Nyhedsbrev juni 2023

Kære skønne medlemmer af Alternativet

Tak for sidst! Hvor var det fantastisk at mødes med så mange af jer på landsmødet. Det står her efterfølgende endnu mere klart, at der ikke er noget, der kan måle sig med, at vi mødes fysisk. Landsmødet var som en blomsterbuket i alle spektrets farver: Der var de begejstrede øjeblikke, de rørende, de morsomme, dem der gav anledning til eftertænksomhed, og så var der også dem, hvor der blev budt op til diskussion. Vi hilser det hele velkomment og glæder os over, at vi har en så levende organisation. Så tak til alle jer for jeres bidrag.

Her kommer sidste nyhedsbrev inden sommerferien, og vi ønsker alle god læselyst og en dejlig sommer.

På vegne af hovedbestyrelsen,
Forperson Trine Aslaug Hansen.

Strategien og samværspolitikken
På landsmødet gav særlig samværspolitikken og strategien anledning til diskussion. I begge tilfælde er der sat en proces i gang med en viderebearbejdelse, som vi vil orientere om løbende.

Interessenetværk og fokusgrupper
Interessenetværk og fokusgrupper, som I også hørte om på landsmødet, arbejder vi i øjeblikket intenst på at få så mange som muligt til at tilmelde sig, så det bliver dér, vi alle sammen kan finde dem, vi deler interesser med, og mange flere kan komme i gang med at politikudvikle. Som et forsøg på at sætte skub i denne proces vil vi gradvist sammenkoble interessenetværk og de politikområder, I har tilmeldt jer, da I udfyldte jeres AlleOs-profil. Så vær opmærksom på, at I af den grund automatisk kan blive tilmeldt interessenetværk. Det er selvfølgelig muligt at framelde sig igen, hvis det er dette, man ønsker. Husk, at I finder alle interessenetværk under menúpunktet, Netværk, på AlleOs. Vi opfordrer alle eksisterende grupper til at oprette sig med fokusgrupper samme sted.

Folkemødet
I øjeblikket er MF´erne og sekretariatet, men også en lille håndfuld fra hovedbestyrelsen samlet på Bornholm, hvor Folkemødet blæses i gang i dag. Alternativet har fået en fantastisk placering, og vi håber, rigtig mange vil kigge forbi til en snak eller komme og lytte til vores debatarrangementer.

Stem på Torsten Gejl
Det er også nu, du skal gribe chancen for at gå ind og stemme på Torsten Gejl, der er nomineret til at modtage årets Dialogpris. Han fortjener den SÅ meget, og det vil nok også give god omtale for Å, så stem nu via dette link: https://www.dialogprisen.dk/

EP-valget
Mht. det ekstraordinære landsmøde, vi tidligere har annonceret - da vi både skal have valgt listerækkefølgen for EP-kandidaterne, EP-spidskandidat og flere HB-medlemmer - så er vi landet på datoen 16. november kl. 19-21. Vi minder storkredsene om, at der skal indkaldes til opstillingsmøde og vælges op til 2 kandidater inden da. Er nogen i tvivl om noget ift. EP-valgprocessen, er man velkommen til at kontakte tovholder for Det Nationale Kandidatudvalg, Rasmus Rydahl på mail: rasmusrydahlalternativet@gmail.com

Har du lyst til at opstille som EP-kandidat, er det den lokale storkreds, du skal have fat i.

Sommerhøjskolen
Husk, at tilmelde dig årets sommerhøjskole, der kommer til at foregå i uge 30 på Kalø Højskole. Der er stadig pladser, og der er mange mange spændende ting på programmet, som du helt sikkert vil ærgre dig over at gå glip af, fx kommer Franciska Rosenkilde, Torsten Gejl og Sascha Faxe, og så vil der selvfølgelig blive serveret vegansk mad. Har du børn, er du også velkommen til at tage dem med.

Politisk Tænkeboks
Den næste Politiske Tænkeboks er på trapperne, og det er fagrådet for mobilitet, der kommer til at stå for oplægget. Samtalemenuen udsender vi særskilt, når den er klar om et øjeblik.

Check-in-møde
Som altid er der Check in-møde den sidste mandag i måneden - d. 26. juni kl.20-21- hvor der er mulighed for at blive opdateret om stort og småt. I juli holder vi dog sommerpause med disse møder.

Nyt fra Christiansborg
På Christiansborg går det over stok og sten som altid. Folketingssalen er sommerlukket, men der er fortsat høj aktivitet hos ordførerne - ikke mindst nu ifm. Folkemødet.

Og så har vi endelig fundet vores miljørådgiver, Frederikke, som allerede har haft sin første arbejdsuge på sekretariatet. Frederikke er uddannet biolog og har via sit arbejde hos Rambøll været i berøring med alle de store anlægsprojekter. Vi ser frem til Frederikkes fingeraftryk - ikke mindst i samarbejdet med Torsten.

Som nogle måske vil vide, er Allan Lindemark på sekretariatet ved at planlægge en MF´er-rundtur til alle storkredse (bortset fra Bornholm), og den kommer til at ligge i uge 37. Er der nogle storkredse, der har forslag til, hvornår de gerne vil have besøg, må man gerne melde tilbage til Allan med et tidspunkt. Og vi opfordrer til at tænke aktiviteter og evt. pressedækning ind i disse arrangementer.

1 Synes om