Nyhedsbrev d. 28 oktober

Lørdag kom valgplakaterne på banen og markerede, at valgkampen kulminerer nu i de sidste tre intensive uger.

Takket være en god indsats fra vores frivillige fik vi rigtig mange plakater ud på gaden. Men der er plakater tilbage, til steder som stadig mangler, og også enkelte bydele vi ikke kunne nå i lørdags. Det kigger vi på i de næste uger.

Vi sætter også fuld blus på vores valgkamp med paraden fra Christiansborg til Halmtorvet her mandag eftermiddag. Men allerede fra kl 7 til 9 står vi på Dronning Louises bro, deler flyers ud og taler med vælgerne, som vi vil gøre hver dag resten af valgkampen.

Siden sidst

Vores valgkamp handler selvfølgelig meget om klimakrisen og byens grønne områder. Men vi er også meget optaget af demokratiet i byen. Ikke mindst den måde de mest udsatte grupper i samfundet behandles af det system som skulle støtte dem. Vores dag med Torsten Gejl d. 9 oktober satte fokus på de emner. Med Torsten besøgte vi det spritnye Demokrati Garagen i Nordvest. Her trænes i demokrati. F.eks mødte Torsten en flok unge fra Borgersamling om unges København udvalgt ved lodtrækning fra folkeregistret. Tankevækkende hvordan de unge faktisk var meget taknemmelige for deres deltagelse, fordi de ikke føler de ellers bliver taget med på råd om deres fremtid.

Om aftenen var vi sammen med Den sociale modstandsbevægelse. Et bevægende møde med mennesker der har været helt nede at ligge, men gjorde modstand med demonstrationer foran jobcentrerne tilbage i 2017. Der var meget lidt forståelse blandt andre politikere Torsten snakkede med på det tidspunkt. Men det er blevet bedre, siger han. Torsten har en høj stjerne hos de aktive fra dengang ligesom Troels Chr. Jacobsen der selv var aktiv i bevægelsen. Troels er selvfølgelig både dengang og nu en af vores kandidater. Med sine egne erfaringer fra jobcentret er han selvskreven til at føre an imod et helt overflødigt og nedværdigende kontrolsystem.

På kulturnatten stod vi på rådhuset sammen med de andre partier. En god aften hvor vores kandidater fik talt politik med en masse vælgere der kom fobi. Samtidig havde vi også mange interesserede deltagere til vores Kahoot(elektroniske) quiz der alle relaterer til vores centrale valgkamptemaer. Adam Rosschou var en glimrende quizmaster.

Ansættelse af Adam Rosschou

Adam har i det hele taget været en kæmpe hjælp siden han blev valgt ind i bestyrelsen i august. Så meget, at vi ikke kan være ham foruden her hvor valgkampen spidser til og der er brug for alle hænder. Adam søgte arbejde samtidig med, at han startede i bestyrelsen. I kampagneledelsen blev vi hurtigt klar, at det ville blive et stort tab for os hvis han faktisk fik en pædagogmedhjælperstilling.

Derfor har vi i bestyrelsen besluttet, at give Adam orlov fra bestyrelsen for istedet at ansætte ham i kampagnen resten af valgkampen. Adam er således ansat fra 7.oktober og frem til d. 23. november.

Imperiet prøver at slå igen

I sidste uge fik vi i den grønne lejr en stor opmuntring, da Klimabevægelsen fik fri proces i deres søgsmål mod Lynetteholm projektet. Samtidig mente juridiske eksperter, at de havde en god chance for at vinde.

Nu er alle mænd og kvinder af hus for at forsvare både By og Havn og Lynetteholm. Anne Skoubo, Jens Kramer Mikkelsen og Ritt Bjerregaard. Men det står fast, at byggegrunde skal sælges dyrt for at betale metrogæld. Ligesom Lynetteholm overhovedet ikke er nødvendig for stormflodssikring. Søndag satte Kim Hjerrild, vores medlem af Teknik - og Miljøudvalget tingene på plads i sin rigtig gode kronik i Politiken.

Alternativets finans- og økonomiordfører: ​Lynetteholm er både forhastet og forfejlet - politiken.dk rhastet-og-forfejlet

Valgforbund

Heldigvis har vi nu indgået et godt valgforbund med Veganerpartiet, Momentum og Grøn Omstilling. Alle partier der ikke vil gå på kompromis omkring Amager Fælled og Lynetteholm. Det er det eneste valgforbund hvor alle partier er lodret imod begge projekter.

Kommende debatter med vores kandidater

Herunder et udvalg af de mange forskellige debatter vores kandidater er inviteret til.

På torsdag d. 28 oktober har lokaludvalget på Christianshavn vælgermøde: Emnerne er klimatilpasning, trafikudvikling og boligpolitik

Vores repræsentant er Kim Hjerrild

Det foregår i Takkelloftets Foyer i Operaen, Ekvipagevej 10

Tirsdag d. 2 november kl 19 inviterer Brønshøj/Husum Lokaludvalg til valgdebat om lokale emner på Husum skole.

Vores repræsentant er Birgitte Kehler Holst

Onsdag d. 3 november er Franciska Rosenkilde i ilden hele to gange.

Først om erhvervspolitik med de andre spidskandidater hos Håndværkerforeningerne i København. Det er kl 17.00 - 19.00 i Moltkes palæ.

Derefter skal Franciska straks videre til Indre by Lokaludvalg kl 19.30. Men igen er det spidskandidaterne der debatterer. Lokalet er Bethesda, Rømersgade 17

Kom gerne og støt op om vores kandidater.

Kommende events

Den 6. november vender Folkets klimamarch tilbage

Folkets Klimamarch København - Å Kbh I Alternativet skal vi selvfølgelig med og svinge de grønne faner. Men før vi drager mod Rådhuspladsen starter vi med en hyggelig brunch kl. 10 på Fælledvej 12. Brånch før Klimamarch

Læg mærke til, at vi også har vi brunch på Fælledvej d. 31 oktober. Brånch

Invitation til dialogmøde om migration og EU

D. 4. november kl. 18.00 til 21.00 afholdes dialogmøde om migration og EU i Karensminde kulturhus i Sydhavnen, hvor du kan give din mening til kende. Aftenen byder på tre oplæg fra Ninna Nyberg Sørensen (Dansk Institut for Internationale studier), Carsten Jensen (forfatter og redaktør) og Niels Boel (Journalist og forfatter). Efterfølgende er der gruppedebat. Diskussioner og forslag fra mødet gives videre til Europa-nævnet.

Valgfest

Der bliver også valgfest hos Alternativet København på valgaftenen.

Lokalet er bestilt. Der er fadøl og adressen er Slagtehusgade 5E.

Men mere om arrangementet i næste uges nyhedsbrev.