådhuset og Christiansborg. Det er en politisk akse vi bør bruge mest muligt. Vi kan skabe initiativer der bliver forbilleder og inspiration for nabokommuner og resten af landet.

I de kommende år, vil vi i bestyrelsen selvfølgelig gøre vores bedste for, at medlemmerne er en del af vores politikudvikling.

Evaluering

Men før vi hopper helt ind i fremtiden så lige et blik tilbage. I storkredsbestyrelsen har vi lavet et lille spørgeskema til evaluering af valgkampen.

Vi spørger mest til vores formidling af valgkampen. Men også om jeres ønsker til os. Det vil være en stor hjælp at høre fra jer.

Arrangementer

Hvis I også gerne vil møde nogle mennesker for at snakke ud om valgkampen og fremtiden for Alternativet og alt mulig andet sjov. Så er der et par muligheder i december.

Bestyrelsen inviterer til æbleskiver og gløgg d. 3 december i vores lokale på Liflandsgade 2, 2300 Kbh S. Det varer fra kl 15 til kl 18. Hvis vi holder dampen oppe herefter er vi åbne for at lade det udvikle sig til bar og lidt pizza fællesspisning.

Derefter d. 8 december inviterer BR - gruppen os ind på Københavns rådhus.

BAG RÅDHUSET

Hvad sker der egentlig inde bag facaden på Københavns Rådhus?

Vi byder på en hyggelig stund med anekdoter og indsigt i det politiske liv på Københavns Rådhus torsdag d. 8/12 kl 16.00 -17.30.

Hør f.eks. historien om, hvordan vi fik forslaget om at skifte ‘formand’ ud med ‘forperson’ stemt igennem eller hvad vi forventer os af beslutningen om inddrage Doughnut økonomi i kommunens politiske styring.

Her i december er der vagtskifte, hvor Birgitte Kehler Holst og Troels Christian Jakobsen overtager Alternativets to pladser efter Franciska Rosenkilde og Christina Olumeko - der jo er blevet valgt til Folketinget.

Kom og mød dem, vores andre aktive omkring rådhuset og få en snak om, hvordan vi sammen kan gøre København endnu mere bæredygtig.

Her er også november nyhedsbrevet fra Københavns rådhus.

Valgkampen er ovre, og Birgitte Kehler Holst og Christina Olumeko er glade tilbage på Rådhuset. Sikke en sejr med fremgang og comeback til Alternativet!

Fantastisk er det, at Christina er valgt til folketinget, der også betyder, at hun må sige farvel til Borgerrepræsentationen for denne gang. Troels Jakobsen, der indtil nu har været 1. suppleant, overtager posten som medlem af Teknik- og Miljøudvalget fra 1. december. Derfor rykker Annika Martins frem som Alternativets 1. suppleant på Rådhuset, og kommer til at deltage aktivt i politikudvikling og ugentlige gruppemøder. Det politiske arbejde det næste stykke tid fokuserer bl.a. på bedre vilkår for borgere med usynligt handicap, hvor Birgitte stiller forslag i Beskæftigelse- og Integrationsudvalget om at indføre Solsikkesnoren i Jobcentrene.

Derudover får vi travlt med udviklingen af Københavns Kommunes Klimaplan 2035. Her skal København for første gang tælle biomasse med i klimaregnskabet, samt kommunens indkøb og københavnernes forbrug. Interesserer du dig for klima, miljø, trafik, byplanlægning, arkitektur mv. i et kommunalt- og hovedstadsperspektiv?

Så kom med i baggrundsgruppen for Teknik- og Miljøudvalget, hvor vi mødes hver 2-3. uge på Rådhuset. Skriv til kbh@alternativet.dk, hvis du er interesseret!

Grønne hilsner fra Storkredsbestyrelsen