Kontakthjælp uden modkrav

Torsten har introduceret temaet fint i denne artikel:

Det er oplagt et godt Å-tema til KV21.
Lad os få nogle flere bud på, hvordan temaet kan præsenteres i valgkampen.

3 Synes om

Jeg synes at emnet passer godt ind i et overordnet tema, om at sætte kommunerne fri.

National lovgivning skal ikke tvinge kommuner ud i kassetænkning, med borgerne som gidsler. Vælger kommunen stadig at bruge pisk fremfor gulerod, må de stå til ansvar overfor vælgerne. Nu kan de bare tørre den af på Folketinget. National mikromanagement af kommunernes drift er både en spændetrøje, men også en nem undskyldning for kommunerne.

1 Synes om

Jeg er glad for at forslaget bliver taget op igen. I Høje-Tåstrup havde vi forslaget med i vores kommunalvalgkamp i 2017. Men det er lidt speget. Vi kan ikke bare regne med at alle de arbejdsløse ønsker at komme i arbejde. Nogle ønsker måske at leve nøjsomt af kontanthjælpen. Det kan for eksempel være kunstnere, eller mennesker, som selv mener at de er for syge til at arbejde. Så reelt er der tale om borgerløn til alle, som ønsker det.

Hvis kontanthjælpen er højere end studiehjælpen, så kan de studerende melde sig som arbejdsløse, og så bare fortsætte med at studere. Hvis der er tale om private uddannelser, så kan det være svært for myndighederne at kontrollere hvad de laver. Derfor foreslog vi at den ubetingede kontanthjælp (uden modkrav) kun skulle beløbe sig til 6.000 kr.

I tider med lav arbejdsløshed kan der blive mangel på arbejdskraft. Også af dem grund må den ubetingede kontanthjælp ikke være for høj. Der må ikke være alt for mange, som vælger at være ledige.

1 Synes om

Ja, men kunne uddannelses-sektoren ( privat som offentlig) koordinere dette med kommunerne /uddannelsesinstitutionerne, så er der styr på det!
Ja tak til kommunalt selvstyre og især menneskeligt selvstyre - ja da - menneskeligt selvstyre - uanset habitus! Globalisering - vi er i samme bÅdskab!
Kærlig hilsen :smiling_face_with_three_hearts:
Gunfight! :pray:

Borgerløn kunne sagtens være et mæglermiddel i kommunal/statslig “infight”- et samfundssind uden modkrav! Borgerløn / kvante-spring - altså Alternativet!