Medlemsbrev Thy-Mors – NOVEMBER 2019

MEDLEMSBREV – NOVEMBER 2019

ALTERNATIVET THY–MORS

Kære medlemmer af Alternativet Thy – Mors

Hermed det fjerde medlemsbrev efter sommerferien.

Vi har planlagt to møder i slutningen af november. Det er

Midvejs vælgermødet i æ’ Redningshus , Ørhagevej 158 i Klitmøller , 7700 Thisted, torsdag den 28. november 2019 fra kl. 19.00 til kl. 20.45.

og

Det ordinære åbne bestyrelsesmøde og medlemsmøde om kommunalpolitik og om det grønne velfærdssamfund. Dette før-byrådsmøde holdes som sædvanligt i Plantagehuset . Denne gang er det mandag den 25. november kl. 19.00.

Alternativet Thy-Mors inviterer til midtvejs-vælgermøde i Klitmøller

Der er nu to år til næste kommunalvalg, og vi er således midtvejs i den igangværende valgperiode. Den første med Alternativet i Thisteds kommunalbestyrelsen. I den anledning inviterer Alternativet Thy-Mors til et midtvejsvælgermøde i Klitmøller sidste torsdag i november.

Der er nu gået to år siden, at Alternativet ved kommunalvalget i november 2017 blev valgt ind i kommunalbestyrelsen i Thisted Kommune. Nu er det tid til at gøre status over de to første år for det lille, grønne parti, og derfor inviterer Alternativet Thy-Mors alle interesserede til midtvejs vælgermøde i æ’ Redningshus i Klitmøller torsdag den 28. november.

  • Ved kommunalvalget blev Alternativet på ganske få valgsteder i Thy det tredjestørste parti. Et af stederne var Klitmøller, og derfor synes vi, det ville være naturligt at holde et midtvejsvælgermøde i netop Klitmøller, siger Joachim Plaetner Kjeldsen, der er Alternativets repræsentant i kommunalbestyrelsen.

Programmet for midtvejsmødet er dels et tilbageblik og status på de første to år i kommunalbestyrelsen – sejre, nederlag og læring – og dels et kig frem mod de resterende to år af valgperioden frem til næste kommunalvalg.

  • Vi håber at få en god debat og feedback, og så håber vi at kunne få nogle gode bud på vigtige lokalpolitiske dagsordner i de kommende år, for eksempel på, hvordan vi lokalt kan arbejde med FN’s Verdensmål, natur, klima, innovation og bosætning , siger Joachim Plaetner Kjeldsen.

Halvvejsvælgermødet finder sted torsdag den 28. november i æ’ Redningshus i Klitmøller kl. 19.00 – 20.45. Der er gratis kaffe til deltagerne.

For yderligere info

Joachim Plaetner Kjeldsen, kommunalbestyrelsesmedlem (Å), Thisted Kommune, 20 12 13 46

Program: halvvejsvælgermøde, torsdag, den 28. november 2019

kl. 19.00 – kl. 19.10

Velkomst v. bestyrelsen

kl. 19.15 – kl. 20.00

Tilbageblik og status på to år med Alternativet i kommunalbestyrelsen i Thisted Kommune, v. kommunalbestyrelsesmedlem Joachim Plaetner Kjeldsen med feedback og spørgsmål fra salen.

kl. 20.00 – kl. 20.45

Debat og bud på vigtige lokalpolitiske dagsordner, emner og sager for de resterende to år af valgperioden. Bl.a. FN’s Verdensmål, natur, klima, innovation og bosætning .

Der vil være kaffe på kanden.

Dagsorden

for

Åbent bestyrelsesmøde for Alternativet Thy-Mors

mandag den 25. november kl. 19.00 til kl. 21.00

i Plantagehuset, Plantagevej 18, Thisted.

  1. Aktuel kommunalpolitik – herunder kommunalbestyrelsens dagsorden for tirsdag den 26. november.

  2. Nyt om Fremtidsmødet i Teutonersalen den 3. februar 2020 – herunder konkurrencen GRØN ADFÆRD (slutter 2. december 2019).

  3. Nyt fra storkreds og landssekretariat

  4. Praktiske aftaler om det kommunale midtvejsmøde i Klitmøller den 28. november 2019.

  5. Politiske tema om det grønne velfærdssamfund.

  6. Evt.

Politiske saloner eller temaer

Inden at vi sætter de politiske saloner i gang, så har bestyrelsen besluttet, at vi forsøger os med politiske temaer . Disse temaer vil blive lagt ind som almindelige punkter på vore medlemsmøder eller åbne bestyrelsesmøder.

Det grønne velfærdssamfund vil blive et punkt på vores åbne bestyrelsesmøde og kommunalpolitiske medlemsmøde mandag den 25. november kl. 19.00.

Invitation til konkurrencer om GRØN ADFÆRD

Vi er 15 lokale partiforeninger fra MORS og THY som ønsker at skabe mere fokus på GRØN ADFÆRD i vores lokalområde. Derfor inviterer vi UNGDOMSUDDANNELSERVIRKSOMHEDERBORGERE alle med bopæl på Mors eller i Thy til at deltage i en konkurrence om GRØN ADFÆRD . Giv jeres bud på følgende spørgsmål:

Hvordan vil I enten på Mors eller i Thy have fokus på GRØN ADFÆRD?
Kom med et konkret forslag, som fortæller om hvad I allerede gør, eller hvad I vil planlægge at gøre i forhold til GRØN ADFÆRD i nærmeste fremtid.

Deltag i konkurrencen ved at indsende max to sider: Hvor I fortæller, hvem I er, jeres mail/telefon/adresse. En overskrift, en tegning, et resume som helt kort fortæller, hvad jeres forslag går ud på. I kan også vælge en kort projektbeskrivelse. Send jeres forslag til: fremtid@mors-thy.dk.

Blandt alle indsendte forslag fra Mors og Thy nomineres seks til finalen. De opdeles i kategorierne virksomheder, ungdomsuddannelser og borgere .

Vinderne af finalen kåres mandag d. 3. februar 2020 på Thisted Gymnasium, Teutonersalen . Finalen vil blive dækket af TV MIDTVEST. Der er præmier til vinderen indenfor hver kategori?

Send dit/jeres forslag til fremtid@mors-thy.dk senest den 2. december . Eventuelle spørgsmål stilles til samme mail.

FREMTIDSGRUPPEN MORS -THY er i samspil med TV MIDTVEST bag denne konkurrence. TV MIDTVEST vil optage TV-spot af alle de 6 finalister.

FREMTIDSGRUPPEN består af følgende 15 partiforeninger fra Mors og Thy: Venstre Mors, Venstre Thy, Dansk Folkeparti Mors, Dansk Folkeparti Thy, Socialdemokratiet Thy, Socialdemokratiet Mors, Radikale Venstre Thy/Mors, Liberal Alliance Thy/Mors, Konservative Thy, Konservative Mors, Alternativet Thy/Mors , Socialistisk Folkeparti Thy/Mors, Enhedslisten Thy/Mors, Demokratisk Balance Mors, Kristendemokraterne.

Med venlig hilsen - Fremtidsgruppen MORS -THY

Læs mere på Redirecting... og på https://www.tvmidtvest.dk/artikel/unikt-politisk-samarbejde-vil-saette-thy-og-mors-paa-danmarkskortet?fbclid=IwAR30pm5_W9Ie46MQAKYaTyUGYps2W6P7vjLN51hzEPJ0ZGqGCI4t1-EJnQ4

Med venlig hilsen

Bestyrelsen