Nyhedsbrev - Jule-medlemsmøde

1 december 2016

Kære alle Alternative medlemmer i Lokalafdeling Halsnæs.

Overraskende nok, så nærmer julen sig igen i år med hastige skridt.

I den anledning har vi i bestyrelsen tænk os at invitere alle vore medlemmer i lokalforeningen til lidt kaffe, gløgg og æbleskiver torsdag d. 15 december kl. 19-21 (måske lidt længere) i Aktivitetshuset, Paraplyen, Nørregade 2 i Frederiksværk.

Som nogen af jer formentlig har set på vores hjemmeside har vi holdt årsmøde og valgt ny bestyrelse. Da mange af os ikke kender hinanden, synes vi i bestyrelsen, det kunne være fint at mødes til lidt julehygge, en uformel snak og hilse på et af vores folketingsmedlemmer, og få et meget kraftfuldt oplæg om nødvendigheden af at udvikle et nyt menneskesyn.

Vi har fået Christian Poll, valgt i Kreds Nordsjælland, til at komme og fortælle om, hvordan det er at arbejde i Folketinget, - og andre små anekdoter.
Christian er vores absolut “grønneste stemme” på borgen. Han er ordfører for natur, miljø og resurser, klima, energi, forsyning, fødevarer, landbrug, bygninger og dyrevelfærd. Medlem af Nordisk Råd.

Og som en kraftfuld stemme for implementeringen af “et nyt menneskesyn”, har vi bedt psykolog, forsker og forfatter Nadja U. Prætorius om at fortælle os hvorfor det er så nødvendigt at gøre op med New Public Manegement og det Neoliberale tankesæt og idékompleks, som vi har kendt fra vore arbejdspladser, værst i den offentlige sektor, hvor målstyring og kontrol har sendt mange af os ud på tælling med højstress og, - for nogens vedkommende, - depression.
Nadja har tidligere skrevet “Stress, det moderne traume” som udkom i 2007 og “Den etiske udfordring i en global tid” som udkom i 2013. Hun er lige nu aktuel med sin seneste bog ”En verden til forskel”, hvori hun fortæller om den nødvendige frisættelse af det markedsgjorte menneske, - i nytænkning og handling. - Vi skal arbejde for et opgør med den herskende samfundsøkonomiske tankegang, der legitimerer rovdriften på jordens resurser og mennesker.
Nadja er også medlem af Alternativet Halsnæs.

Vi håber på at det kan friste, og at vi derfor får en reel mulighed for at hilse på hinanden. - Nogen af os kender jo allerede hinanden i kraft af forskellige aktiviteter, mens andre har valgt et mere passivt medlemskab. - Denne gang vil vi blot gerne se så mange som muligt fra vores “bagland” her i Halsnæs. - Alle er velkommen. Er du en af dem som endnu ikke er blevet medlem, men har interesse for vore tanker og ideer, er du skam også velkommen.

Er du interesseret, vil vi blive vældig glade for at du tilmelder dig på vores mailadresse halsnaes@alternativet.dk så vi ved hvor mange vi bliver.

Vi håber du/I har lyst til at deltage og også har lyst til at mødes med os andre… På gensyn! :grinning:

Bedste hilsner
På bestyrelsens vegne
Benny Nielsen
Forperson