Nyhedsbrev november 2016

Kære medlem

Først en lille bekendtgørelse fra bestyrelsen vedrørende vores arbejde:

Vi har travlt – og prioriterer derfor ressourcerne
Der er kommunalvalg til november næste år, og vi har et kæmpe arbejde foran os med at finde kandidater og udvikle lokalpolitik. På samme tid har vi alle i bestyrelsen også travlt med andre aktiviteter, og vi har derfor valgt at fokusere den tid, vi har til rådighed til arbejdet i lokalforeningen, på det vigtigste – politikken.

Fremover vil vi derfor ikke tage initiativ til debat- og sociale arrangementer på samme måde, som vi har prøvet at gøre indtil nu, da det kræver en del arbejde at planlægge.

Vi vil have fokus på at arbejde med lokalpolitik, få opstillet et stærkt kandidatfelt, føre valgkamp og hjælpe kandidaterne med at være gode repræsentanter for Alternativet.

Det betyder selvfølgelig ikke at der ikke kan ske mange andre ting i lokalforeningen.Vi vil stadig meget gerne bakke op om sociale arrangementer og hjælpe med lokaler, Facebook-opslag og lignende. Henvend dig endelig til os, på e-mail eller via Facebook-gruppen “Alternativet Aalborg”, hvis du har lyst til at planlægge et arrangement.

Valgforbund med Socialdemokratiet, SF, Enhedslisten og Den Sociale Fællesliste
På medlemsmødet den 25. oktober blev vi enige om at takke ja til at gå i teknisk valgforbund til kommunalvalget i november 2017 med ovennævnte partier, hvilket vi meddelte Thomas Kastrup-Larsen på et møde den 9. november.

Vi har valgt at gå med i valgforbundet af følgende grunde:

Vi undgår at spilde overskydende stemmer på Alternativet, da disse vil gå til et af de andre partier i valgforbundet – eller vi kan være heldige at modtage stemmer fra de andre og få et mandat mere
Såfremt vi får et rødt byråd igen, er vi med i samarbejdet og konstitueringen og har derfor mere indflydelse ift. hvilke poster Alternativet får.

Valgforbundet er ikke politisk (ud over at vi peger på Thomas Kastrup-Larsen som borgmester), hvilket betyder, at vi har fuld frihed til at fremføre Alternativets politik i valgkampen.

Vi synes generelt, at Thomas Kastrup-Larsen gør det godt, og det virker som om han gør meget for at kommunalpolitikken skal fungere godt. Derfor tror vi, at vi kan få et fint samarbejde.

Siden sidst
Vi har afholdt medlemsmøde og bestyrelsesmøde, og du finder referaterne sidst i nyhedsbrevet.

Som du sikkert har bemærket afholdt vi en dag med workshops og fest for både børn og voksne 5. november. Det blev en sjov og spændende dag, hvor vi både fik hygget os og lært noget virkelig brugbart om at arrangere events. Planen er at en gruppe deltagere skal tage initiativ til at arrangere en lignende dag til foråret, formentlig 29. april 2017.

Kommende aktiviteter
Lørdag den 26.november er der Halvårsmøde i Alternativet. Det foregår i Vejle, og der er lagt et program med masser af spændende workshops og mulighed for at mødes med andre medlemmer fra hele landet. Vi er fem deltagere fra vores lokalforening.

Vi er ved at planlægge en række tema-tirsdage om kommunalpolitik, og de første er allerede programsat. Tjek Facebook-gruppen “Alternativet Aalborg” for at få mere at vide. Disse møder er alletiders mulighed for at få indflydelse på vores kommunalpolitiske program, og alle er selvfølgelig velkomne.

Vi holder jule-medlemsmøde 15. december kl. 19, nærmere om arrangementet kommer senere.

Vi håber vi ses til nogle af aktiviteterne i resten af 2016.

Kærlig hilsen
din bestyrelse

Referater:

Til allersidst har vi lyst til at dele nogle billeder fra vores arragement 5. november: