Nyhedsbrev 19.11.17

Valget er lige om lidt - og det er mega spændende

Du får her nogle rigtig gode link og info om besøg fra Myanmar.

1. Alternativet skriver Danmarkshistorie
2. Film om nudgingprojekt (hurra for offentlig transport og cykler - når det er muligt)
3. Besøg fra Myanmar - demokratiudvikling
4. Brug af din demokratiske ret

Ad 1. I dag, søndag kl. 10, blev filmen “ALTERNATIVET SKRIVER DANMARKSHISTORIE” offentliggjort. brug 1,5 minut på at se den.

Ad 2. Vi har haft et sjovt projekt, Nudging, i denne uge. Jeg kendte faktisk ikke ordet, før vi oprettede vores lille arbejdsgruppe. Det går ud på, at man positivt understøtter en ønsket handling. Vi har i denne uge haft fokus på offentlig transport og cykling.
Vi har hængt disse skilte op ved busstoppesteder i Støvring og Skørping

Vi har hængt små grønne kort på masser af cykler med teksten "Tak fordi, du tar´ cyklen.
Og det hele kulminerede fredag morgen kl 7 ved stationen i Skørping.

Ad 3. I dag søndag får vi besøg fra Myanmar af to unge lokalpolitikere, der besøger Danmark som en del af et DIPD projekt, Danish Institute for Parties and democracy, i forbindelse med kommunalvalget. De kommer fra søndag til onsdag på besøg i Alternativet Rebild, og skal rundt og se og høre om demokratiudvikling især blandt unge. I Myanmar arbejder de på fulde tryk for demokratiudvikling.

Vi besøger på Skørping Skole, Støvring Gymnasium, rådhuset i Støvring, hvor Leon Sebbelin er vært, Rebild Ungeråd, Nordkraft, Kulturstationen med alle dens funktioner, Rebild Bakker, overværer åbning og lukning af valgsteder, valgfest m.m.
På facebook https://www.facebook.com/www.alternativetrebild.dk/ vil der bliver lagt billeder op.
Sådan et besøg vil formodentlig være en øjenåbner i forhold til vores eget demokrati, og give en bevidsthed om, at vi skal passe på det - og udvikle det, så derfor…

Ad 4. Brug din demokratiske ret og stem på tirsdag
http://www.stem.dk
Vi er selvfølgelig vildt spændte på, hvordan valget går, og vi er en større flok, som tager til valgfesten i Stubhuset tirsdag aften, hvor vi forhåbentlig skal tage del i konstitueringsprocessen. Også der vil vi forsøge at huske at lægge info på facebook. Måske livestreamer vi :slight_smile:

Jeg ønsker os alle et godt valg :four_leaf_clover:

Mvh og god søndag
Susanne Zimmer
Forperson