Nyhedsbrev april 2023

Kære alternativister i Københavns Storkreds

Alternativet er en indædt modstander af vækstparadigmet. Men vækst i vores mandattal er ikke at foragte - se gerne sidste nyt fra Københavns Rådhus nedenunder.

Det er blot et af tegnene på, at foråret også er kommet til Alternativet. På landsplan har vi nu både det, godt aktive, internationale netværk og det økonomiske fagråd som startede op helt for nylig.

Og i København er vi nu for alvor parate til at sætte kursen for ny udvikling og fremdrift. De nye bestyrelser har nu konstitueret sig efter årsmøderne. Det er stadig i praksis en fællesbestyrelse mellem Københavns Storkreds og Københavns kommuneforening selvom poster og økonomi er delt op i henhold til vedtægter. I storkredsen fortsætter derfor Lise Smørum som forperson og Jan Schumann som kasserer. Bodil Nissen og Uffe Meulengracht er også fortsat henholdsvis talsperson og økonomiansvarlig i kommuneforeningen. Fornyelsen har vi nu heldigvis alligevel, eftersom vi har givet de nye bestyrelsesmedlemmer en masse udviklingsopgaver🙂

Referater af årsmøder og opstillingsmøde d. 12 marts findes her;

Nu skal der fuld blus på politik - og organisationsudvikling herunder rekruttering og træning af nye kandidater. Til kommunalvalget i 2025, skal vi være parate med det bedst mulige hold både politisk og organisatorisk. Det kræver, at vi går i gang nu. Alle er velkomne til at give deres bidrag - stort eller lille - til processen

Politikudviklingen startede op d. 21 marts og fortsætter under de kommende Bag rådhuset - arrangementer. Alle kan springe på her.

Arrangementer

April måneds SøndagsbrÅnch er nu på søndag d. 2 april kl 11 - 13. Som altid i Liflandsgade 2. Lidt politisk orientering parret med almindelig hygge for nye og gamle medlemmer.

Tag endelig også muligheden for en god hyggesnak i bogklubben, som denne gang afholdes d. 20 april kl 19.00 til 20.30 også i Liflandsgade 2. Månedens bog er “Folk” af Ove Korsgaard.” Folk” er udgivet i serien “Tænkepauser”.

Storkredsens kandidat til Europaparlamentet, Jan Kristoffersen, er gået sammen med det pan- europæiske parti VOLT og indbyder til åbent politisk laboratorium d. 12 april kl 17.00 - 20.00 om fremtidens Europa.

Find invitation og tilmelding her på linket: EU - åbent politisk laboratorium

Mange grønne forårshilsner fra bestyrelsen

Fra Københavns rådhus

50% MERE Å PÅ RÅDHUSET

På seneste møde i borgerrepræsentationen stillede vi forslag om, at Lynetteholm-projektet skal på pause indtil der er lavet en ny miljøvurdering, fordi der nu til opfyldning bruges slam, der muligvis er miljøskadeligt.

Alle forventede som sædvanligt at kun Å og Ø, som stemte for. Aftenen overraskelse var at Emil Sloth Andersen fra De Radikale også stemte for. For os som følger nært med, så var det ikke helt uventet. Emil førte valgkamp imod Lynetteholm og imod byggeriet på Amager Fælled.

Allerede næste dag meldte Emil sig ud af Radikale og ind i Alternativet, og var i mandags med til første gruppemøde. Vi er altså nu 3, 50% flere og en rigtig gruppe.

1 Synes om