Nyhedsbrev November 2019

Kære medlem af lokalforening Roskilde

Går du med en lyst til eller interesse for lokalpolitik, kunne du måske have lyst til at være kandidat til Byrådet ved kommunalvalget november 2021 høre vi meget gerne fra dig.

Vi holder Årsmøde d. 22-01-2020 så sæt kryds i kalenderen sidst i nyhedsbrevet kan du se de vigtige datoer i den forbindelse.

DEN GRØNNESTE FREDAG

For fjerde år i træk står folketingskandidat Sascha Faxe bag at holde Green Friday Giveaway i den gamle byrådssal i Byens Hus. Igen i år vil der være en lille ’café’ inde bagved byttemarkedet.

Sascha startede Green Friday Giveaway for at give Black Friday og overforbruget baghjul, og de tre forgangne år har det været et meget velbesøgt byttemarked med rigtig mange fine ting. Det har inspireret andre til at byde ind med grønne projekter og muligheder. Så i år bliver Green Friday, som ligger samme dag som Black Friday den 29/11, en endnu større begivenhed i år med i alt fem arrangementer på samme dag. Skoleelvernes klimastrejke slutter ca. Kl. 14, og så slår vi dørene op bagefter.

Du kan læse mere om de enkelte arrangementer på facebook:

Byttemarked - arrangeret af Sascha Faxe

Skraldemiddag - arrangeret af Simon Løffler Puggaard fra det tidligere RAU

Vil du med ud at skralde til middagen, så læs her:

Muleposesyning - arrangeret af Plastikposefrit Roskilde (se nedenfor=

Foredrag om bæredygtig tøjproduktion - arrangeret af ELSK Roskilde

https://www.facebook.com/events/2753083014743842/

Workshop med skraldekunstner - arrangeret af Byens Hus

Til byttemarkedet vil du kunne møde en del af os, som er aktive i Alternativet Roskilde herunder selvfølgelig Sascha Faxe.

Skulle du have lyst til at hjælpe med de grønne arrangementer, så er der stadig brug for nogle, som vil hjælpe med at lave maden til skraldemiddagen, folk der vil sy muleposer og nogle, som vil give en hånd med til byttemarkedet (også sidst på dagen kl 18:30-20:00, hvor der skal ryddes op, og det som ikke er byttet væk skal køres til Kirkens Korshær). Det hele er gratis og bliver skabt sammen af dem som er tilstede. Har du spørgsmål, kan du skrive en privatbesked til Sascha via hendes side på FB (https://www.facebook.com/sascha.faxe/).

PLASTIKPOSEFRIT ROSKILDE

Måske har du læst om projektet med at gøre Roskilde plastikposefrit? Det er som sådan ikke Alternativet, der står bag, men det er bl.a. vores folketingskandidat Sascha som er initiativtager til dette.

Projektet går i sin enkelhed ud på at sy muleposer af stof der enten er brugt eller skulle smides ud. Disse poser skal bruges i butikker i Roskilde i stedet for plastikposer. Der bliver brugt ufatteligt mange plastikposer i Roskilde, så der er brug for virkeligt mange, som vil hjælpe med at sy poser, nogen som kan vedligeholde symaskiner og for mange materialer fx stofsakse, rester af akrylmaling, sytråd, symaskiner, brugt stof osv.

Alle er velkomne til at være med. Pt. bliver der syet om mandagen kl 16-20, men da der er mange som gerne vil sy andre dage leder de pt. efter nogen som vil være tovholder på andre sydage. Der er rigeligt at gå i gang med.

Projektet holder til på INSP, Køgevej 4-6, og samarbejder med bl.a. Argo, Kirkens Korshær og andre bæredygtige initiativer i byen.

Har du spørgsmål, kan du skrive en privatbesked til Sascha via hendes side på FB: https://www.facebook.com/sascha.faxe/

Du kan følge projektet her:

ROSKILDE KLIMA-NETVÆRK

Der er efterhånden rigtig mange i Roskilde, som vil knokle for klimaet. Derfor har nogle ildsjæle taget initiativ til, at vi arbejder sammen på tværs af organisationer, partier, aktiviteter osv. For nogle er det første gang, de har været til et møde om klima.

Det er et super godt initiativ, der bl.a. har mødt talstærkt op til byrådsmøde, arrangeret voksen-strejke, støtter de unge i det praktiske omkring deres strejker, støtter op om Green Friday osv. Deres næste møde er den 21/11 og handler om Roskildes klimastrategi. Du kan læse om mødet her:

https://www.facebook.com/events/484074112195566/

Klima-netværket er åbent for alle, og skulle du være nysgerrig kan du læse mere her:

https://www.facebook.com/groups/946389448888732/

Køreplanen for Årsmødet ser sådan ud:

Indkaldelse ud senest 11-12-2019

Forslag til dagsorden sendes til roskilde@alternativet.dk senest d. 25-12-2019

Ønsker du at stille op til bestyrelsen send dit kandidatoplæg til roskilde@alternativet.dk senest d. 01-01-2020

Endelig dagsorden+ kandidatur udsendes senest. d. 08-01-2020

Årsmøde 22-01-2020 kl. 19:00