Nyhedsbrev marts 2024

Kære medlemmer i Storkreds København

Vores forvandling af København er i fuld gang med arbejdet sat på skinner i alle de tre udviklingsspor. Allerede har det affødt 4 projekter hvor du kan engagere dig lige efter påske.

Det meste heraf er direkte politiske kampagner. Selvom mange frivillige allerede knokler for det, har vi brug for midler til at nå flyvehøjde. Vi er desværre en relativt fattig partiforening, så der er brug for ekstra økonomisk støtte for, at vi kan lykkes med de initiativer der er beskrevet nedenunder. Derfor er der knyttet et MobilePay nr til hvert af de projekter hvor vi har brug for midler.

Vi starter med en fest! - med et fuldstændig seriøst formål. Efter vores arrangement på rådhuset i januar med over 50 deltagere, vil vi gerne igen samles til et stort fællesarrangement. Det bliver en fællesspisning den 10. april med madspild som tema som også beskrevet nedenunder. Det foregår i København. Men alle i og uden for storkredsen er selvfølgelig velkommen.

Bidrag meget gerne med ideer og faglighed til politikudviklingen for BR gruppen, selvom du ikke bor i Københavns Kommune. Mål og midler er jo meget det samme. Kommunalvalg er der også i alle de fire kommuner næste år.

1. Fremtidens fødevaresystem og fællesspisning den 10. april

Her til foråret er vores store fokus i Alternativet København vores nuværende og fremtidige madsystem. Vi er i gang med at udvikle et større udspil sammen med forskellige aktører.

I anledning af, at fastemåneden Ramadanen er ovre(også kaldet Eid), ser vi det som en oplagt lejlighed til at spise sammen. Onsdag den 10. april kl. 18 inviterer vi til gratis fællesspisning med titlen “Et Alternativ til Madspild” . Til arrangementet kan du lære mere om problemer med vores nuværende fødevaresystem og løsninger til at nedbringe madspild.

Du kan læse mere og tilmelde dig her: AlleOs // Alternativet

Hvis du vil bidrage til politikudviklingen, så skriv til Birgitte Kehler Holst: Birgitte_Kehler_Holst@kk.dk

Vi kan stadig bruge flere hænder på dagen til madlavningen, borddækning, etc. Skriv gerne til kbh@alternativet.dk, hvis du har lyst til at hjælpe.

Til arrangementet har vi brug for lidt midler til indkøb af andre ting til eventet, end dem, vi får fra madspild, og til at skabe en god, hyggelig ramme.

Send et beløb med mobilepay til 49937

(Alle overskydende midler vil gå til lignende aktiviteter)

2. Bevar Palads

I Alternativet København mener vi, at en så ikonisk bygning som biografen Palads skal renoveres og ikke rives ned. Vi har ikke brug for endnu et 36 meter højt kontortårn. Danmarks alt for høje ressourceaftryk kalder på flere renoveringer end nybyggerier. Vi vil heller skabe et attraktivt byrum i centrum af København, hvor vores kulturhistoriske bygninger bliver en central del af en levende by.

Hvis du vil engagere dig i Bevar Palads arbejdet, så kontakt Troels Christian Jakobsen på Troels_Christian_Jakobsen@kk.dk

STØT EN FREMTID FOR PALADS

Kampagnen for at stoppe nedrivningen af Paladsbygningen i København, kører vi sammen med Bevar Palads FB-gruppen. Vi har brug for midler til flyers, plakat, annoncering og events.

Send et beløb med mobilepay til 47513

(Alle overskydende midler vil gå til lignende aktiviteter)

3. Udviklingen af Vestvolden

Mellem Tingbjerg og Bystævneparken skal der bygges en 200 mio. kroner bilbro hen over Vestvolden - for at få ghettoliste-tallene til at se pænere ud. I Alternativet København vil vi gå en anden vej. Vestvolden skal ikke affredes, og København har ikke brug for endnu flere bilbroer. Vestvolden er et historisk fæstningsanlæg midt i et stort naturområde. Det vil vi hellere udvikle som et grønt udflugtssted - skriv til Troels Christian Jakobsen på Troes_Christian_Jakobsen@kk.dk for at høre mere.

Vi er i gang med at planlægge et stort arrangement den 20. april på Tingbjerg Bibliotek. Sæt kryds i kalenderen, mere info følger efter påske.

STØT VIDUNDERLIGE VESTVOLDEN

Vores kampagne skal sætte en stopper for bilbroen hen over den ellers fredede Vestvolden og dens natur- og kulturhistoriske værdier. Vi har brug for midler til events, flyers og andre kampagnetiltag.

Send et beløb med mobilepay til 79885

(Alle overskydende midler vil gå til lignende aktiviteter)

4. Fortælling om Alternativet København

Vi er i gang med at forny vores fortælling for Alternativet København. Den skal sætte rammen for vores arbejde på rådhuset og vores valgkamp hen mod kommunalvalget i 2025. Vi vil gerne inddrage flere, der har erfaring med kommunikation, marketing og salg. Deltag i gruppens kommende møde den 4. april på Rådhuset og kontakt endelig Emil Sloth Andersen for at høre mere: Emil_Sloth_Andersen@kk.dk

Bag Rådhuset - 9. april

Vores månedlige møde Bag Rådhuset (anden tirsdag i hver måned) bruger vi til at koordinere vores arbejde mellem de ovenstående spor. Du kan tilmelde dig til det næste møde den 9. april via vores medlemssekretær på Rådhuset:

Desuden håber vi, at vi ser mange af jer til SøndagsbrÅnch med Franciska - søndag den 7. april. Husk at tilmelde dig, så vi kan sørge for mad og drikke til alle: https://alleos.alternativet.dk/events/view/5608

Frederiksberg på vej
Bemærk også, at alternativisterne på Frederiksberg nu rører på sig igen. Efter et indledende møde har de nu besluttet sig for faste møder med en måneds interval. Næste gang bliver d. 15 april på Zoom.

EP-valgkampen er allerede i fuld gang, og ikke mindst i København!

Hvordan kan du engagere dig i valgkampen? Her er tre forslag:

 1. Følg og kommentér på Karoline og Jans sociale medier - det gør, at vi kommer meget
  længere ud på de sociale medier.

  Find Jan Kristoffersen på TikTok, [Facebook]
  (Jan Kristoffersen), eller X(Twitter)@SuperSejeJanK og Instagram

  Find Karoline Lindgaard på Facebook, X(Twitter)@KaroLindgaard og Instagram

 2. Kom med til Karolines ugentlig flyeruddeling: https://fb.me/e/1Luhs29R9 (også på AlleOs)

 3. Kom med til en kaffeuddeling: https://fb.me/e/eitXoUQBe (også på AlleOs)

Vi håber at se dig til gadeevents eller på de sociale medier :slight_smile:

Rigtig god og grøn påske fra bestyrelsen!