Nyhedsbrev Januar 2018 ver 2.0, Lokalforeningen for Vejle og Opland


Kære alle,
glippede lige med to vigtige punkter i går,
de Grønne Organisationer holder folketræf i Vejle med emnet Et bæredygtigt Danmark
Planlægningsmøde: Søndag den 4. februar i Foreningernes Hus i Vejle, Vissingsgade 31, kl. 11-16
og så smuttede grafikken fra Mariannes indlæg.
/Lars

DET FÆLLES BEDSTE er en samling af 67 danske grønne foreninger. Vi afholder hvert andet år Folketræf om Bæredygtighed og Omstilling, første gang på Samsø i 2014, anden gang i Hvalsø 2016, det tredje træf bliver i Vejle 10.-13. maj 2018. Vejle er valgt, fordi byen er en af verdens 100 resiliensbyer, der har forpligtiget sig til at udvikle redskaber og metoder til at imødegå klimaændringerne, og arrangementet foregår i samarbejde med Vejle Kommune. Vi forventer 5-7000 besøgende.

EMNET ER: Hvad kan vi gøre for at skabe en bæredygtig livsform for så mange som muligt i Danmark. Fra fødevarer, boliger, til livsstil, tøj, energi, transport – det hele.

DE GRØNNE FORENINGER og hele civilsamfundet i Danmark – plus en række virksomheder og kommuner - har en masse praktisk og teoretisk viden om, hvordan vi kan leve bæredygtigt i praksis. Folketræffet formidler denne viden i et herligt mix af workshops, udstillinger, markedsboder, koncerter, foredrag, alsang, god mad, spændende events, netværk og de årlige generalforsamlinger for de grønne foreninger i Danmark.

DET HANDLER OM alt det grønne, men også om alt dét, der skaber social bæredygtighed – sammenhængskraft og fællesskaber, hvor ingen skal stå uden for, og hvor vi indretter hverdagslivet menneskevenligt og så alle kan være med. Det handler om at skabe en ny økonomi, der ikke belaster klodens ressourcer ud over bristepunktet, og om at udvikle en fælles bæredygtig mentalitet eller livsopfattelse, som gir livet mere livskvalitet og glæde.

Har du lyst til at være med – måske som frivillig, måske med en bod, noget musik e.a. – så henvend dig til Niels Aagaard og Annette Buhl på niels@okosamfund.dk og annette.buhl@gmail.com. Du kan også ringe til Niels på 4018 9019.

Du er også meget velkommen til at møde op til vores næste fællesmøde: Søndag den 4. februar i Foreningernes Hus i Vejle, Vissingsgade 31, kl. 11-16 – her kommer dem, der er i gang med at planlægge.

Læs mere på www.detfaellesbedste.dk og følg os på facebook: DET FÆLLES BEDSTE

FOLKEAVISEN: 37 foreninger i Det Fælles Bedste udgav sept. 17 FOLKEAVISEN – her kan du læse om det, vi står for https://detfaellesbedste.dk/folkeavisen/

Og her Mariannes indlæg om de 3 Bundlinjer med grafik :slightly_smiling_face:
De 3 bundlinjer, ved Josephine Fock og Fanny Broholm
Alternativet har fået lavet en rapport til at beskrive, måle de 3 bundlinjer og anvende dem i politik. Linket hertil finder du her: https://alternativet.dk/politik/politiske-udspil/de-tre-bundlinjer
De to yderst kompetente ledere af workshoppen beskrev arbejdet med at lave rapporten; hvad var taget med og hvad var ikke og hvad var hensigten med hver enkelt målenhed. De beskrev det, som værende benhårdt at skære mange ting fra, og pointerede udtrykkeligt, at dette var et forsøg, men er meget åbne overfor input til ændringer. De planlægger at tage rundt i landet og holde politiske labs om det, for at få flere input. Måske kunne det være en idé at få dem til Vejle?
Essensen af deres arbejde har de kogt ned til følgende figur:

Tak for opmærksomheden.
/Lars