Nyhedsbrev februar 2023

Kære medlemmer i Alternativet Københavns omegn (KOS) fed skrift
Vi holder et åbent møde d. 14. februar, kl. 17-18.30, hvor alle er velkomne. Man behøver ikke være medlem, tag endelig en god ven med. Temaet er EU og er en optakt til det vi kalder ”Politisk tænkeboks”, et online debatmøde for hele Alternativet d. 23/2, kl. 19 – 20.30.

I januar havde vi et energifyldt møde i Lyngby frivillighus med 15 deltagere, heriblandt flere nye.
Der var mange gode forslag til aktiviteter. Politiske, men også det vi kan kalde ”det levede livs” aktiviteter. Hensigten er at skabe sammenhænge og fællesskaber, der bidrager med kvalitet til vores daglige levede liv, og i nogle tilfælde også kan bruges som inspiration til politiske beslutningsforslag. Noget af det, der var fremme, og som vi taler videre om på mødet, er:

      •    Alternative nabofællesskaber - hvordan kan vi bo i byen?
      •    Billigere og tættere offentlig transport
      •    Billigere og sunde fødevarer
      •    Invitere unge ind i Storkredsen
      •    Filosofiske samtaler for hånd, ånd og hoved
      •    Politiske laboratorier (POLA-er) med videnspersoner

Mødet d. 14. februar er igen i Lyngby frivillighus, Rustenborgvej 2A, 2800 Lyngby. Der er indgang for kørestolsbrugere. Onlinedeltagelse kan ske på.

Hvis du har særlige behov eller andre spørgsmål om mødet, er du velkommen til at ringe til
Johnny Westh på 30951156.

Vi glæder os til at se dig, tilmelding er ikke nødvendig. Mødet fremgår af kalenderen på AlleOs

hvor du kan finde alle arrangementer i Alternativet. Følg også med på facebook Redirecting...

Vi har oprettet en Messengertråd for alle aktive. Vil du være med i tråden så skriv en mail på storkreds.kbh.omegn@alternativet.dk eller ring til Johnny.
De grønneste hilsner storkredsbestyrelsen AlleOs // Alternativet

Anders, Jesper Johnny, Irina, Thomas

KRONIK: Afskaf rådighedspligten, og frigiv 10.000 medarbejdere

Ledigheden forsvinder ikke fordi regeringen lukker jobcentrene. Men det åbner for, at vi kan gentænke beskæftigelsessystemet og basere det på tillid i stedet for kontrol, både for ansatte og ledige.

Det kan du læse om i denne kronik af Torsten Gejl og Bjørn Olsen, som blev bragt i Politiken d. 27. januar.

Tryk her for at læse på Politikken >
(Det er et gæste-link, så man skal logge ind, men det er gratis at læse artiklen, når man først er logget ind.)

ÅRSMØDE I STORKEDSEN

27.marts

Der er årsmøde i storkredsen d. 27. marts, kl. 17-19. Vi vælger bestyrelse og har en politisk debat. Temaet for debatten kommer senere og er et oplæg til den næste ”politiske tænkeboks”, som er den 30.3. Bestyrelsen fortsætter gerne, men vi kan kun opfordre til at stille op og udvide bestyrelsen, det er sjovt, og det er en god og ligetil måde at komme ind i det politiske arbejde på.

Hvis du går med en EU- parlamentariker i maven så kontakt os snarest, vi har mulighed for at opstille en kandidat fra Københavns omegn på listen til EU - valget i 2024. Første skridt er en samtale med kandidatudvalget for at afstemme forventningerne til en eventuel opstilling, måske allerede på årsmødet.

Der skal også vælges en repræsentant til Dialogrådet.

Mere om opstillingsfrister mm., når vi sender indkaldelsen ud.

CHECK-IN MØDER

27. februar

Er du interesseret i, hvad der sker generelt i Alternativet, er der Check-in møde for alle medlemmer hver måned – altid den sidste mandag i måneden kl. 19.30 - 21.00. Således er næste møde altså mandag den 27. februar, og her vil Hovedbestyrelsens forperson, Trine Aslaug, som vanligt give en update på, hvad der er sket siden sidst.

Møderne er opstået efter erfaringerne fra valgkampens Check-in møder, hvor vi oplevede en god sammenhængskraft på tværs af landet. Hop med ind, det er et godt forum for at følge med i, hvad der rør sig i partiet.