Nyhedsbrev fra Alternativet København

Kære alle
Så er det tid til endnu et nyhedsbrev fra bestyrelsen i København.
Vedhæftet er referatet fra vores seneste bestyrelsesmøde.
God læselyst!

Farvel til Maja og velkommen til Kåre
Som mange af jer ved stopper Maja Krog i Borgerrepræsentationen, og Kåre Traberg Smidt overtager hendes post. I den anledning afholdes en reception, hvor der er plads til 30 af jer medlemmer. Tilmelding foregår efter først til mølle princippet her:
https://alleos.alternativet.dk/events/edit/2569
maja%20reception

Sociale medier
Mange af jer har forhåbentligt lagt mærke til, at der er en del aktivitet på vores sociale medier. Vi har både en Facebookside og Instagram konto, som vi meget gerne vil have promoveret, så vores politik og aktiviteter kan række langt ud. Kender I ikke til vores facebook side, så er det denne, og vi håber I vil give den et like:

I er selvfølgelig mere end velkommen til at like vores opslag, deltage i debatten mm.
Vores instagram konto er:
alternativet_kbh

Nyt fra BR
Her er lidt nyt fra vores Kultur-og fritidsborgmester, Niko Grünfeld.

Kære alle
Det er blevet tid til endnu en opdatering fra Københavns Rådhus.
Den altoverskyggende begivenhed siden sidst er naturligvis årets budgetforhandlinger, som desværre sluttede ganske hurtigt for vores vedkommende.

Vi kom til budgetforhandlingerne med en lang række forslag til et grønnere, mere socialt, demokratisk og kulturelt København. Desværre havde Overborgmesteren besluttet, at byggeri på Amager Fælled skulle være en del af aftalen, og at det skulle være det første, man blev enige om. Før da måtte vi simpelthen ikke diskutere andet.
I ugerne op til forhandlingerne havde vi været i dialog med Amager Fælled-ordførerne fra Ø, SF og R. Jeg havde de tre partier til møde på mit kontor, og vi havde egentlig en fornuftig dialog, hvor vi diskuterede flere muligheder for at undgå byggeri på Fælleden. De tre partier gik dog tilbage til deres grupper og besluttede, at de ikke ville være med til på et fælles forslag.
Derfor arbejdede vi i stedet på vores eget konkrete forslag til en løsning. Det gik på at bygge dobbelt så mange boliger som oprindelig planlagt. Vel og mærke på Selinevej og Artillerivej, hvor det ikke ville gå ud over vigtig natur. Forslaget var endda overfinansieret for at imødekomme evt. andre omkostninger, og vi har nu også fået Økonomiforvaltningens ord for, at vores løsning går i nul.

Så uanset hvad andre partier hævder, var der en mulighed for at redde hele Amager Fælled. Desværre manglede viljen. Aftalepartierne har ikke reddet Fælleden, som de forsøger at fremstille det. De har derimod sørget for, der nu sælges 18,1 hektar af vores mest dyrebare naturområde, og at der snart skyder 2000 boliger op - selvom der var et alternativ. Desværre har kun Ø bakket op de tre gange, vi har foreslået at redde Fælleden.

Tilbage ved forhandlingsbordet sagde de andre partier direkte, at de ikke ville arbejde videre med vores forslag - også selvom vi havde flere forslag til alternativer.
Derefter fik vi at vide, at vi og Ø kunne forlade lokalet, hvis ikke vil ville være med til en løsning, hvor der blev bygget på Fælleden. Det ville vi naturligvis ikke, for i valgkampen gav vi sammen med Ø, SF og R håndslag på ikke at bygge på Fælleden.

Det er rigtigt ærgerligt, at Overborgmesteren valgte at lave en aftale med blå blok, for selvom der er gode sociale og grønne tiltag blandt, bliver der bl.a. brugt 181 mio. på at fjerne gebyrer på byggesagsbehandling. Der bliver også brugt mange millioner på bilparkering. Og så er der sat penge af til at få Formel 1 til byen.
Man har til gengæld ikke fundet penge til daghøjskolerne. Man lukker seks ud af ni feriecamps i de udsatte områder. Man lukker Innovationshuset. Og sådan kan man blive ved. Der er masser af vigtige sociale og grønne tiltag, der ikke er fundet penge til. Det er åbenbart, hvad der sker, når Alternativet bliver presset ud af forhandlingerne.

Jeg kan afsløre, at vi har lavet vores eget forslag til et budget, som vi glæder os til at præsentere for jer. Der er fundet penge til ovenstående udeladelser og en række andre vigtige initiativer - fx en stor pulje til grøn omstilling.
Det er ikke sjovt ikke at være med i budgetaftale, men der er heldigvis masser af politik, vi kan lave udenfor. Vi skal her til efteråret i gang med at kigge på bl.a. parkeringsnormeringer, hvordan vi får mere bilfri by, og om vi kan sænke gennemsnitsstørrelser på lejligheder.
Og så vil vi arbejde hårdt for, at vi næste år er med i budgetaftalen, så den bliver rigtig grøn og social.

Jeg ser frem til et begivenhedsrigt efterår med jer. Vi er alle i gang med at gøre klar til to vigtige valg på hver vores måde, og jeg tror, vi har en rigtig god mulighed for at klare os godt. Tidsånden er med os, og vi har så mange dygtige og energiske mennesker på alle niveauer i partiet.
Jeg kommer også til at invitere interesserede ind på mit borgmesterkontor til forskellige arrangementer.

De bedste hilsner
Niko

Visionsaftener
D. 27 september indbyder vi til 1 ud af 3 Visionsaftener.
Møderne er åbent for alle medlemmer i Alternativet København og man kan deltage i så få eller mange man har lyst til.
Formålet med møderne er, at skabe demokratiske samtaler om ønsker og visioner, der sigter mod at sætte rammerne for fremtidens kommuneforening.
Bestyrelsen byder på kaffe, øl, sodavand og snacks, og vi håber at så mange som muligt vil deltage i denne hyggelige aften, hvor udviklingen af Alternativet i København er i højsæde.
Vi starter med samtaleemnerne: Bevægelsen & Politikudvikling.
Mere info her:

Med de ord er der blot at sige: tak for jeres opmærksomhed!

Grønne hilsenere
Bestyrelsen i København
11. bestyrelsesmøde - 13. september.pdf (214.7 KB)