Nyhedsbrev: Aktiviteter i hele landet

Overskud grafik

Kære alle

Det er fantastisk at mærke energien, som jeg oplever på medlemsmøderne rundt omkring i landet. Vi bliver flere og flere aktive, der organiseres nye aktiviteter, vi er synlige i landet som på Klimafolkemødet i Middelfart, flere kandidater og aspiranter til kommunal- og regionsvalget melder sig, og der arbejdes lokalpolitisk med alt fra kulturtiltag til vandkvalitet.

Kom til præ-lancering på vores kommende udspil ”Overskud”!

I er inviteret med til præ-lancering virtuelt mandag d. 9. september kl. 20-21!

Alternativets kommende udspil ”Overskud” vil give danskerne langt bedre mulighed for at gå ned i arbejdstid for at prioritere mere tid til familie, venner, uddannelse, frivilligt arbejde og meget mere. Kort sagt vil vi give danskerne mere overskud. Det er et meget nytænkende udspil – og formentlig det mest konkrete og samfundsforandrende udspil, som Alternativet har præsenteret i mange år.

Nu er udspillet klar til at blive præsenteret for offentligheden på Alternativets sommergruppemøde d. 12. september. Og vi vil rigtig gerne dele det med jer medlemmer til en præ-lancering nogle dage før. Formålet med præ-lanceringen er at give jer medlemmer indsigt i forslagene i udspillet, og forhåbentlig klæde os alle sammen på til at give udspillet god luft under vingerne, når det præsenteres for offentligheden. Fra folketingsgruppen og sekretariatet på Christiansborg skal der lyde en stor tak til de mange af jer medlemmer, som var med til at udvikle ideer til udspillet på de Politiske Laboratorier rundt omkring i landet tilbage i efteråret/vinteren 2023 samt det virtuelle høringsmøde i januar 2024. ”Overskud”-udspillet er jeres fortjeneste.

I finder eventet på AlleOs HER.

Seminar i Hovedbestyrelsen

I weekenden holdt vi i Hovedbestyrelsen et seminar for at afstemme vores prioriteringer for det kommende år. Vores store fokusområde bliver kommunal- og regionsvalget i november 2025.

Vores ambition er, at vi har flere aktive medlemmer, et stærkt kandidathold i flere kommuner, et ambitiøst og visionært valgoplæg og et hav af samarbejder med eksterne aktører, som brancheorganisationer, NGOer og græsrodsbevægelser. Vi starter nu forskellige aktiviteter i sekretariatet og i hovedbestyrelsen. For at understøtte vores arbejde, søger vi gode kræfter rundt omkring i landet. Mere her i nyhedsbrevet.

Desuden bliver I snart inviteret til et ekstraordinært landsmøde den 5. oktober, som nævnt på landsmødet og som opfølgning på det organisatoriske udviklingsarbejde i foråret. Mere info følger i en separat invitation.

Halvårsmøde lørdag den 2. november i Odense

Som det efterhånden er tradition holder vi et halvårsmøde i Odense. I år bliver det den 2. november. Flere informationer om programmet følger. Men sæt allerede nu kryds i kalenderen og tilmeld dig på AlleOs HER og køb din billet på Billetto HER Det bliver nemlig en spændende og interaktiv dag med kommunal- og regionsvalget som omdrejningspunktet. I november vil vi gerne inddrage jer i vores valgoplægsarbejde, og vi vil tilbyde workshops til aspiranter, kandidater og frivillige.

Hvis du har en god idé til en workshop, som debattræning til kandidater, er fotograf og kan tage valgplakatsbilleder af vores kandidater, eller vil hjælpe på andet vis, så skriv til Anne-Marie Hemmeth fra hovedbestyrelsen - anne-marie.hemmeth.hb@alternativet.dk

Å-Akademi på vej for vores kandidater, tillidspersoner og frivillige

Et af vores kommende tiltag er etablering af et Å-akademiet. Gennem kurser, videoer og håndbøger/vejledninger vil vi gøre det nemmere at være aktiv for Alternativet. De første initiativer bygger vi omkring det kommende kommunal- og regionsvalg. I den forbindelse søger vi medlemmer, som har lyst til at hjælpe med at udvikle forskellige workshops og guides. Som eksempel vil vi gerne tilbyde vores aspiranter og kandidater kurser, hvor man kan lære mere om at være kandidat, føre valgkamp, stå i debatter og udvikle sin egen kampagne. Vi har allerede et godt hold bag akademiet, men vi søger flere som kan hjælpe med deres viden, kompetencer eller bare lokaler til at holde workshops. Hvis du har lyst til at give en hånd, så skriv til Trine Aslaug Hansen - trine.aslaug.hansen.hb@alternativet.dk - som er tovholder for gruppen omkring Å-akademi.

Et ambitiøst valgoplæg - Hvem kan hjælpe med at facilitere Politiske Laboratorier?

Frem til næste forår vil vi gerne udvikle et ambitiøs valgoplæg til kommunal- og regionsvalget. Flere lokalforeninger er allerede gået i gang med et udvikle politik for deres respektive kommuner. Samtidig vil vi fra centralt hold gerne (videre-)udvikle på politiske områder, som kan bruges på tværs af landet. For at lykkes med den konkrete politikudvikling har vi brug for et hold, som kan hjælpe med at facilitere POLAer og til at skabe kontakt til eksterne organisationer, som kan komme med med konkrete politiske forslag. Skriv til Jonathan Ries - jonathan.ries.hb@alternativet.dk, hvis du vil give en hånd.

Er der en kandidat i dig?

Flere og flere medlemmer melder sig som kandidat for kommunal- og regionsvalget. Overvejer du at stille op for Alternativet, så kan du i første omgang blive aspirant og lære lidt mere om at være kandidat, føre valgkamp og sidde i et byråd. Som nævnt i akademi-afsnittet arbejder vi på forskellige initiativer for at understøtte det. Kontakt gerne Rasmus Rydahl - rasmus.rydahl.hb@alternativet.dk - tovholder for vores Nationale Kandidatudvalg (NKU) for at høre mere om at være kandidat. Rasmus kan også hjælpe dig med den rette kontakt i din kommune eller storkredsforening.

Valgforbund

I forbindelse med kommunal- og regionsrådsvalg er det muligt at indgå valgforbund mellem flere partier for at minimere stemmespild og øge chancen for at få et eller flere mandater. Både kandidater, bestyrelser og medlemmer har allerede fået henvendelser fra andre partier om at indgå i valgforbund. Det er et godt tegn, fordi det vidner om, at andre ser Alternativet som en væsentlig spiller ved det kommende valg.
Hør mere mandag den 23. september kl. 16:30 - LINK HER - til et åbent møde om valgforbund. Alle er velkommen til at være med. Kontakt også gerne Ole Dupont Kofod for flere informationer om valgforbund: ole.dupont.kofod.hb@alternativet.dk

Fantastisk at se de mange aktiviteter rundt omkring i landet!

Mange hilsner,

Jonathan Ries, forperson
På vegne af Hovedbestyrelsen

Klimafolkemøde

Bridgewalk

Å-stand

Fjordvand

1 Synes om