Nyhedsbrev 23.December 2015

Nyt fra Bestyrelsen

Herfra hvor vi står, kan vi se os omkring…
Omend den ovenstående titel er ord fra en anden bevægelsestid med andre motiver og dagsordener ræsonnerer Skovsen og Ingemanns tekst stærkt hos mig, når jeg tænker på vores bevægelse.
Ordene er på mange måder rammende og passende for den virkelighed og det rum, vi nu er trådt ind i som storkredsbevægelse og som parti.

Den udsigt vi har, hvor vi er nu som bevægelse, kan tage pusten fra selv den mest frygtløse i blandt os, og det kræver mod at turde holde fast i, at vi skal flytte os videre, og turde miste fodfæste.

Og midt i vores lidt famlende mendog fast besluttede søgen efter en ny politisk kultur, der kan gøre op med poltikerlede, ændre verden og danne grundlag for ny måder at se demokrati, vækst, arbejdsliv, ansvar og livskvalitet, håber jeg også, at vi kan finde overskuddet og nysgerrigheden til rent faktisk at kigge os omkring, se hinanden i øjnene og mærke hinanden, der hvor vi er ligge nu.

Vi er kommet ret langt allerede, og der er mange, der har knoklet som gale, for at få det til at ske. Og vi er vokset fra kaffebord til en hel bevægelse i løbet af no time. Med vækst kommer nye spørgsmål og nye udfordringer, der sætter fokus på samarbejde, organisation, kommunikation og ledelse.
Og det er vigtigere end nogensinde før, at vi nu tager ansvar for at passe på hinanden, være nænsomme, empatiske og respektfulde i de dialoger og debatter og store spørgsmål vi kaster os ud i, i den næste tid, alt imens vi forsøger at finde os selv.

Det er i den gensidige respekt, empatien og tilliden til hinanden at nøglen til en stærk bevægelse ligger gemt.

Jeg håber at vi kan gå ind i det nye år og med et fælles ønske om, at vi med stolthed i stemmen kan sige at ‘I Storkreds København, der passer vi på hinanden, tager hånd om hinanden, og vi mærker hinanden’. Det håber jeg både som bestyrelsesmedlem, bevægelsesmedlem og som menneske, at vi alle har mod på at tage ansvar for, i de forandringsrige tider, der venter os.

“Herfra hvor vi står,
kan vi se os omkring - til alle sider
Det bevæger sig når vi går
det forandrer sig i alle tider”

Alt godt og glædelig jul!
På vegne af Storkredsbestyrelsen København
Stine Holmgaard

Læs referatet fra det sidste bestyrelsesmøde her


Nyt fra bevægelsen

Politisk Forum rører på sig i KBH. Storkreds
Tekst: Jan Kristoffersen

Hvis du er én af dem, der går og funderer over, hvad vores Københavnske repræsentanter i Politisk går og sysler med, så bør du dykke lidt ned i beretningen her fra Jan Kristoffersen. Den kan forhåbentlig kaste lidt lys ud i de mørkere kroge af det politiske arbejde, og give dig et prej om, hvor du kan henvende dig, hvis du har politikudvikling og mærkesager, som du gerne ser, at vi vender i storkredsen.

Læs med her


14 måder, du kan engagere dig på som frivillig i Storkreds København

Du behøver ikke at spejde langt efter Alternativet-aktiviteter i KBH, som du som frivillig kan kaste dit krudt efter i 2016. Se med her.
Er du i tvivl om, hvor og hvem du skal kaste tid og kærlighed efter i det nye år, så er her en lille snedig liste over nogen af alle de bevægelsesaktiviteter, der rumsterer i støbeskeer og på tegnebrætter - og ikke mindst alle de tiltag, der allerede eksisterer som spændende tiltag, der såmænd blot mangler din deltagelse.

Få overblikket herFun Facts for Storkreds KBH, 2015

En god gammeldaws klassiker er, at gøre op og holde status på et år, der er er gået med lynets hast og i fuld firspring.
På de nationale tv-kanaler skal vi, i den kommende uge, underholdes af spandevis af ‘året-der-gik’ kavalekader. Og der
skal sendes hilsner ud til Grønland, søens folk og alle andre danske godtfolk ude såvel som hjemme.
Mon ikke vores grønne bevægelse også får et velfortjent kip med hatten og en '“aasdasdarghasrghasrhghasgh- hvor er det crazy” med på vejen fra statsradiofonien!?

Vi vil også gerne her i Storkredsen gøre status, bruge lidt krudt på at reflektere over året der gik, og sende en kærlig hilsen til dig og dine.

Tak til dig, der har hængt i, hængt på, og hængt ud…og dig, der er en del af det, der nu er skabt, såvel som det der ulmer, og som lover så godt for det nye år.

DU skal ikke snydes for et par velmente alternative fun facts fra året der gik her fra redaktionen.

Skæv lidt til 2015 Fun Facts fra Storkreds KBH

Og med det, sender vi grønne luftkys, grøn energi og et oprigtigt ønske om en glædelig jul og et godt og lykkebringende nytår.

Vi ses i 2016!


Lidt tal fra Storkreds København

Har din december været juletravl, og fik du derfor ikke læst nyhedsbrevet d.13. december, så kan du stadig læse de gode indlæg fra blandt andet Jan Kristoffersen og Ida Blinkenberg Lidell på dialog. alternativet.dk

Det seneste nyhedsbrevet er blevet åbnet af:
1117 medlemmer
og 217 har klikket på nyhederne.

Vi er 3070 (+30), der følger Alternativet København Facebook-siden og
3021 (+51) der følger Alternativet - Lokalgruppe københavn.

De mest aktive FB-tråde fra de forgangne 2 uger, kan du se her:
-Anne Mouritz’ indlæg + deling af artikel om Regeringens afvisning af Folketingets flertal
- Troels Christian Jakobesens indlæg + deling af artikel af Michael F. Jellesmark ‘Derfor tager også jeg afsked med Venstre’
- Alternativet Københavns indlæg om ‘Love is in the Air’ bogen
- Rolf Bjerres indlæg om overvågning på nettet

God læselyst derude!

1 Synes om