Kommunalvalget i 2017 bliver forberedt nu - vi ønsker involvering, engagement og nye suppleanter til bestyrelsen

Kære medlem af Alternativet Odsherred
Vi håber du er frisk og parat til at gøre en grøn forskel, for vi har god brug for involvering.
Lige nu står vi med 3 ønsker:

 1. Vi ønsker flere deltagere til gruppen, der forbereder kv17 - kommunalvalget efteråret 2017
 2. Vi ønsker du deltager 22. august. - se venligst den opdaterede dagsorden til det ekstraordinære årsmøde.
 3. Vi ønsker nye suppleanter til bestyrelsen, da vi nu er nede på kun 3 medlemmer af bestyrelsen

1) Kunne DU tænke dig at være kandidat til KV17 for Alternativet Odsherred?

Vi er så langt i Alternativet Odsherred, at vi nu sætter alle sejl til, for at være klar til kommunevalget 2017, og derfor har vi nu brug for at vide hvem af vores medlemmer der kunne tænke sig at komme med på stemmesedlen.

Så kan du sige ja til noget af dette:

 1. Hører du et kald, du ikke kan sidde overhørig.
 2. Er der noget, der er vigtigere end hvem, du troede, du var.
 3. Ønsker du en ny måde at skabe og handle på i det politiske rum
 4. Vil du have medbestemmelse over den politik der skal danne grundlag for Odsherred i fremtiden
 5. Vil du være med til at finde nye veje og måder.

Så er det nu du skal løsrive dig fra fjernsynet og sætte dig ved computeren og skrive til Jørgen på odsherred@alternativet.dk så du kan komme på aspirantholdet.

Bestyrelsen har i øjeblikket kendskab til at Henrik Pohl, Ivan Normann Andersen, Bjarke Sonnberger Brigsted & Jørgen Sørensen, gerne vil med på Aspirantholdet med henblik på at blive kandidater.
Alle kan være med – på alt fra en lytter til en frontløber-rolle. Så kender du dig selv eller nogen, som har mod og potentiale til et politisk eventyr, så giv dem et kald.

Med venlig hilsen
Jørgen Sørensen, tovholder i “Klar til kv17”

2) Vi mødes 22. august klokken 19 i “Salen” i Aksen i Asnæs

Først har vi ekstraordinært årsmøde med denne opdaterede dagsorden:

 1. Valg af dirigent
 2. Valg af stemmetællere
 3. Opdatering af vedtægter ift. minimumsvedtægter
 4. Valg af suppleanter til bestyrelsen.

Aftenen fortsætter med et åbent bestyrelsesmøde samt information og dialog omkring Politisk Forum og hvordan politik bliver udviklet og besluttet i Alternativet.

3) Nye suppleanter

Vi ønsker nye suppleanter til bestyrelsen fordi der er chance for, at Ivan og Jørgen vil være kandidater til kommunalvalget. Og man kan ikke være hverken forperson, næstforperson eller kasserer i bestyrelsen og samtidig være kandidat.

Hvis både Jørgen og Ivan stiller op, skal 2 suppleanter overtage deres poster fra december 2016 til næste årsmøde i februar-marts 2017.
Vores håb er, at de nye suppleanter vil blive så glade for at være med, at de fortsætter i bestyrelsen hele 2017.

Med grøn hilsen
Jørgen Sørensen, Ivan Normann Andersen og Peter Arklint

Altså - er der noget der ikke appellerer til ret mange medlemmer (min påstand) så er det at tale om bestyrelsesposter mm
Istedet burde I / vi få gang i dialogen om den førte lokale politik versus hvad vi kunne forestille os der er vores bud til lokalsamfundet. F.eks. på ældreområdet - kommunen har som høj prioritet at tiltrække ressorucestærke og også gerne økonomisk stærke ældre til at bo i deres helårssommerhud - men når disse så skal på plejehjem etc. så halter det… denne debat mangler i lokalafdelingen sammen med andre emner.
Istedet for at tale om hvem der kunne tænke sig at være kandidater - så burde vi istedet nedsætte en kommunalgruppe der løbende diskuterer hvad der arbejdes med i kommunalbestyrelsen og i kommunen som helhed, og være aktiv i denne debat. Følg med i dagsordenenerne og kommenter på emnerne som om vi allerede sad i byrådet i form af læserbreve etc. - ja sågar Politiske Laboratorier om centrale emner. Fordelen er at mulige kandidater får afprøvet det at skulle følge med i alle de emner og dermed det arbejdspres det er at være byrådsmedlem.
Så nej vi har ikke bruge at vide hvem der vil med på stemmesedlen - vi har lige nu brug for dem der vil gøre debatten aktiv og levende i forhold til de emner og udfordringer der er i kommunen.
Og dette emne og form vil jeg gerne have bliver behandlet d. 22. august.

Hej Torben
Tak for dit engagement og din kommentar - du har givet anledning til eftertanke og debat, også (som du ved) i Alternativet Odsherreds lukkede facebookgruppe.

Bestyrelsen forsøger at give mere rum og tid til samtale om politik og kv17 sidst i programmet 22/8. Rasmus Nordqvist (politisk ordfører) og Ruth Johnsen (Politisk Forum) deltager, så mine forventninger er steget :kissing_heart:

Inden da har vi det ekstraordinære årsmøde (nye vedtægter + nye suppleanter) samt et åbent bestyrelsesmøde med beslutninger om ansvar, planer og budget.
Vi forbereder bestyrelsesmødet ved at udsende et nyhedsbrev sidst i denne uge med en udførlig dagsorden med oplæg til beslutningerne, så alle har en mulighed for at vide hvad det handler om.

Vi har fra klokken 19 til 21:30 i Aksen, Asnæs, den 22/8; med lidt held og godt samarbejde har vi en time eller halvanden til samtale omkring politik og kv17. Jeg krydser fingre for, at så mange som muligt af aspiranterne i kv17-gruppen deltager. Gruppen er i øvrigt vokset i denne uge, og debatten 22/8 giver sikkert flere mod og interesse! :sunglasses:

Jeg forsøger at fange dig på telefonen inden 22/8 - for vi mangler dirigent til årsmødet, ordstyrer til den politiske samtale samt, måske mest kritisk, nye suppleanter - og du plejer at være frisk med gode ideer og en hjælpende hånd… :innocent:

Mvh. Peter Arklint