Nyhedsbrev | Februar | Nordjylland

Alternativet i en ny version 2.0.

Bestyrelsesmedlemmer fra hele landet var samlet i Odense den 7. januar, hvor vi, sammen med Uffe og hovedbestyrelsen, tog de første skridt i retning af at genskabe os selv i en ny, bedre og endnu mere grøn version 2.0. ud fra devisen: Hvad vil vi lade bag os, og hvad tager vi med videre i den nye udgave? Og hvad nyt skal tilføjes?
Dagens resultater danner nu grundlag for den videreudvikling, der skal ske med Alternativet her i 2017.

I Nordjylland ser vi frem til et forår med mange aktiviteter, som både er kendetegnet af, at det er et kommunalvalgsår, vi er trådt ind i; men også af et dybt ønske om at påvirke samfundet i en mere retfærdig og bæredygtig retning, hvor der er plads til alle mennesker, og hvor stress og fattigdom er fortid.

Vi byder de mange nye medlemmer velkommen, og ser frem til at møde både nye og ”gamle” som aktive medlemmer, for det er nu vi enkeltvis og i fællesskab skal tage det store skridt: fra idé til handling. Der er brug for, at vi rejser os op og tydeligt viser, at der er et Alternativ.
Ikke et blåt - ikke et rødt - men et grønt Alternativ.

I dette nyhedsbrev kan du læse om…

  • Stormøde for alle medlemmer

  • Opstillingsmøde i storkredsen

  • Konkurrence – Vind et besøg af folketingsmedlem Torsten Gejl.

  • Dokumentar & Debat i Biffen Nordkraft


Historisk møde i Nordjylland - Stormøde 4. marts.

For første gang nogensinde inviterer storkredsbestyrelsen alle nordjyske medlemmer til et Stormøde, hvor vi har lavet et aktuelt program på baggrund af de mange spørgsmål, opgaver og udfordringer, vi ved, I står overfor, især i forbindelse med det snarlige kommunalvalg.

Sæt allerede nu kryds i kalenderen: Lørdag den 4. marts kl. 11.30 – 19.30.

Invitation udsendes særskilt midt i februar, og er specielt rettet imod…

• Lokalbestyrelsesmedlemmer og tovholdere i lokalkredse.
• Aspiranter og kandidater (FV - RV - KV).
• Andre tillidsvalgte (pofo, konfliktmæglingsråd m.v.).
• Aktive medlemmer, som har lyst til at være med, også de af jer, som ikke har været aktive tidligere.

VIGTIGT / kun lokalbestyrelsesmedlemmer: Der skal fordeles et beløb mellem alle lokalforeningerne, og på mødet får I som bestyrelse mulighed for at påvirke, hvordan pengene skal fordeles – det er derfor af stor betydning for jeres lokalforening, at der deltager så mange som muligt på dagen.


Opstillingsmøde – er du vores nye kandidat?

Vi holder opstillingsmøde den 1. april om eftermiddagen, hvor vi skal vælge kandidater til regionsrådsvalget i november 2017 samt supplere med flere folketingskandidater. Du vil snart modtage en officiel invitation med flere informationer.

  • Har du seriøst overvejet en fremtid som politiker for Alternativet?

  • Kan du se dig selv i Alternativets værdier?

  • Giver debatdogmerne mening for dig, som et genialt redskab til at udvikle en ny politisk kultur?

  • Føler du dig i samklang med partiprogrammet samt Alternativets vision om en seriøs bæredygtig omstilling med fokus på hele tre bundlinjer – miljømæssigt, socialt og økonomisk?

Hvis du, efter at have gransket disse spørgsmål i dig selv, har lyst til og mod på at opstille som kandidat til næste regionsrådsvalg eller folketingsvalg, så modtager vi meget gerne en opstilling fra dig baseret på følgende skabelon: Link til skabelon


Konkurrence: Vind et besøg af MF Torsten Gejl.

Vi trækker hver måned lod mellem alle medlemmer af Alternativet i Nordjylland.
Vinderen vil blive kontaktet af Torsten Gejl, der tilbyder at komme på besøg. Meningen med besøget er dels, at du kan møde din lokale MF’er og høre nyt fra Christiansborg, men også at Torsten Gejl får mulighed for at høre, hvad der rører sig lokalt hos de nordjyske medlemmer af Alternativet.

Du bestemmer selv, om mødet skal være hjemme hos dig eller et andet sted, og du bestemmer også, om du vil invitere andre mennesker til det. Du kan også sige nej tak og sende stafetten videre. I så fald udtrækkes der en ny vinder, som får muligheden for at få besøg af vores nordjyske medlem af folketinget.

I starten af februar udtrækkes det første medlem, som Alternativet vil kontakte for et eventuelt besøg af Torsten.


TIP: Landsdækkende dokumentar-præmiere med debat fra biografsalen.

Der er præmiere på en rigtig interessant dokumentarfilm den 1. februar kl. 19.00 i Biffen Nordkraft, Aalborg, og vi opfordrer alle Alternativister til at deltage.
Filmen hedder ‘Al magt til Folket’ og beskriver, hvordan den italienske Femstjernebevægelse (Movimento Cinque Stelle), under ledelse af aktivist og komiker, Beppe Grillo, vil ’fyre’ alle de etablerede politikere og give magten til folket.

Partiet fik ved valget i 2013 hele 25% af de italienske stemmer og kunne således sende 163 politisk uerfarne repræsentanter for folket ind i det italienske parlament.

Disse 163 repræsentanter var alle mennesker, der ville skabe forandring indenfor et politisk system, som de ikke følte repræsenterede dem. Nu skulle de omsætte valgslogans til virkelighed og protestbevægelse til konkret politik. Dette fulgte vores instruktør, Lise Birk Pedersen (tidl. Putins Kys) og hendes kamerahold fra tætteste hold. Det har resulteret i et usædvanligt nuanceret politisk portræt af det moderne demokrati, samt dets dilemmaer og udfordringer

Der vil også være direkte transmission fra Landstingssalen på Christiansborg, hvor der er debat med udvalgte politikere, og du kan deltage fra biografsalen på sms eller Twitter.
Lad os fylde en hel biografsal! Køb billetter her biffen.dk


Referat fra seneste møde i storkredsbestyrelsen

11. januar 2017

Årsmødet falder sammen med folkemødet på Bornholm. Jeg tror at Simonia kom susende hjem sidste år for at nå at være med.
Jeg har overvejet at deltage i folkemødet, og synes at det er lidt ærgerligt, hvis det falder sammen hvert år.
Bare en kommentar til overvejelse.

De bedste hilsner
Susanne Zimmer

Kære Susanne.

Tak for at gøre opmærksom på Folkemødet. Vi havde husket at koordinere med
Naturmødet og med Landsmødet, men ikke Folkemødet på Bornholm… Den tager
vi lige op til genovervejelse.

Med venlig hilsen
ALTERNATIVET / Nordjylland
Vesterbro 57 | 9000 Aalborg
storkreds.nordjylland@alternativet.dk
Tlf. 60861333

Den 26. januar 2017 kl. 18.58 skrev Lokalforening Rebild <
webmaster@alternativet.dk>: