Lokal mulighed for inddrivelse af selskabsskat

Nedenstående læserbrev sender vi - men har vi overhovedet mulighed for at lave tjek på selskabers betaling af skat? Skal vi lave crowdfunding af en skatterevisor?
Knud Anker - Alternativet Høje-Taastrup

Måske skulle vi kontrollere om de betaler skat?
Det er fint at kommunen med borgmesteren i spidsen har sikret at Høje-Taastrup har fået 756 nye arbejdspladser (2014 tal) og er danmarksmester i jobvækst – 8000 jobs (heldigt at vores kommune ligger i et trafikknudepunkt i udkanten af hovedstaden og ikke på Lolland eller i Vestsjælland). Hvor mange af disse nye jobs der kommer Høje-Taastrup skatteborgere til gavn kendes ikke. Hovedparten flytter jo med virksomheden.
Derimod fortæller Danmarks Statistik hvor meget selskabsskat vi får ind. I 2013 fik vi 101 mio. kr ind, mens selskabsskatten i 2015 indbragte 81 mio. kr. Altså 20 mio. mindre samtidig med at der er kommet flere virksomheder til.
Hvorfor skatteindtægterne går ned samtidig med at antallet af virksomheder stiger ved vi ikke. Vi ved dog at erhvervsbeskatning er tillidsbaseret modsat lønmodtagerbeskatning og den voldsomme kontrol der tilkommer arbejdsløse.
Vi vil foreslå at Høje-Taastrup kommune dropper den store tillid til at virksomhederne betaler deres bidrag til fællesskabet og får tjekket i hvilket omfang virksomhederne betaler deres skat.