Nyhedsbrev - april 2018

Kære medlem

Denne gang får du et meget langt nyhedsbrev, undskyld :wink:

Tjek overskrifterne ud og læs det, der interesserer dig mest, hvis du ikke lige har tid til det hele….

Vi byder på nyt fra lokalforeningens årsmøde, noget om arbejdet med aktivisme, lidt om samarbejdet med Enhedslisten/SF, og noget om storkredsens aktiviteter.

Husk i øvrigt at storkredsen har årsmøde 14. april på Halkær Kro. Find mere info nederst i nyhedsbrevet.

Ny bestyrelse i Alternativet Aalborg
På vores årsmøde 18. marts blev der valgt ny bestyrelse, og bestyrelsen konstituerede sig med det samme.

Det kommende års hold består af:
Anne Guldborg Pedersen (næstforperson), Peter van Hauen (kasserer), Jeanette Dahl (bestyrelsesmedlem), Christian Gade Bjerrum (bestyrelsesmedlem), Anne-Marie Gertsen (forperson) og Trevor Alan Wright (suppleant).

Vi glæder os til arbejdet og er samtidig rigtig fornøjede med at der er dannet arbejdsgrupper, der skal arbejde med aktivisme, salon-aftener og hyggeture. Det er dejligt, at alt arbejde ikke skal varetages af bestyrelsen alene.

Beretningen fra den afgående bestyrelse finder du nederst i nyhedsbrevet.

Den Grønne Salon
Allerede på tirsdag den 10 april kl. 19 er der premiere for salonen, og der er planlagt salon-aftener på en række tirsdage i forår og forsommer. Du kan se datoerne i kalenderen, der er fastgjort opslag øverst på vores Facebook-side.

Salonerne er aftener, hvor vi kan udforske og diskutere temaer der optager os, uden at det nødvendigvis skal føre til en bestemt aktivitet. Der er spændende ting i vente, og møderne vil løbende blive annonceret på Facebook-siden.

Aktivisme/hyggeture
Vores aktivismegruppe har første aktivitet på lørdag, den 14. april, hvor vi mødes ved Halkær Kro kl. 13, inden storkredsens årsmøde. Vi bruger timen op til årsmødet på at gå en tur i Halkær Ådal og samle affald. Det er nemlig “Store Affalds-dag”.

Den 1. maj samler vi affald i Kildeparken. Vi mødes i partilokalet kl. 13.30

Mors Dag, den 13. maj, kan du tage din familie, din mor, eller måske din nabo med til Lundby Krat, hvor vi går tur, samler affald og hører Lene Andersen fortælle om spiselige planter. Vi slutter med bål, snobrød, pandekager, kaffe/the og tid til at spille spil sammen. Følg med på Facebook-siden eller på AlleOs for at få tidspunkt og andre praktiske oplysninger.

Til efteråret bliver der en svampetur til Lille Vildmose med en naturvejleder.

Har du idéer til andre aktiviteter, må du meget gerne kontakte Elena Smith eller Anne-Dorrit Harris.

Samarbejde med Enhedslisten og SF
Vi har nu holdt to møder i vores kommunalpolitiske baggrundsgruppe. Det er meget positivt at samarbejde på tværs af partier, og vi er enige om rigtig mange ting, især når det gælder praktisk kommunalpolitik.

Første udadvendte aktivitet var vores fælles åbne brev til borgmesteren i anledning af KL’s lockout-varsel.

Vi arbejder videre med diskussion af borgmesterens oplæg til et internt, kommunalt “omprioriteringsbidrag”, vi har planer om et møde om whistleblower-ordning for kommunens ansatte, og der kommer sikkert andre samarbejds-projekter hen ad vejen.

Landsmøde 5.-6. maj i Odense
Alternativets landsmøde finder sted i weekenden 5.-6. maj, og du kan stadig nå at tilmelde dig. Du finder et link til nærmere oplysninger og tilmelding nedenfor.

Hvis du ikke har mulighed for at deltage på landsmødet, kan du registrere dig til digital afstemning. Det koster desværre 40 kr., og det kræver at du kan komme til en computer i løbet af den weekend, men så kan du til gengæld være med til at vælge forperson for Hovedbestyrelsen og medlemmer af Hovedbestyrelsen. Der er desværre ikke mulighed for deltage i afstemningerne om vedtægtsændringer og andre forslag. Se mere i linket nedenfor.

Naturmødet 24.-26. maj 2018 i Hirtshals
Alternativet Nordjylland får en stor, flot stand på Naturmødet, der finder sted den sidste weekend i maj.

Du kan løbende følge med på Facebook i planlægningen af aktiviteterne på standen.
Naturmødet er en fantastisk begivenhed, der bare bliver større og større. I år er flere partiledere med til åbningen, og selvfølgelig kommer Uffe Elbæk også :-).

Kontakt endelig bestyrelsen, hvis du har spørgsmål, idéer, eller bare gerne vil have en snak. Find os på Facebook, eller via kontaktoplysningerne under Lokalforening Aalborg på AlleOs.

Vi ønsker dig et skønt og solfyldt forår.

Kærlig hilsen
Din (nye) bestyrelse

P.S.
Husk at du altid kan følge med på vores Facebook-side, “Alternativet Aalborg” og på AlleOs, når det gælder møder og andre aktiviteter. Storkredsens Facebook-side, “Alternativet Nordjylland” er også god at følge med på.

I Facebook-grupperne “Å - Lokalforening Aalborg” (lokalforeningen) og “Debatforum Alternativet Nordjylland” (storkredsen) kan du debattere af hjertens lyst med andre medlemmer om næsten hvadsomhelst, og på siden “Alternativet Nordjylland” finder du nyt fra storkredsen.

Links/uploads:

Storkredsens årsmøde:

Bestyrelsens beretning:

Landsmøde:
https://alternativet.dk/aktuelt/landsmode

Digital afstemning:
https://alternativet.dk/aktuelt/landsmode/digital-afstemning