Nyhedsbrev maj 2024

Der havde desværre sneget sig fejl ind i kalenderafsnittet, så vi har rettet her og udsendt en opdateret version med de rigtige datoer. Vi beklager.

Kære medlemmer af Alternativet

Sikke et fantastisk forår og vidunderligt at opleve naturen folde sig ud.

Desværre fortsætter Miljøministeren den lemfældige forvaltning af havmiljøet. I flere sager har ministeriet sat erhvervsinteresser over basale miljøhensyn. Samtidig har Klimaministeriet proaktivt arbejdet for at finde samarbejdspartnere til nye olie- og gaslicenser i Nordsøen, helt frem mod 2050 og stik imod aftalerne om at stoppe boringerne.

Vi undrer os også over statsministerens budskab om, at vi skal arbejde mere.

I Alternativet arbejder vi for, at der skal være tid til dét, der tæller. Tid til et meningsfyldt liv, der ikke kun gøres op i vækst.

Og så er der den aktuelle fortælling om assimilation. At alle borgere helt og fuldt skal omplantes til en bestemt form for danskhed. Det skal ikke længere være nok at tage en uddannelse, passe sit arbejde og deltage i foreningslivet. Du skal fuldt og helt tænke og være dansk, hvad det så end er. Samtidig presser regeringen integrationsindsatsen økonomisk. En tilgang der rimer dårligt på Alternativets frihedsbegreb.

Lad os i stedet fortsætte med at anvise nye veje og kombinere det parlamentariske arbejde med endnu mere aktivisme og samarbejde med gode NGO´er. Lad os værne om naturens rettigheder og grundlaget for mere biodiversitet, mindre C02 og et sundere miljø.

Landsmødet d. 11-12 maj 2024

Snart er det Landsmødetid. Årets store fest og politiske markering. Vi glæder os til at være sammen og endnu engang hæve barren for de politiske ambitioner.

I år kan du reservere en stand i foyeren. Der er allerede stor interesse, fx er der en reparationsbod og boder om dyrevelfærd, Å-stedet, fokusgrupper og sommerhøjskolen. Du kan møde EP-kandidater og meget mere. Men der er plads til endnu flere. Har du brug for inspiration så tag fat i ole.dupont.kofod.hb@alternativet.dk. Er du klar med en bod, kan du kontakte sekretariatet på landsmoede@alternativet.dk.

Programmet er lagt, så der er tid til at besøge boder, netværke og udveksle viden og erfaringer med alt fra “eksterne ordførere” til “Kommunalvalg25”.

Vi vælger også ny forperson for Hovedbestyrelsen, og der er tre gode kandidater. Du kan lære kandidaterne at kende inden Landsmødet, d. 9. maj kl. 19 - 21. Der er et link til mødet HER.

Siden Halvårsmødet og hen over foråret har der været afholdt 11 organisatoriske og politiske laboratorier (ORLA’ er og POLA’ er) i et samarbejde mellem Hovedbestyrelsens arbejdsgruppe og en Initiativgruppe. Ud af dét er der kommet en række vedtægtsforslag. På Landsmødet behandler vi en del af dem. De mest omfangsrige har Initiativgruppen bag ORLA´erne valgt at udskyde til et snarligt ekstraordinært, digitalt landsmøde. Det giver mulighed for yderligere kvalificering af forslagene og yder retfærdighed i forhold til den omfattende medlemsinddragelse.

Hovedbestyrelsen har allerede besluttet datoen, som bliver d. 5. oktober.

På Landsmødet d. 11.-12. maj vil HB fremlægge resultaterne af POLA´erne,som handler om de politiske mærkesager, hvordan vi får mest ud af vores fælles indsats, hvilke opgaver og aktiviteter der kan samle os og skabe motivation, og hvordan Alternativet placerer sig bedst frem mod de kommende valg.

Du kan tilmelde dig og købe billet til Landsmødet HER. Husk at selvom du ikke kommer kræver det tilmelding for at kunne stemme HER.

Hvad handler Europaparlamentsvalget om?

Vi nærmer os slutspurten op til EP- valget d. 9. juni ! Forleden var Alternativets spidskandidat Jan Kristoffersen i “Mød partierne” med 50 entusiastiske medlemmer som publikum. Glæd dig til at se programmet på DR d. 21. maj.

Europa-Parlamentsvalget definerer de kommende års fremtid for et grønt Europa. EU’s natur- og klimaplaner er udfordret og afhængig af sammensætningen af Parlamentet. Så der er i den grad brug for flere grønne stemmer.

Alternativet er grøn realisme og vi er også realister, når det gælder forsvar og sikkerhed. Vi tager krigen i Ukraine og Ruslands aggressive fremfærd lige så alvorligt som alle andre partier, men vi tror ikke på den ubetingede krigsretorik. Fred og sikkerhed er altid en vej og skal have en stærkere stemme. Alternativets program er en realistisk, men også håbefuld, progressiv og optimistisk fortælling. Følg med i kandidaternes kampagner på X og Instagram, på plakater, quizzer, flyers, musik, og virale videoer.

For at trænge igennem de andre partiers massivt støttede kampagnemaskiner, kræver det opfindsomhed og mange frivillige på gaden. Tak til alle jer, der er i fuld gang. Og der er plads til endnu flere. Du kan kontakte kandidaterne HER.

Kan Alternativet overhovedet få et mandat til Europa-Parlamentet? JAN VI KAN!

|590x392.8514371580811

Det lyder måske CRAZY, men ud over det faktum, at vi ofte har overrasket på valgdagen, så kan vi i vores valgforbund med SF og S faktisk hive et EP-mandat hjem med helt ned til 2.5% af stemmerne d. 9. juni. Det er derfor en stor fornøjelse at kunne løfte sløret for noget af vores valgkampsmateriale til det kommende Europa-Parlamentsvalg. Klik på linktet, hvis du vil blive klogere på EP- kampagnen: Nyt fra kampagnekontoret

Event og bogudgivelse for de retsløse

Torsten Gejl sætter i den kommende periode fokus på retsløsheden i Danmark. Til efteråret udkommer bogen “De retsløse”. Den handler om retsløsheden i beskæftigelsessystemet, på børne- og handicapområdet mv…

I den forbindelse afholdes et 24 timers event på Christiansborg. Her læser kendte danskere op af cases fra virkelighedens retsløshed i dagens Danmark. Og diskuterer urimelighederne.

Hjælp med at crowdfunde bogen her: https://boomerang.dk/projekt/25897/de-retsloese

Tid til grøn forvandling af København

Alternativet København afviklede for nylig et energifyldt medlemsmøde. Her blev det besluttet at sætte fokus på borgernes klimavaner. Samtidig oprettede vi tre spor for medlemsinddragelse: et mobiliseringsspor, hvor der laves arrangementer, et politikudviklingsspor og et kommunikationsspor, hvor man bl.a. arbejder med en fortælling for Alternativet København.

Målet er, at vi til Kommunalvalg25 bliver endnu flere aktive, på gader og stræder med en klar fortælling og en håndfuld markante forslag på de dagsordener, der optager københavnerne. Bolig, trafik, velfærd og fødevarer. For at skabe grundlaget for det der i sidste ende er målet: En bæredygtig forvandling af København og vores alle sammens vaner. Læs mere her: Hilsen fra borgerrepræsentationen i Kbh

Kærlig hilsen

Emil Sloth Andersen, Troels Chr. Jakobsen og Birgitte Kehler Holst
Medlemmer af borgerrepræsentationen for Alternativet

Naturmødet i Hirtshals, 23-25- maj 2024

|528.7130434782608x397.1231217942271

Alternativet deltager igen i år på Naturmødet i Hirtshals, og du er mere end velkommen. Jo flere vi er des bedre. Kig forbi og tag evt. en vagt i teltet. Det plejer at være en inspirerende og utrolig hyggelig oplevelse. Der er mulighed for overnatning i nærheden. Har du spørgsmål om Naturmødet eller om overnatning, så tag fat i Randi på randistrand85@gmail.com eller på telefon 50950276.

Du kan læse mere om Narturmødet her: Naturmoedet.dk

Hovedbestyrelsens lokale aktivismepulje 2024

HB har afsat 150.000 kr. til en lokal aktivismepulje, som storkredse, lokalforeninger eller andre grupper af medlemmer kan søge midler fra i 2024. Der er to ansøgningsdeadlines i år, d. 30. maj og d. 30. september, og I kan søge op til 10.000 kr. pr. aktivitet. Ansøgningen sendes til mailadressen aktivisme@alternativet.dk

Aktiviteter, der skaber medlemsinddragelse og synlighed, vil blive prioriteret. Midlerne skal anvendes til lokal og national aktivisme og aktiviteter med Alternativet som initiativtager og gerne i samarbejde med allierede grønne bevægelser, NGO’er m.fl. Formålet er at synliggøre vores politiske dagsorden ved at påpege samfundsudfordringer og løsninger, når det gælder menneskers trivsel, miljø og klima.

Et udvalg i HB tager stilling til ansøgningerne. Får man midler fra puljen, udbetales de på baggrund af kvitteringer for afholdte udgifter.

Folkemødet på Bornholm

Som altid har Alternativet et telt på Folkemødet på Bornholm, og vi håber, du vil være med til at gøre Å-teltet til noget helt særligt igen i år. Temaet bliver “Planetære grænser by day, legaliser by night”, så der er vide rammer for, hvad der kan foregå i teltet. Folkemødet løber af stablen fra d. 13.-15. juni i Allinge.

Alle MF’ere og ÅU afholder hver deres event. Det efterlader dog stadig plads i kalenderen til, at du som Å-medlem arrangerer noget, du brænder særligt for. Hvis dét har interesse, så skriv til toke.lotz@ft.dk .

Derudover skal vi bruge en masse frivillige hænder i teltet til alt fra at bestyre baren til at sætte scenen inden events og bare til at gå til hånde. Vagterne varer fire timer og kommer til at være i brandgodt selskab. Hvis du har lyst til at løfte opgaven med andre gode folk, så må du meget gerne skrive til emil.berth@ft.dk .

Og ellers håber vi bare, at I møder talstærkt op og er med til at løfte Alternativets grønne dagsorden. Vi ses til Folkemøde!

The Future of Farming in Europe

Hvordan forestiller vi os en ny tidsalder for landbrug, fødevaresikkerhed og jordbeskyttelse, og hvad betyder egentlig landbrugsinnovation, og hvad skal EU’s rolle være?

Den 8. maj kl. 18:00 er der debat på Restaurant Frederiksberg Rådhuskælder, Smallegade 1, Frederiksberg.

Alexander Holm, biolog og ophavsmand bag “Den dyriske time”, giver sammen med en ekspert fra Det Europæiske Miljøagentur deres bud, efterfulgt af en paneldebat med kandidater til Europa-Parlamentet. EP-kandidat Valentina Crast deltager for Alternativet.

Du kan tilmelde dig og finde mere om eventet HER.

Kalenderen - se mere på AlleOs

Der er allerede fastsat en dato for Landsmødet i 2025, det bliver den 17.-18. maj.

Følg med i Alternativets fælles kalender her: AlleOs Kalender. Der er et hav af gode events i maj måned, her er nogle eksempler:

8. maj The Future of Farming in Europe

9. maj Mød forperson-kandidaterne

11. maj Landsmøde

14. maj EP-update

18. maj Ophængning af valgplakater

23. maj Naturmødet

30. maj Det europæiske folkemøde

De grønneste forårshilsner- Vi ses til Landsmødet

Trine Aslaug Hansen, Forperson
På vegne af Hovedbestyrelsen