Nyhedsbrev april 2020

Alternativet Thy–Mors
Medlemsbrev / Nyhedsbrev
April 2020

Påskedag – den 12. april 2020 – var 4 år siden, at vi – den 12. april 2016 – stiftede Alternativet Thy–Mors.

Nu er tiden en anden, fx står vi midt i corona–krisen .

Der er mange ting, som vi skal i gang med at gøre for anden gang. Som i april 2016 har vi ca. halvandet år til førstkommende kommunal- og regionsrådsvalg.

Under corona–krisen er vore fysiske møder suspenderede. I stedet holder vi vore medlemsmøder online.

Lokalt
Det førstkommende lokale onlinemøde bliver
mandag den 27. april 2020 fra kl. 19 til kl. 21.

Hvis du gerne vil med til medlemsmødet den 27. april, så skal du hurtigst muligt bede thy.mors@alternativet.dk om at få en invitation.

På medlemsmødet den 27. april vil vi gennemgå Thisted Kommunalbestyrelses dagsorden til mødet dagen efter. Vi skal også snakke om Alternativets muligheder: lokalt, regionalt og på landsplan.

Nordjylland
Alternativet i Nordjylland holder et online medlemsmøde hver tirsdag.
Nu på tirsdag mødes vi online med vores politiske leder Josephine Fock.

Tæt på Alternativet m. Josephine Fock.
På tirsdag den 14. april kl. 20 - 21.30 afholder vi igen vores ugentlige medlemsmøde online, og denne gang har vi inviteret en særlig gæst, nemlig politisk leder Josephine Fock.
ÆNDRET MØDETIDSPUNKT vedr. Tæt på Alternativet - online i aften.
Statsministeren har indkaldt partilederne til møde i aften, så Josephine kan først deltage i vores møde kl. 20. Til gengæld har hun sikkert spændende nyt at fortælle.
Mødet er derfor flyttet til kl. 20-21.30.
Du kan deltage ved at følge dette link: Deltag i mødet .
VIGTIG INFORMATION vedr. det tekniske:
Inden mødet skal du sørge for, at du har adgang til “ZOOM cloud meetings”. Du kan se hvordan herunder.
Hvordan kommer jeg i gang med at bruge ZOOM?
Online-platformen ZOOM giver bl.a. bedre muligheder for, at vi alle kan se hinanden under mødet.
Det er nemt at bruge, men der er et par ting, du skal gøre, hvis det er første gang, du bruger ZOOM.
Smartphone eller tablet
Hvis du ikke har brugt ZOOM før, skal du inden mødet hente app’en ZOOM cloud meetings på Google Play her.
Iphone eller Ipad
Hvis du ikke har brugt ZOOM før, skal du inden mødet hente app’en ZOOM cloud meetings på App-store, hvor du normalt henter dine apps.
Derefter klikker du blot på linket: Deltag i mødet.
Computer
Hvis du bruger PC, følger du linket til mødet, og du vil automatisk få mulighed for at downloade app’en.
Sørg for at du har både mikrofon og højtaler til rådighed, brug evt. et headsæt.
Tæt på Alternativet m. Josephine Fock.
I aften tirsdag den 14. april kl. 20-21.30 afholder vi igen vores ugentlige medlemsmøde online, og denne gang har vi inviteret en særlig gæst, nemlig politisk leder Josephine Fock.
Vi skal høre om det politiske arbejde i Folketinget, og den aktuelle situation i vores parti, og der vil være oplæg og masser af plads til den gode demokratiske samtale, spørgsmål og kommentarer.

Planen for storkredsens online medlemsmøder i resten af april er:
- 14. april - Josephine Fock deltager.
- 21. april
- 28. april - Metamodernisme v. Rasmus Højer Ejsing

Årsmøde for Thy–Mors
Vores lokale årsmøde (generalforsamling) skal holdes primo juni.
Hvis Danmark ikke er åbnet op til den tid, så holder vi årsmødet online.

Det er nu, at du skal overveje, hvordan at du kan bidrage, fx ved at stille op til bestyrelsen eller ved at melde dig som aspirant til Morsø Kommunalbestyrelse, Thisted Kommunalbestyrelse eller til Nordjyllands Regionsråd.

Årsmøde for Nordjylland
Storkredsens årsmøde (generalforsamling) var indkaldt til den 22. marts 2020.
På grund af corona–krisen er årsmødet blevet udsat, men der blive genindkaldt til mødet, når Danmark åbner op igen.

Alternativets situation
I februar og marts skrev aviserne en del om ’’Alternativets krise’’.
I Thy–Mors og i Nordjylland er vi mærkeligt upåvirkede af denne krise. Vi har stort set ikke mærket noget til udmeldelser, dog har MF Susanne Zimmer meldt sig ud.

Bestyrelserne fra 2019 er stadig intakte – både i lokalforeningen i storkredsen. Her ved Limfjorden er krisen en corona–krise, ikke en parti-krise.

På landsplan er situationen mere broget.
Fire af de fem folketingsmedlemmer er blevet løsgængere.

Den 1. februar var seks kandidater til posten som Politisk Leder. Her har de to forladt os. Det er Theresa Scavenius, der meldte sig ud den 31. marts, og Rasmus Nordqvist, der meldte sig ud den 9. marts.

Sascha Faxe er blevet midlertidig kommunikations- og frivillig ansvarlig på landssekretariatet. De sidste tre (Josephine Fock, Rasmus Foged og Mira Issa Bloch) er kommet med i Politisk Forums Ledelsesudvalg (POFO’s LU) og i den uformelle organisatoriske landsledelse.

Hovedbestyrelsen holder sine møder online. Knapt en tredjedel af HB har forladt os. Til gengæld er HB sammen med POFO’s LU blevet en slags uformel organisatorisk .landsledelse.

Dermed er vores landsledelse blevet styrket med syv nye medlemmer (Torsten Gejl, Josephine Fock, Rasmus Foged, Mira Issa Bloch og tre ekstra repræsentanter fra storkredsene).

Da Alternativet startede i november 2013 havde vi 3 politiske talspersoner: Uffe Elbæk, Torsten Gejl og Josephine Fock. Nu er fhv. MF Christian Poll blevet midlertidig politisk rådgiver (og personaleansvarlig). Vores daglige ledelse på Christiansborg er herefter: Torsten Gejl, Josephine Fock og Christian Poll.

Torsten Gejl er ’’ordfører for det hele’’, dvs., at han har 50 ordførerskaber.

Alternativet er med i alle aftaler om corona og i alle aftaler om hjælpepakker. Det er Josephine og Torsten, der skriver under på aftalerne. Derimod er de fire løsgængere kun med i hjælpepakkerne for medier og kultur.

Ved valget i juni 2019 havde Alternativet 79 folketingskandidater. Heraf er 65 stadig med i Alternativet. Det skal tilføjes, at nogle af de 14 meldte sig ud allerede i efteråret 2019, og at Susanne Zimmer den eneste jyske kandidat, der har forladt partiet.

Ser vi på byrådsmedlemmerne, er billedet det samme. Det er kun få fra kommunalbestyrelserne, der har meldt sig ud, mens ingen fra regionsrådene har udmeldt sig.

Det hedder sig i medierne, at andre partier har overtaget Alternativets politik. Set på overfladen er det rigtigt nok, men kikker vi i dybten, så er der stadig meget af vores politik, som de andre partier ikke vil røre med en ildtang.

Når corona–krisen letter, og vi igen kan snakke almindelig politik, så står Alternativet parat. Vores organisation her i Jylland er intakt, så vi er godt rustede.