Nyhedsbrev fra folketingsgruppen - Christina Olumeko

Kære alle Alternativister

Lancering af vores nye udspil ”Overskud”

I sidste uge lancerede vi ”Overskud”-udspillet på vores sommergruppemøde. Hovedforslaget i udspillet er at skabe en ny universel ydelse, som skal gøre det muligt at sætte tempoet ned i løbet af livet. Vi kalder ydelsen en ”Tidsopsparing”. Tidsopsparingen kan sammenlignes med at være en slags pensionsydelse, som i modsætning til de andre pensionsydelser kan bruges i løbet af livet – frem for kun i slutningen af livet. Med forslaget lægger vi grundstenene for et bæredygtigt samfund, som understøtter vores foranderlige liv og som giver mere overskud.

Udspillet er et resultat af en fed proces med både Politiske Laboratorier og samtaler med fagfolk. Tak til alle jer, der har bidraget det seneste år. Vi synes selv, at pressemødet gik godt. Det var dejligt igen at fremlægge en visionær reform og sætte retningen for et fremtidigt Danmark. Alternativet-classic!

Det næste stykke tid vil vi fra folketingsgruppen og Christiansborg-sekretariatet udbrede både udspillet og budskabet om, at vi skal have mere fleksibilitet og overskud i vores liv. I må meget gerne hjælpe med at dele og kommentere, når I ser debatindlæg og opslag på de sociale medier fra vores kanaler. Udspillet kan findes i sin fulde form HER.

Sommergruppemøde 2024 II

Forhandlinger om ”grøn trepart”

For tiden bruger folketingsgruppen tid på at forhandle ”grøn trepart” med regeringen. Vi har for nyligt haft endnu et møde, og selvom Alternativet og regeringen står langt fra hinanden, håber vi på at trække aftalen i en bæredygtig retning. I kan læse noget af vores kritik af den ”grønne” trepart HER.

Kom til halvårsmøde lørdag den 2. november i Odense

Kommunal- og regionsvalget om et år er det store omdrejningspunkt til vores halvårsmøde i starten af november. Rundt omkring i landet melder flere kandidater og aspiranter sig på banen. Samtidig er lokal politikudvikling og kampagnearbejde i fuld gang. I Odense samler vi de gode initiativer og bruger dagen til at inspirere hinanden. Derfor organiserer Hovedbestyrelsen workshops til kandidater og kampagneteams. Desuden vil Hovedbestyrelsen gerne inddrage jer i rammerne for vores valgkamp. Flere informationer om programmet følger. Men sæt allerede nu kryds i kalenderen og tilmeld dig på AlleOs HER og køb din billet på Billetto HER.

Grønne hilsner
Christina Olumeko fra folketingsgruppen

Og så er seneste update, at vi har forladt forhandlinger om “grøn trepart”. I kan læse hvorfor her: Alternativet trækker sig fra grønne forhandlinger: 'Dybt problematisk' | Politik | DR