Nyhedsbrev Alternativet Aarhus

Kære Alternativister i Aarhus Kommune

Byrådsvalget nærmer sig mere og mere, og vi er for tiden i gang med at diskutere valgforbund med de andre partier.

I den forbindelse vil vi i bestyrelsen gerne høre, hvad medlemmerne synes om de forskellige muligheder, og vi sendte tidligere på måneden et spørgeskema, vi håber mange af jer vil svare på.

Der er indtil nu 76, der har besvaret spørgeskemaet, og vi vil gerne høre fra mange flere. Linket til spørgeskemaet er nederst i denne mail.

Hvad er et valgforbund? Et valgforbund er et teknisk samarbejde mellem to eller flere partier. Det medfører, at der er mindre risiko for, at overskydende stemmer “går tabt”.

Eksempel: Hvis to partier hver har fået stemmer til henholdsvis 1,6 og 1,7 pladser i byrådet, vil begge partier uden et valgforbund få 1 plads hver. Med et valgforbund får de to partier til sammen 3 pladser. Den ekstra plads går til det parti, der havde fleste overskydende stemmer.

Et valgforbund binder os ikke til at foretage konstituering sammen med de andre partier i valgforbundet. Det har altså udelukkende betydning i forhold til beregningen af antal pladser i byrådet.

Landssekretariatet anbefaler, at vi indgår valgforbund med mindst et andet parti.

Link til spørgeskemaet:

Vi håber meget, at du vil svare på spørgeskemaet inden udgangen af juli, da vi formentlig skal tage stilling til spørgsmålet på bestyrelsesmødet den 3. august 2017.

Bemærk, at resultatet af afstemningen kun er vejledende, idet vi ikke på forhånd kan vide, hvad de andre partier vil være med til.

Med grønne hilsner

Bestyrelsen i Alternativet Aarhus