Nyhedsbrev | december | 2018

Hvad ønsker du dig i 2019?

:green_heart: FRED I VERDEN
:green_heart: RENT DRIKKEVAND
:green_heart: LIGHED FOR ALLE
:green_heart: SOCIAL RETFÆRDIGHED
:green_heart: GENOPRETTELSE AF DEN NATURLIGE BALANCE PÅ VORES PLANET
:green_heart: UFFE SOM STATSMINISTER

Opstillingsmøde, hjælpende hænder og folketingsvalg.
2018 nærmer sig sin afslutning, og vi kan se tilbage på et år, hvor Alternativet i Nordjylland har arbejdet målrettet på, at være klar til Folketingsvalget, som kommer i det første halvår af 2019.

Valget er først og fremmest et klimavalg, og kandidaterne har allerede travlt og står for eller deltager i forskellige aktiviteter rundt om i storkredsen.

De sædvanlige roller i bestyrelserne er brudt ned, og nu genopstået som en helt ny kampagneorganisation, som skal varetage valgplakatstrategi, koordinering af kandidaternes deltagelse i debatter, pressekontakt og kommunikation på alle planer, koordinering af frivillige, planlægning af valgfest, gadeaktivisme - og meget meget mere.

Alle tovholdere er på plads - se dem her, og nu er vi for alvor gået i gang med at søge frivillige, som har lyst til at bidrage til valgkampagnen på forskellig vis.

Dette kan du læse meget mere om længere nede i dette brev, hvor vi tilbyder dig en masse muligheder for at følge dit grønne hjerte, og bidrage aktivt i valgkampagnen.

:green_heart: Godt og grønt nytår til alle.

Opstillingsmøde 7. januar 2019 er aflyst.
Da der ikke var nogen kandidater, som ønskede at stille op, har vi aflyst det supplerende opstillingsmøde, som var annonceret til den 7. januar 2019.
Storkredsen afholder ordinært opstillingsmøde lørdag den 9. marts 2019. Indkaldelse til dette udsendes i januar.

VÆR MED I KLODENS VALGKAMP

Vi tror på, at flere kan mere.
Vi tror på, at kloden skal have en chance.
Vi tror på grøn omstilling.
Vi tror på et seriøst politisk kursskifte.
Vi gør det så godt, vi kan.

Uanset om du har 10 sekunder, 10 minutter eller 10 timer.
Herunder kan du blive klogere på, hvilke roller og opgaver vi arbejder med i klodens valgkamp. Fælles for rollerne er, at din tid, dine ressourcer og kompetencer kommer i spil, hvor det giver mening.

Plakatophængning
Du har gode ben, en bil eller en ladcykel. En stige, saks og en termokande. Du er klar til at rykke ud, når valget udskrives, og du er med til at rydde op, når valgnatten er ovre, og gaderne igen skal ligne sig selv. Vi hænger plakater op i hele Nordjylland og har altid plads til endnu én på holdet. Du vil i denne funktion blive teamet op med en lokalforening, der står for at organisere denne omfattende og vigtige opgave i dit nærområde.

Digital sofaaktivist
Du bruger meget tid på de sociale medier, måske har du en blog, eller mange følgere på instagram? Du er god til at mobilisere andre, til at like, dele og kommentere. At dele og sprede budskaber på internettet kan lyde som om, vi ønsker at skabe en snæversynet og usympatisk troldehær. I Alternativet mener vi, at vi kan gøre det bedre. Du må gerne sidde i en kælder og drikke cola, men du skal være klar på at blive en del af et positivt klimacrew, der fokuserer på de fordele, vi får ved at omstille nu, samtidig med, at du tager klimaforandringerne og den nødvendige handling dybt seriøst.

Madkaptajn (mad og kaffe til folket)
Du elsker og er god til at skabe en hyggelig stemning med økologisk mad, kaffe og lækkerier. Du er hurtig til at smække “noget” sammen, når I har siddet og arbejdet i mange timer, eller til et event, der allerede afholdes i morgen. Du får hurtigt købt det ind, der er brug for, og når maden er sunket, og kaffen er drukket, er du typen, der husker at tørre bordet af og gå ud med skraldet (sorteret - selvfølgelig). Du kan lide at være praktisk og gå til hånde. Du har sans for, hvor vigtigt det er, at vi som mennesker får energi til krop og hjerne.

Musikere og kreative sjæle
Har du evner til noget omkring kunst og musik, kan du være med til at inspirere kandidaterne med ideer, men også være “udøver” til mere kreative aktioner og events. Du kan være både nybegynder eller professionel. Du vil gerne stå på en scene eller et lille hjørne af lokalet til et større eller mindre arrangement, eller være med til at gøre valgfesten ekstra festlig. Du kan lave flotte, iøjnefaldende installationer eller dekoration af et lokale. Eller du kan noget, som er så kreativt og vildt, at vi slet ikke har tænkt på det endnu. Du kan være med til at løfte vores aktiviteter til et højere niveau. Kunst, musik og kreativitet er en vigtig del at den omstilling, vi er i gang med, og der er du en vigtig brik.

Hjælpende hånd
Hjælpende hænder er en gammel kending i Alternativet. Det er dig, der gerne vil give en hånd med, du har hænderne godt skruet på, og er ikke bange for at tage fat. Tid har du ikke altid så meget af, så dine opgaver skal være konkrete og med en klar tidsramme. Du er selvkørende, kan lide at møde nye mennesker og være sammen om et fælles projekt. Hjælpende hænder kaldes ind til forskellige events, måske en vagt i baren, måske en stole-opsætter, måske er du med nogle timer på Naturmødetmødet, måske er du teknisk og ved alt om lyd og kan styre denne til en valgfest. Mulighederne er mange.

Kampagnearbejde med lokal kandidat
Alternativets kandidater er centrale i valgkampen. Det er dem, der skal stå på mål for vores politik - der i øvrigt er Danmarks (måske verdens) mest systemforandrende og ambitiøse på klodens og demokratiets vegne! For en kandidat er oversættelsen af de store nagler til lokale forhold meget vigtig. Synlighed i medierne og på Sociale Medier er alfa omega, hjælp til en mangfoldighed af opgaver er centralt. Kandidaterne har arbejde, familie og fritidsinteresser ligesom mange andre. At blive folkevalgt kan ingen klare alene. Vores kandidater er afhængige af et team omkring sig, som træder til og støtter op med forskellige kompetencer, energi og ressourcer. I et kampagneteam kan du involvere dig i forskellige grader. Det er op til dig, og det aftales lokalt med den enkelte kandidat.

Kommunikation og sociale medier
Du er typen, der kan lide at skrive, og du er ret god til det. Du har lidt ekstra overskud i hverdagen, og vil gerne bruge dine kompetencer et sted, hvor det giver mening. Du forstår, hvad det vil sige, når man taler om målgruppe, kanaler og kontekst. Måske du er en haj til photoshop og/eller InDesign, fotograf el., måske du kender alt til CMS-systemer eller SEO. Du kan både hjælpe en kandidat med kampagnekommunikation, eller du kan hjælpe en bestyrelse med at blive mere set i deres lokalområde. Skrive nyhedsbreve, tage billeder, pushe historier til pressen. Det kan også være, du gerne vil stå for al markedsføring omkring den kommende valgfest i lokalforeningen. Hvem ved, hvad det kan blive til?

Kontakt
Kan du se dig selv i noget af dette, kan du kontakte frivilligkoordinator Anne Guldborg Pedersen, agj@vodskovskole.dk og 28731698.

eller på Alleos - Alternativets egen kommunikationsplatform - anmode om at blive medlem i teamet: FOLKETINGSVALG '19 - KAMPAGNEORGANISATION NORDJYLLAND.

Vidste du, at du kan oprette en profil på Alleos, også selvom du ikke er medlem af Alternativet (endnu)?
Opret din profil nu - vælg LOG IND og følg anvisningerne.


Referater fra de seneste møder i storkredsen

Storkredsbestyrelsesmøde 29.11.18 og 18.12.18
Opstillingsmøde 6.11.18